“Fatih Mahallesi 50 yıl altyapı sorunu yaşamayacak”

“Fatih Mahallesi 50 yıl altyapı sorunu yaşamayacak”

7.02.2017 10:08:18

Çalışmaları devam eden Tarihi Kale İçi Projesi hakkında konuşan Başkan Işıklar, Fatih Mahallesini çağın gereklerine uygun altyapı sistemlerine kavuşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Radyoda yaptığı konuşmada Silivri gündemini değerlendiren Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çalışmalar tamamlandığında Fatih Mahallesinin toplum yaşamının özelliklerini ilçemiz ölçeğinde yaşatan örnek bir mahalle olacağını söyledi. 7 bin yıllık tarihe sahip Silivri'de, tarihi zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması, yerel kalkınmada din ve kültür turizminin öncü sektör haline getirilmesini hedefleyen Işıklar, benzer çalışmaların yapılacağı mesajını verdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GEÇMİŞ TARİHİ BİREBİR GÖREBİLECEKLERİ BİR ATMOSFERİ YAŞAYACAĞIZ”
Başkan Işıklar, Fatih Mahallesi çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Silivri, İstanbul'dan bile eski bir yerleşim alanı. Bilinen tarihiyle 7 bin yıllık bir şehir. Silivri din ve kültür turizmi potansiyeli ve tarihi değerleriyle adeta bir açık hava müzesi gibi. Tarihi Kale İçi projemizde bunun bir parçası. 22 sene süren sit çalışması planları birkaç ay önce tamamlandı. Biz Tarihi Kale İçi projemizi tamamlamıştık, bu sürecin bitmesini bekliyorduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Anıtlar Kurulundan geçiş süreci tamamlanınca Tarihi Kale İçi projemize başladık. Çok iddialı konuşuyorum; sahilde gezen hemşerilerimizin Kale Mahallemizin o güzelim atmosferinde bulunmak için çok daha fazla ilgi göstereceklerine inanıyorum. İstanbul'da daha da öteye gideyim belki de Türkiye'de ilk defa tarihi bir kalenin dokusuna uygun malzemelerle bir düzenleme yapıyoruz. Çok güzel bir çalışma başladı. Kötü hava koşulları biraz engelledi ama hızlı bir şekilde mahallemizi bitirip daha sonraki aşamada da surlarımızın ve kale kapımızın devamında kale içindeki tarihi evlerin de restorasyonuyla bir Odunpazarı, Safranbolu gibi çehresi değişecek. Hepsinin ayrı bir özelliği var ama Silivri'miz hepsinden daha da güzel olacak. Bittiği zaman ilçemizde çok güzel bir gezi alanı olacak, çocuklarımızın da geçmiş tarihi birebir görebilecekleri bir atmosferi yaşayacağız. Tarihi Kale İçi projemiz devam ediyor, yaşattığımız geçici sıkıntı nedeniyle mahalle sakinlerimizden özür diliyorum.

“MODERN BİR ALTYAPI KAZANDIRILDI”
Ayrıca Büyükşehir'e teşekkür ediyorum. Elektrik, su, telefon, gaz, atık su gibi altyapı için birçok kurum eş zamanlı çalıştı. Hepsi yenilendi. Bu gerçekten mahallemiz için çok önemli bir fırsat. Artık en az 50 sene altyapı konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklar. Yerin altında ne gerekiyorsa hepsi yapıldı, çok güzel bir mahalle altyapısı oluştu. Şimdi biz üst yapısını da tamamlayarak mahallemize büyük bir değer katacağız. Bu çalışma burada kalmayacak. Tarihi dokuları olan mahallelerimizde benzer çalışmalar yapacağız.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP