Neslihan Atmaca

SINAVA 5 KALA

Değerli veliler! Sevgili öğrenciler! Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derler ya işte biz de öyle bir noktadayız. İki aydır yoğun olarak devam eden çalışma kamplarının, yapılan deneme sınavlarının öğrencilerimizi istediği noktaya getireceğine tüm kalbimle inanıyorum.
Her zaman dediğim gibi başarının sırrı planlı çalışmaktır. Bu dönemde ailelerden aldığımız destek sayesinde çocuklarımızın motivasyonunu kusursuz olarak sağlama imkânı bulduk. Güven duygusu bir çocuğun bebeklik döneminde başlayan ve kişiliğinin yapılanmasında önemli bir yere sahip olan bir kavramdır. Zaman zaman aile olarak bazı olumsuz davranışlarda bulunabiliriz. Önemli olan hatalarımızı telafi etme yollarını bilmek ve bunu uygulamaktır.
Teog sınavına üç gün kala çalışma yoğunluğu azaltılmalı ve moral çalışmaları yapılmalıdır. Çocuklarımızın yediği her şeye özen gösterilmeli ve değişen hava koşullarına dikkat edilmelidir. Stres ve kaygı morali en alt düzeye çekeceği gibi hastalık sebebi de olabilmektedir. Bu son günlerde aile çocuğa beklenti belirtmekten kaçınmalıdır. Sonuç her ne olursa olsun onlara güvendiğinizi ve hiçbir şeyin sizin duygularınızda değişme yaratmayacağını belirtmelisiniz.
Verilen hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Yeter ki doğru yöntem ile hareket edelim. Sınavdan sonra çocuklarımızın sınav hakkında başkaları ile konuşmasına izin vermeyin. Özellikle de kıyaslama adına sorulan sorulara cevap vermeyin.
İki oturum bittiğin de çocuk kendini iyi hissettiği zamanda sınav hakkında konuşun. Sonuç ne olursa olsun bu bir düzen sınavıdır hayat değil 
Ortalık hastalıklarının peşimizi bırakmadığı son günlerde mineral almak adına soda içmeleri bol su içmeleri tavsiye edilir. Onları yoran egzersizler yerine uyku ve dinlenmeyi programımıza alalım.
Tüm yavrularımıza başarılar diliyorum.

YORUM YAP