Neslihan Atmaca

Yeni soluk ve yeni yöntemler...

Yenİ bİr mevsim yeni soluk ve yeni yöntemler... Biz ekip olarak bu hafta TEOG çalışma kampına başlamış bulunmaktayız. Tüm öğrencilere aynı programı uygulamak boşuna zaman harcamaktır. Bu nedenle her şeyden önce öğrencimizin kapasitesi, öğrenme yolu, sevdiği dersler, zorlandığı dersler vs. belirlenmeli.
Ders öğretmeni ile birlikte çözeceği soru miktarını belirledikten sonra belirli süre zarfında soru çözüm programı hazırlanmalıdır. Ben çocukların zekâ alanı ağırlığına göre program yapıyorum. Çünkü sayısal zekâya sahip olan öğrenciler sözel derslerde zorluk çekiyor. Ezber değil de sorunun mantığını kavratmaya çalışıyoruz. Ne kadar farklı soru o kadar bilinen soru demektir.
3:40 uygulaması başlığı altındaki çalışmayı evde çocuklarınıza sizler de yaptırabilirsiniz. Her 40 dakikada 10 dakika ara ile hiç fire vermeden belli sorular çözülüyor ve zorlandıkları sorular hızla geçiliyor. Uygulama sonunda aldığınız notlar dönüt olarak öğrencinin branş öğretmenine veriliyor. Ayrı bir dosyada biriktirdiği sorular etüt programında teker teker öğretmenler ile birlikte çözülerek varsa konu eksikleri tamamlanıyor.
Doğru yöntem seçildiğinde öğrenci kendi eksiklerini tamamlayarak hızını artırabiliyor. Sizler de bugünden itibaren bu çalışmaya başlayın.
Şimdiden kolay gelsin :)

YORUM YAP