“Silivri, hizmet açlığını Cumhur İttifakı’yla giderecek”

“Silivri, hizmet açlığını Cumhur İttifakı’yla giderecek”

28.01.2019 10:46:31

“İnsanların kardeşçe, huzur ve mutluluk içerisinde yaşadığı, yalandan, ‘boş lafla peynir gemisi yürütme' mantığından uzak bir anlayışla yönetim için Silivri'nin Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var” diyen AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, “Başkan Adayımız Volkan Yılmaz'ın da söylediği gibi “İnsan merkezli, onların gönlüne dokunan bir siyaset anlayışıyla Silivri'nin 10 yıllık hizmet açlığını sona erdirmek adına birlik içinde Cumhur İttifakı'nı Silivri'de kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ile 31 Mart yerel seçim sürecinde geride kalan aday belirlemeyi ve devamında gündemimizde olan seçim kampanyası ile yerel iktidar hedeflerini konuştuk. Hürhaber'in sorularını içtenlikle cevaplandıran Bozoğlu, gündemdeki konulara açıklık getirdi, önemli mesajlar verdi.

Sevginar SALİ: Silivri'nin Cumhur İttifakı sonucunda MHP'ye bırakıldığını ne zaman öğrendiniz?
Mutlu BOZOĞLU: Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Aday Bilgilendirme Toplantısı'ndan önceki Cuma akşamı, saat 22-23.00 sularında öğrendim. İl Başkanım beni aradı. İl'e çağırıldım ve orada tebliğ edildi.

“BİZ ZATEN KARDEŞİZ,İTTİFAKIMIZ VAR”
Sevginar SALİ: Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? AK Partililer bunu kendine nasıl açıklamalı?
Mutlu BOZOĞLU: Elhamdülillah demeli. AK Partili dediğiniz kişi, sonuç itibariyle 24 Haziran ve 15 Temmuz'da beraber yol alan, el ele yürüdüğü kişiyle şu anda bir ittifak yapıyor. Bu tarihlerde biz MHP'li kardeşlerimizle beraber miydik? Beraberdik. Her şeyden ziyade Volkan Yılmaz'ın MHP'li milletvekili adayı olmasına rağmen Cumhurbaşkanımız oy istedi mi? İstedi. Onun nefsine bu iş ağır gelmedi de, bize mi ağır gelecek? Öyle bir şey yok.
Belediye mi, devlet mi? Belediye mi, ülke mi? Belediye mi, vatan mı? Burada insanların gönüllerinde başka bir şey var mıdır diye bir şey yok. AK Parti seçmeninin tamamı şu anda var olan ittifaktan dolayı herhangi bir şekilde kendi adayının dışına çıkan bir şeymiş gibi gördüklerini zannetmiyorum. Biz zaten kardeşiz. İttifakımız var. Bu ittifak neticesinde de muvaffak olmak için hep beraber çalışma yapıyor, mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek turda yüzde 52.5 gibi oy alan bir Genel Başkanımız var. AK Partililerin veya AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a gönül vermiş kişilerin, MHP'li kardeşlerimizin de desteği sayesinde yüzde 52.5 oy almış bir liderimiz var. Liderimiz bugün o makamda MHP'li kardeşlerimiz de katkılarıyla oturuyor.

“39 İLÇEDE İTTİFAK VAR”
AK Parti'nin İstanbul'da üç bölgeden birer ilçede aday çıkarmayarak, MHP'nin adayına destek vermesi gayet normal. Ondan ziyade sadece İstanbul'da üç ittifak yok ki. 39 İlçenin 39'unda da ittifak var. 36 İlçedeki MHP'li kardeşlerimiz de AK Partili adaylarımıza sahip çıkacaklar. Gönüllerini onlara açacaklar.

“BU, SİLİVRİ'DE TUTMAZ”
Sevginar SALİ: Silivri'den sert tepkiler oldu mu? Örneğin, “İstifa ederiz” diyenler?
Mutlu BOZOĞLU: Asla öyle bir şey olmadı. Öyle bir şey olsa, istifalarını verirlerdi. İstifalarını sosyal medyada yayınlardı. Bunu da görürdük. İnsanların kahvehanelerde, kıraathanelerde, belli mecralarda oturup da yapmış oldukları yorumları herkese mal etmeye çalışmış olmaları, algı oluşturmaları Silivri'de tutmaz. Bu eskidendi, yeni Silivri artık buna müsait değil.

Sevginar SALİ: AK Partinin 31 Mart'ta yürüteceği seçim kampanyasının hatları belli oldu mu?
Mutlu BOZOĞLU: Şu anda Seçim Koordinasyon Merkezi adı altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışma şeklimiz şöyledir; Seçim çalışmalarıyla alakalı Genel Merkezimiz bir ana tablo oluşturur. İl Başkanlıkları bunu biraz daha detaya indirir ve ilçelere yollar. İlçeler de bunu biraz daha detaya indirgeyip, teşkilat mensupları ve bütün gönül verenlerle sahaya sürer. O sahada da halkın teveccühünü almak için mücadele eder.

“SKM'LER AYRI, ÇALIŞMALARIMIZ ORTAK OLACAK”
Sevginar SALİ: Peki MHP ve AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi ayrı mı olacak?
Mutlu BOZOĞLU: Tabi ayrı, ama birbirinden haberdar olacak. Birlikte esnaf ziyaretleri yapacaklar, miting düzenleyecekler. Şu anda kamu kurum ve kuruluşları birlikte ziyaret ediyoruz. Onlardan sonra teşkilatları gezmeye başlayacağız. AK Parti'nin Silivri'de şu anda 22 tane irtibat bürosu var. Teşkilat mensuplarımız burada bir araya gelip çalışmalarda bulunacaklar.

“AK PARTİ'NİN BAŞARISI BOŞA DEĞİL”
Bugün Fatih Mahallesi'nde cenaze olduğundan dolayı o mahalledeki irtibat büromuz taziye evi olarak açıldı. Biz böyle hizmet veriyoruz. Halkın gönlüne dokunuyoruz. Her gün, ertesi gün seçim olacakmış gibi çalışıyor ve kadromuzu da öyle tutuyoruz. Seçim odaklı çalışmalarımızı yürütmeyiz, biz her gün ertesi gün seçim varmış gibi çalışıyoruz. Eksiklerimiz tabi ki oluyor. Bu eksikleri sürekli gidermek üzere kurduğumuz bir siyaset anlayışı var. AK Parti'nin başarısı boşa değil, çok organize, kendi içerisinde çok profesyonel ve kurumsal çalışıyor.

“EKİPLER, 1 ŞUBAT'TAN İTİBAREN SAHAYA İNECEK”
Sevginar SALİ: Şu an sahada AK Parti'nin çalışmaları ve Cumhur İttifakı Adayının ziyaretleri var. Buna rağmen, “AK Parti eskiden böyle miydi?” sözleri duyuyorum. Sizden beklenti mi çok yüksek?
Mutlu BOZOĞLU: Beklentinin yüksek olması gayet olağan. Teşkilatın tamamının çalıştırma beklentisi var, ancak şu an henüz bizim sürecimiz başlamadı. Her şeyden önce seçim deklarasyonu yayınlanmadı. Tahir Sert'i zamanına dönelim. İnsanlar tarihi hatırlamıyor olabilirler. 2014 Yerel seçimlerinde meclis üyesi olarak her gün yanındaydım. Seçim kampanyası çalışması 62 gün sürdü. Yine 1 Şubat'tan itibaren ekipler, İl Başkanlığımızın hazırlamış olduğu seçim kampanyasıyla ilgili sahaya birlikte inecek.

“CEZAEVİNDEN DOLAYI SEÇİMİ KAZANAMADI”
Sevginar SALİ: Tahir Sert'in yanındaydım dediğiniz için bir parantez açmak istiyorum. Tahir bey, seçimi neden kazanamadı?
Mutlu BOZOĞLU: Güzel bir soru, beğendim. Cezaevinden dolayı kazanamadı. Silivri'de oturmayan, buranın yolunu, çöpünü, sahilini, köy ve mahallelerinin hizmetsizlikten ne yaşadığını bilmeyen insanların oy kullanmasından dolayı Tahir Sert seçimi kazanamadı.

“ ‘AK PARTİ YAPAR, SÖZÜNÜ TUTAR' MANTIĞI İNSANLARDA OTURDU”
Sevginar SALİ: Cezaevi oylarının çok büyük bir kısmı bu seçimde Silivri'de sayılmayacak, bu mantıkla Cumhur İttifakı adayı seçimi alır mı?
Mutlu BOZOĞLU: Bu seçime o mantıkla bakamazsınız. Aradan 5 yıl geçti, köprünün altından çok sular aktı. Tahir beyin dönemindeki Silivri'nin ihtiyaçlarıyla şimdikiler bir değil. Örnek veriyorum; Hüseyin Başkanımın da seçim vaatlerinden biri olan doğalgazın gelmesi. “Getiremez” dediler. Şu an Silivri'de doğalgazsız yer yok. 2004'teki doğalgaz vaadinizi 2019 yılında tekrar verme ihtimaliniz yok. O konu, kapandı. 2014 Yılındaki çözüm bulması gereken konularla alakalı 2019 yılında aynı seçim vaatleriyle halkın karşısına çıkmaya gerek yok. Sonuç itibariyle AK Parti'nin Büyükşehir nezdinde olsun, yerelde olsun “AK Parti yapar, sözünü tutar” mantığı insanlarda oturdu. Hiçbir siyasi parti, AK Parti'nin yapmış olduğu hizmetlerle alakalı bir yarış içerisine giren bir seçim kampanyası yapmıyor. Ne yapıyor? Yalanlarla, haksız eleştirilerle insanların algılarıyla değişik bir şekilde oy toplamaya çalışıyor. Türkiye genelinde bu işe baktığınız zaman hezimeti de görüyoruz.

“SİYASET İÇERİSİNDE OLGUNLUK MERTEBESİNE YÜKSELMİŞ, NAİF VE NAZİK BİR BEYEFENDİ”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı Belediye
Başkan Adayı Volkan Yılmaz'la bir süredir beraber çalışıyorsunuz. İlk izlenimleriniz nasıl?
Mutlu BOZOĞLU: Gayet beyefendi, naif, nazik, karşısındaki kişiye saygı duyan, siyaset içerisinde bir olgunluk mertebesine yükselmiş, kendi aklının içerisinde kindarlıkla değil gelecekle alakalı ve Silivri'yle ilgili hayalleri olan ve bunları gerçekleştirmek için bir yola düşmüş olan bir seyyah gibi algılıyorum.

“İDDİAM DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDİYOR”
Sevginar SALİ: “AK Parti'nin bayrağını Silivri Belediyesine dikeceğiz” demiştiniz, büyük yankı uyandırdı. Daha önce söylediğiniz bir şeydi, ama son açıklamanız çok ses getirdi. Şimdi “Cumhur İttifakı bayrağını Silivri Belediyesine dikeceğiz” iddiası devam ediyor mu?
Mutlu BOZOĞLU: Kesinlikle, hem de daha güçlü devam ediyor. O gün “bir bildiğim var” demiştim size. O açıklamam üzerine bazı kişiler farklı farklı söylemlerde bulundular. Lakin ben cezaeviyle ilgili bir çalışmanın yapıldığını biliyordum. Artı bizim parti seçim çalışmaları içerisinde “1994 Ruhu” (Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul'u kazandığı seçim) diye bir şey var. Biz göreve geldiğimiz günden 8 buçuk aydan beri o ruhu yakalamaya ve teşkilata aktarmaya çalışıyoruz. Biz çalışmaların maddiyatla değil, gönül esasına dayalı olarak teşkilat mensupları tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz. Herhangi bir araştırma şirketine bedelini ödersiniz, bu bedel karşılığında size anket yapar, ama gerçek olmaz. Biz sekiz buçuk aydır her mahallede anketler yaptık. Mahalle mahalle dosyalar içerisine hazırladık. İhtiyaç listeleri, siyasilerden beklentileri, Silivri Belediyesinden beklentileri ve seçim vaatlerini yerine getirilip getirilmediği v.s. gibi konular hakkında görüşlerini aldık. Buradan aldığımız cevaplarla bir analiz yaptık. Analizde halkın ne cevap verdiği zaten belli.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN “REKLAM BELEDİYECİLİĞİ” HARİÇ YAPTIĞI BİR ŞEY VAR MI?”
Silivri'nin 35 mahalleden ibaret olduğunu insanlar artık öğrenmeli. Her mahallede çeşitli sandık sayıları var ve bu sandıklarda insanlar oy kullanacak. Bugün Alibey Mahallesi'nde oturanla Sayalar Mahallesi'nde oturan eşit. Merkezde veya diğer yerlerde oturan iki oy birden atamıyor. ‘Oradaki nüfus yoğunluğu az, biz oraya hizmet götürmeyelim' anlayışıyla yol yürüdükleri için zaten bugün bu noktada konuşuyoruz. Büyükşehir Belediyesi nüfus yoğunluğu az veya ‘bana oy vermiyorlar' düşüncesiyle hareket etseydi, köylere hizmet götürmezdi. Büyükşehir Belediyesinin Silivri'ye yaptığı hizmetlerin olmadığını varsayalım, Silivri Belediyesinin “reklam belediyeciliği” hariç yaptığı bir şey var mı? Eski Belediye Başkanımız Şaban Babanın bir söylemi var; “İki park bir bahçe, gerisi davul zurna eğlence”…Bundan başka hiç bir şey kalmadı. Elbet halkımızın kültürel faaliyetlere, eğlenmeye ihtiyacı var, lakin insanlar artık kaliteli yaşamak istiyor, diğer ilçelerden hizmet konusunda aşağıda kalmak istemiyor. Silivri ilçeyken, Beylikdüzü ilçe miydi? İnsanlar artık konuşarak onları uyutmaya çalışan zihniyetten uzak durmak istiyor. Bunu anketler söylüyor. Bağıra bağıra halk Silivri'de hizmet anlayışının iktidara gelmesi için mücadele ediyor.

Sevginar SALİ: Meclis Üyesi Aday Listeleri merak ediliyor. Nasıl olacak?
Mutlu BOZOĞLU: Deklarasyon yayınlandığında bu netleşecek ama şu an gözüken; MHP'nin ayrı AK Parti'nin ayrı meclis üyesi aday listeleri olacak.

“GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATACAK KİŞİLERLE YÜRÜYECEĞİZ”
Sevginar SALİ: AK Parti'nin Meclis Üyesi Adayları Listesini, İl Başkanlığınız ve siz hazırlayacaksınız. Hangi kıstasları gözetleyeceksiniz?
Mutlu BOZOĞLU: İl Başkanlığımız, kadın, genç ve belli iş gruplarına sahip kişiler belirler. Bunun üzerinden de bize başvuruda bulunanlar veya dışarıdan bu işe layık olduğu düşünülen kişiler tarafından gerçekleştirmeye çalışacağız. Silivri'ye gerçek manada hizmet getirmek için mücadele edecek insanları seçeceğiz. Bu dönemdeki Meclis Üyesi Adayları, Silivri'ye gecesini gündüzüne katmak için geleceğini bilmeli ve gecesini gündüzüne katacak kişilerle biz yol yürüyeceğiz. Böyle bir liste yapmak için mücadele edeceğim. Silivri, sadece Belediye Başkanı veya Belediye Başkan Yardımcılarıyla yürütülen bir çalışma neticesinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşamaz. Muhalefetteki ve iktidardaki meclis üyeleri, Başkan ve yardımcıları de dahil olmak üzere ekip halinde Silivri üzerine dertlenip muazzam çalışmalı. Eğer ki kenetlenerek yapamazlarsa bir beş yılımız daha heba olur. Silivri'nin kaybedecek bir beş yılı daha yok.

Sevginar SALİ: AK Parti ve MHP olarak Meclis Üyesi Adayları Listeleri konusunda ilçe başkanları ve başkan adayı olarak istişarede bulunacak mısınız?
Mutlu BOZOĞLU: Tabi ki, sonuç itibariyle biz kardeşiz. Kardeş kardeşe bir şey sormaz mı?

Sevginar SALİ: AK Parti'nin Belediye Başkan Aday Adaylarından meclis listenizde değerlendirilecek isimlerin olma ihtimali var mı?
Mutlu BOZOĞLU: Olabilir. Buna İl Başkanlığımız karar verecek.

Sevginar SALİ: Yargıya başvurdunuz. Sosyal medya üzerinden yapılan bir yazışma üzerine gelişti. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
Mutlu BOZOĞLU: 15 Temmuz'da vatana ve millete karşı darbe girişiminde bulunan, demokrasiyi hiçe sayan bir anlayış ve cunta zihniyetiyle ülkenin başına geçmeye çalışan ve şu anda Silivri Cezaevinde yatan bir takım insanlar var. Bunların kalıntıları da şu an sahte hesaplardan hem Genel Merkez siyasetine, hem yerel siyasete bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Burada da kendi oturmuş oldukları koltuklarda egolarını tatmin etmek, halkı galeyana getirmek, fitne fücur sokmak, din, dil, ırk üzerinden ayrışma yapmak düşüncesiyle hareket ediyorlar. Şahsıma, teşkilatıma yafta yapıştırmaya çalıştıkları zaman ben görmüyor, duymuyorum umurumda da değil, çünkü Genel Başkanım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benim örnek aldığım kişi. Bu tarz söylemlere değer verseydi bugün Erdoğan bu ülkemizde bu kadar güçlü olamazdı. Burada AK Parti gibi güçlü ve kurumsal bir teşkilatın ilçe başkanıyım. Üç beş tane çapulcunun, söylemiş olduğu konuyu ben umursamam. Bunun adı vatan düşmanlığıdır. Kürt, Anadolu'dan gelen kardeşlerimizle bizi karşı karşıya getirmeye, ayrıştırmaya çalışan cenahın bunun üzerinden paye almaya çalışmaktan öteye gidecek bir düşüncelerinin olduğunu düşünmüyorum. Bunlar, 15 Temmuz'da halkın üzerine bomba atanlarla aynı zihniyette. Konuyu yargıya taşıdık. Yargı da bunlara gerekli cevabı verecektir. Karar çıktığında basınla da paylaşır, bu FETÖ kalıntılarının kimler olduğunu bütün Silivri görür.

“BİZ HAREKETE GEÇMEZSEK BU EKONOMİK KRİZ BUGÜN GİDER, YARIN YİNE GELİR”
Sevginar SALİ: Önümüzdeki yerel seçim sürecinde rakiplerinizin önünüze sürecekleri en güçlü argüman muhtemelen ekonomik konular üzerinden olacak. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Mutlu BOZOĞLU: Ülkedeki ekonomik krize sadece Silivri'deki durum üzerinden bakarsanız kasaba siyasetinin ötesine gidemezsiniz. Global ve dünya üzerindeki ekonomik krizleri göremezseniz Türkiye'yi anlayamazsınız. Türkiye'ye çözüm üretmek için tüm dünyaya ihracat yapabilen, ürünlerinin ciddi manada katkı sağlayabilecek ürünler olması noktasında hak olarak beklemekten ziyade harekete geçmeliyiz. Biz harekete geçmezsek bu ekonomik kriz bugün gider, yarın yine gelir. Yıllardan beri burada tarım üzerine bir politika uygulanıyor.

“FARMVİLLE OYUNU OYNAYAN KİŞİLERE KARŞI ALGI YÖNETMEK ADINA KURGULANMIŞ BİR TARIM POLİTİKASI İLE BİR ŞEY ELDE EDEMEZSİNİZ!”
Bugün Silivri'de köylere artı katma değer sağlayacak herhangi bir olgu var mı? Yok. FarmVille oyunu oynayan kişilere karşı algı yönetmek adına kurgulanmış bir tarım politikası söylemini diline persenk etmiş bir mantıkla yol yürüyen kişi tarımdan bir şey elde edemez. Köylülerle bir araya gelip, onların fikirlerini almalısınız. Silivri'de 3 bin, 2 bin dönüm arazi eken insanlar var. İkide bir Bulgaristan'a insanları götürmek yerine bu çiftçileri niye Hollanda'ya götürüp oradaki tarımla alakalı politikanın uygulamalarını, fuarlara götürmüyoruz? Madem bu kadar tarıma heves eden bir Belediyemiz var bunları neden yapmadı? Çünkü o mantık yok.

“GELECEĞİN ZENGİNLERİ TARIMLA UĞRAŞAN KİŞİLER OLACAK”
Ben tarlama hevesle koşarak giden biriyim. Söylem geliştirmek için değil, severek yapıyorum. Geleceğin tarımda olduğuna inanıyorum. Geleceğin zenginleri tarımla uğraşan kişiler olacak.
Silivri'de kaybedilmiş olan bir takım şeyler var. Hemen dibimizde Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü var. Üzümle alakalı çeşitli araştırmalar yapılıyor. 1924 Mübadelesi ile buraya gelen insanlar üzüm bağı ile karşı karşıya kalmıştı. Çeşitli üzümlerle insanlar gelir elde ediyordu.

“İNSANLARIN ARTIK OYALANACAK VAKTİ KALMADI”
Bugün Silivri'de insanlara lavanta kolonyaları dağıtılıyor. Bu kolonyalar Yalova'dan mı gelmiş, TÜRAM'da mı üretilmiş? Destilasyon Merkezi kurulmasına rağmen Silivri'de üretilemeyip Yalova'dan geliyorsa vay bizim halimize, vay geçirdiğimiz günlere… 250 Dönümlük bir arazinin içerisinde TÜRAM olarak bir iş yapılıyor, bunun kaç m2'si TÜRAM'da, kaç m2'si boş ota bırakılmış? Bunu merak ediyorum. İnsanların artık oyalanacak vakti kalmadı. Bu çağ çok hızlı hareket ediyor. Bugün bir cep telefonu alabilmek için 15 ton buğday satmamız gerekiyor, ama insanlar cep telefonu üretip Türkiye'ye gönderiyor. Bizim burada üretmiş olduğumuz ürünler, bir şekilde ülkeye ve dünyaya gitmeli. Seracılık mantığı mı dersiniz, inovatif ürünler adı altında gelişmiş ürünler mi dersiniz, bunu yapmalıyız.
Madem tarıma bu kadar önem veriliyor, sulama konusunda devlet kurumlarıyla irtibata geçilip geçilmediğini sormak lazım. Çeşitli kurumlara üste para veriyoruz. Bazı TV kanalların sunucuları geliyor. Bunlar bedava değil, 50-100 bin gibi para alıyor. Belediyenin Denetleme Komisyonu'nda olan bir kişi olarak söylüyorum.

“CUMHUR İTTİFAKI İLE SİLİVRİ'NİN ŞAHA KALKMASI İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”
Kültüre ve sanata yatırım yapıldığı söyleniyor. Tiyatro biletine 500 TL ödeyen bir belediyemiz var. Kitabın arkasında 3 veya 5 TL yazarken, Belediyedeki faturada 50 TL'ye aldığımız kitaplarımız var. Silivri artık bunlarla uğraşmamalı. Bugün burada 181 bin insan oturuyor. Bunlar beraber ve bir olup Silivri'yi şaha kaldırmalı. Cumhur İttifakı ile Silivri'nin şaha kalkması için el ele vermeliyiz.

“HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN”
Sevginar SALİ: 9 Belediye Başkan Aday Adaylarınıza ne mesaj vermek istersiniz?
Mutlu BOZOĞLU: Hepsinden Allah razı olsun. Hepsi bu süreci ellerinden geldiğince en iyi şekilde yönettiler. Hem partimizin, hem teşkilatımızın nasıl bir yol izlemesi gerekiyorsa o şekilde yol izleyip, Cumhur İttifakı adayımıza sahip çıkmaları, ‘AK Parti içinde ayrışma olacak' diyerek avuç ovuşturanların heveslerini kursaklarında bıraktıkları için hepsine teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ, 10 YILLIK HİZMET AÇLIĞINI CUMHUR İTTİFAKISAYESİNDE GİDERECEK”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı, Silivri'de neden iktidar olmalı ve neden seçmen oyunu bu yönde kullanmalı?
Mutlu BOZOĞLU: Büyükşehir Belediyesi de bugün bir Cumhur İttifakıdır. Binali Yıldırım da Cumhur İttifakının adayıdır. Büyükşehir Belediyesi ile devlet kurumlarıyla daha hızlı ve koordineli çalışma yapılabilir. İnsanların kardeş olarak, huzur ve mutluluk içerisinde yaşadığı, yalandan, ‘boş lafla peynir gemisi yürütme' mantığından uzak bir anlayışla yönetim için Silivri'nin Cumhur İttifakına ihtiyacı var. Volkan beyin de her defasında söylediği gibi “İnsan merkezli”, insanların gönlüne dokunan bir siyaset anlayışıyla burada yol yürüneceğinden Cumhur İttifakı olmalı. Cumhur İttifakı, buraya hizmet odaklı geliyor. AK Parti tüzüğünün 4. Maddesinin 2) Bendinde; “Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ülkeyi taşımak” yazar. Silivri'de de bu hedefe ulaşılması noktasında mücadele edecek olan ekip Cumhur İttifakıdır. Silivri, 10 yıldan beri süren hizmet açlığını bu önümüzdeki süreçte bir şekilde doldurmalı.

YORUM YAP