Erkut Uysal

Siyasi havalar

Havaların ısınması, yazın gelişi, doğanın bizi selamlayışı, güneşin yavaş yavaş içimizi ısıtması hepsi bizi sokağa çıkmaya teşvik ediyor ama önce şu corona hastalığını yenmemiz lazım o yüzden mümkün olduğunca yine evlerimizde kalmaya gayret edelim. Geleceğimiz için, büyüklerimiz için, çocuklarımız için biraz daha gayret birilikte yeneceğiz bu hastalığı.

İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu hastalık yüzünden birçok şey ertelendi hayatımızda. Yaşam kısıtlandı, sosyal çevremiz daraldı. Hızını kesmeyen ülkemizde tek şey siyaset oldu sanırım. Yeni partiler kuruldu, yeni oluşumlar ortaya çıktı. Ülke gündemine corona kadar sert düşmeseler de, belli bir kitle “Acaba ne olacak?” sorusu kafasında oluştu. Şimdi siyasi hamleleri belirleme zamanı. Ufukta gözüken bir erken seçim bize el sallıyor. Erken seçim, bahsettiğimiz gibi yeni kurulan partilerden dolayı değil. Daha çok ekonomik sebeplerden olacak. İktidar her ekonomik dar boğaza girildiğinde bu taktiği uyguluyor, buna alıştık zaten. Fakat bu sefer sonuçları eskisi gibi olur mu bence işte burası muamma. Geçmişe dönüp baktığımızda verilen vaatlerin yerine gelmediği çok aşikar. Başkanlık sistemi gelince “ekonomi uçacak” dediler. Uçmadı!

Şehit haberi gelmeyecek dediler. Şehit haberlerinin ardı arkası kesilmedi.

Bu millet siz ne zaman istediyseniz size yetkiyi verdi sayın yöneticilerimiz ama şunu kabul edin ki başaramadınız.

Gelelim Silivri siyasetindeki havalara. İlçemizde yeni kurulan partilerin fazla ses getiremediği ortada. Ahmet Davutoğlu'nun kurucu başkanlığını yaptığı, Gelecek Partisinin çalışmalarını takip ediyoruz imkanlar dahilinde fazla etkin olamasalar da daha çok atak bekliyoruz.

Ali Babacan'nın kurduğu Deva Partisinin şuan için ilçe yönetimi oluşturulmadı ama İlçe başkanlığına göz kırpanlara selam olsun bu arada. Onları unutmadık…

Temmuz ayında yapılması planlanan Silivri Belediye Meclisinde hareketli dakikalar yaşayabiliriz. MHP'den meclis üyesi olarak seçilen AK Partili meclis üyeleri, partilerine geri dönme hazırlıkları mevcut. Tabi bu demek değil ki bundan sonra alınacak olan kararlara karşı çıkacaklar. Cumhur İttifakı devam ettiği sürece bu birliktelik devam edecektir. Etmeli de bana göre… Çünkü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz o yalnızlığı hissetmemeli. Ortada pozitif giden bir durum varken bunu yıkmanın mantığı olmaz.

CHP'li meclis üyelerinin de bu duruma katkısı yadsınamaz, görmezden de gelemeyiz. Siyasi nezaketler karşılıklı devam ederken Silivri'de, İBB meclisinde  Ak Parti ile hareket etmek zorunda kalan Volkan Yılmaz'a CHP'li meclis üyelerinden Silivri'de sert tepki gelmesi an meselesi. Bardağı taşıran son damla Mayıs ayında gerçekleşen İBB meclisinde “doğal afetlerde vatandaşın beyanı ile yardım yapılmasına'' ret oyu vermesi olmuştur. Sert rüzgarların esmesine az kaldı gibi bekleyip göreceğiz.

Fakat unutulmaması gereken bir şey var ise vatandaşın şuan hizmet beklediğidir. Hala Silivri de çözüm bekleyen bir otopark ve trafik sorunu var… Ne yazık ki…

İBB çalışmalarını ve yürüttüğü güzel işlerle CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen'i izlemek bana zevk veriyor. İBB'nin Silivri'de var olduğunu, eksiklerin tamamlanması, hızlı müdahale edilmesi konusunda, genç başkan var gücü ile çalışıyor. Hasret kalmıştı Silivri İBB'nin hizmetlerine yıllardır. Bitmeyen dere, çözümü olduğu halde, çözülmek istenmeyen sorunlar. Alıp başını gitmişti. Hizmet eksikliğini var gücü ile kapatmaya çalışan Ekrem İmamoğlu'na buradan bir teşekkür etmezsek hak yemiş oluruz. Kendilerine buradan bir kez daha saygı ve salamlarımızı iletiyoruz. Her şey çok güzel oldu. Daha güzel olması için kendisi kadar biz de çabalıyoruz.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hafta sonu diliyorum tüm okuyucularıma ve bizler için hala mücadele eden sağlıkçılarımıza sonsuz şükranlarımı iletiyorum. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte sizlerin kıymetini bir kez daha iyi anladık… İyi ki varsınız…    

YORUM YAP