Engin Akın

Siyasi İrade Sporu Yendi


Bizim müdür sözünün eridir. Delikanlıdır. Efendidir. Asla sözünden dönmez. Ya işte bizim müdür bu ya… Yıllardır aradığımız müdür bu. Ve yine yıllardır özlemle beklediğimiz müdür bu. Ya hatta yıllardır hasretle beklediğimiz müdür bu değil mi?

Çok çektim bu müdürlerden ben. Hani bir fıkra vardır ya müdürlerle ilgili. Tam cuk oturdu şimdi. Biz müdür bir başka müdürdür. En delikanlısı, en vefakârı, en dürüstüdür. Bizim müdürün halinden bir ben anlarım. Neden mi? Çok basit sonunda ben de müdür oldum.  Ve gerçekten kendisini anlıyorum. Bizim müdür işte. İyi adamdır iyi müdürdür. Neyse müdür muhabbeti bu kadar yeter.

Eski bir müdür beni yalancı çıkardı. Helal olsun kendisine. Ne diyeyim içimdeki temelleri sarstı. Bir önceki gün çok sinirliydim. Şimdi sinirim geçti. Kırgınlığım var ama. Ya biz kendisine ne diyoz, abi diyoz. Kendisi bizi yalancı çıkarıyor. Ya müdür işte canım diyesi geliyor insanın içinden ama diyemiyorum. Anlayan anlar sanırım. Anlamazsa da eğer o zaman müdürlüğüne veririm gider. Saygılarımla…

Beni en çok üzen olaydır. Gerçekten gördüğüm sahne karşısında ağlayasım geldi. Tanıyanlar bilir. Kenan Baba… Kenan baba denildiğinde akla ilk olarak yıllarını Silivrispor için harcayan bir spor adamı gelir. Benim için yeri çok farklıdır. Sima olarak özellikle de profilden bakıldığında kaybettiğim babama çok benzer. Bu ayrı bir konu. Asıl mevzu ise dün yıllarını verdiği Silivri Stadından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Hayatta yaşanılabilecek çok şey var ama… Her iki kulübün terki diyarının haberini yapmak adına stada gittiğimde köşede oturmuş ağlamaklı bir şekilde taşınan eşyalara bıkıyordu. Kim bilir aklından neler neler geçiyordu. Tarih yazdıkları seneler belki de küme düşüşün verdiği üzüntü. Bilinmez ama şu bir gerçek ki Kenan Babanın o anı hayatım boyunca gözlerimin önünden gitmeyecektir.

Sağ elin verdiğini sol el bilmez. Bu lafın anlamın çok ağırdır. Ama yine de anlayana. Bu lafın ağırlığını anlamak için Hacca gitmeye gerek yok aslında. Büyüklerimiz her zaman derler ya bir iyilik yapacağın zaman asla bağ elin verdiğini sol elin bilmesin. Ya da Hacca gittiğin zaman bu kavram değişiyor mu ne? Allah insanların kalbine göre versin. Versin ama sağ elin verdiğini sol el asla bilmesin…

Dünkü yazımdan sonra Serdar Başkan ile uzun uzadıya bir telefon sohbetim oldu. Konunun özü Silivrispor Kulübü Başkanı Serdar Teker önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan olağan kongrede aday olacağını yineledi. Kendisi çok şey anlattı ama bugün bitirmeyeyim. Fakat projelerini öğrendiğimde alkışlayasım geldi.
Hadi bakalım. Desteğe devam o zaman.

YORUM YAP