Özcan Işıklar’dan Fenerbahçe açıklaması

Özcan Işıklar’dan Fenerbahçe açıklaması

7.02.2017 10:05:08

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fenerbahçe Üniversitesi'nin Silivri'de geçici olarak eğitim vereceği yönündeki iddialara cevap verdi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Silivri'de geçici olarak eğitim faaliyetlerine başlayacağı, asıl tesisin Samandıra'da kurulacağı yönündeki iddialara son noktayı koyan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “YÖK'le görüşmeler devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok.” dedi.

“SELİMPAŞA'DA ÇOK ÖNEMLİ BİR FAKÜLTE KURULACAK”
Işıklar, “Doğru. Fenerbahçe Üniversitesi kampüsleri için Samandıra ve Gebze'de de araziyle ilgili planlama yapıyor. Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul'un üniversitesi yani bütün kampüslerin tek bir yerde toplanması mümkün değil. Üstelik Fenerbahçe'nin üniversitesi diğer üniversitelere göre biraz farklı. Üniversite, spor programı ağırlıklı.
Antrenör hocalarının artık okulda yetişeceği, spor sağlığı eğitimlerinin verileceği bir üniversite düşünün. Futbol konusunda eğitimlerin verilmesi için 10 tane saha lazım. Bir o kadar voleybol ve basketbol sahası gerekir. Böyle bakıldığında 200-300 dönüm sadece spor fakültesi yeri lazım. Onun için burada bir yanlış anlama olmasın. Biz Aziz Başkanla da konuştuğumuzda spor komplekslerini başka yerlerde, diğer fakülteleri de İstanbul'un birçok uygun bölgesine dağıtarak yapabileceklerini, bunun ancak böyle mümkün olabileceğini söylemişti. Büyükşehir Belediye Kanunu çıkmadan önce Silivri, İstanbul'un alt kademe belediyesi sayılıyordu ama şimdi öyle değil.
Şimdi Gebze'den İstanbul'a kadar her yer İstanbul. Neresine yaparsanız yapın, YÖK'ün bu konuda izni de var. Onun için biz bir tane fakültenin Silivri'de başlayacağını, diğer 80 dönümlük Alipaşa'daki yerimizde de daha sonra başka fakültelerin kurulacağını düşünüyoruz. Bir üniversite kurmak için 4 fakülte şart. Yüksekokul ve üst lisans tezli programlarıyla 10'u geçeceğini tahmin ediyorum.
Çok daha büyüyebilir. İstanbul'un birçok yerine yapılacak ama Selimpaşa'da çok önemli bir fakülte kurulacak. Ondan sonra Silivri'de, Alipaşa'da başka fakültelerin kurulacağını tahmin ediyorum. Bu süreç seneye başlamış olacak. YÖK'le görüşmeler devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok. Biz Selimpaşa'daki arazimizi, binalarımızı tahsis ettik. Tarihi bir yer olduğu için Anıtlar Kuruluna gidecek proje hazırlanıyor. Yeni yıla Silivri'deki fakülte yetişmiş olacak.” diye konuştu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP