Silivri’ye 3 yeni Kültür Kompleksi

Silivri’ye 3 yeni Kültür Kompleksi

7.02.2017 10:10:07

Her fırsatta Silivri'yi kültür kenti yapma iddiasını ortaya koyan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe halkının çok yakında Çok Amaçlı Salon ve Şehir Müzesi ile Sosyal Hizmet Merkezine kavuşturulacağının müjdesini verdi.

Radyo programında gündemi değerlendiren Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kentsel gelişim, çevre ve eğitim çalışmalarının yanı sıra, geleceğe yönelik kültür-sanat projelerini de dinleyicilerle paylaştı.

“TEK BİR TANE DEVASA BİNA YAPMA YANLIŞINA DÜŞMEDİK”
Işıklar, kültür ve sanat yapılarını olabildiğince çevreye yayarak, etkinlikleri halkın ayağına götürmek olarak ifade edilebilecek hizmet anlayışını şöyle paylaştı: “Biz baştan 40 bin metrekarelik devasa bir Kültür Merkezi yapmayı planlıyorduk. Hani hep, “Silivri'de bin kişilik salon yok” diyorlar ya. Her işte bir hayır varmış; Allah korumuş, Silivri'nin çıkışına o 40 bin metrekarelik büyük salonu yapmamışız. Silivri'nin merkezinde iki tane salonumuz var. Biri tiyatro diğeri de toplantı ve nikâh salonu. Şimdi bir tane daha salonumuz olacak.
Dördüncüsü de müzemiz olacak. Ortalama 650 metreden toplamda 2 bin 600 metrekarelik bir Kültür Merkezimiz olacak. Bir de eski Piramit Çay Bahçesinin karşısındaki yere Sosyal Hizmet Merkezi yapacağız. Üstüne de 750 kişilik bir salon yapacağız. Tek bir tane devasa bina yapılacağına farklı noktalara hizmet kompleksleri yapmak yerinde bir kazanım oldu. Biz iyi ki bu yanlıştan kaçınmışız. Bu elektriği, enerjiyi, sevgiyi şehrimizin her yerine yaymak meğerse daha iyiymiş.
Özellikle tarihi binaları ihya ederek yapmak çok daha mantıklıymış. İşte çarşıdaki faaliyete açık 400 yıllık tarihi yoğurthane binalarıyla; hem tarihimizi canlandırıyoruz, hem yürüyüş mesafesinde hemşerilerimizin sosyal etkinliklerle iç içe yaşamasına imkân sağlıyoruz. Hâlihazırdaki iki salonumuzun yanına hazırlanan çok amaçlı toplantı salonu ve müze binası ile Kültür Sokağına yakışır 4 tane Kültür Merkezimiz olacak. Kurban Bayramına kadar da açmayı planlıyoruz.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP