Engin Akın

Sezon bitti ve biz hayata tutunduk

Oldukça heyecanlı bir sezon yaşadık Silivrispor olarak. Öyle heyecanlıydık ki bir gittik, bir geldik. Sonunda hayata tutunduk.

Sezona aslında nede güzel başlamıştık. Heyecan duruktaydı, ardından gelen puan kayıpları, hakem hataları, yönetici hataları, yönetimsel hatalar, derken lig bitti ve Silivrispor 10.bitirdi.

Yeni sezon yeni umutlar diyerek başlayacağız.

Başlayabilecek miyiz, bu da önemli. Kasada para yok, cepte de yok üstelik. Yeni yönetimin işi haylice zorlu.

Eski borçların ödenmesi mi öncelikli olacak yoksa, yeni sezonun takımının planlaması mı?

Her iki durumda da para çıkması lazım ve bu paranın da bulunması lazım. Burada iş başkanda biter. Parayı bulacak kişi o!

Belki parayı bulması gereken kişi başkan ama elini cebine atması gereken yönetime ne demeli?

Kimse eline cebine atmazsa şayet hiç lige girmeyelim.

Parasız pulsuz hava atmak, caka satmak, reklam yapmak bir yere kadar olabilir ama ellerin cebe girmesi gerekli yoksa halimiz harap olacak gibi.

  1. lige çıkmamız ile aşağı inmemiz bir oldu. Bu inişlerden ve çıkışlardan derslerimizi çıkarmış olmak kurtarıcımız olur. Yoksa havanda su dövmeye devam eder dururuz.

Bedavadan reklam dönemi bitsin artık. Elini cebine atmayan isimler yönetime girme çabası içinde de olmasın.

Hep aynı isimler etrafında da dönüp durmayalım. Koskoca Silivri'de yeni isim bulunamıyorsa da yazık bize. Yönetim komple değişmeli. Aksi takdirde amatörü kadar gerileme yaşarız ki bu da ilçe reklamı için yakışık almaz.

Ülkenin ekonomik durumu malum, kimsede para yok, var olan da çıkarmıyor, az olan da kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Bu durum sadece Silivrispor için değil tüm takımlar için büyük bir sıkıntı.

Yeni sezon o kadar da keyifli geçmeyecek.

Yeni sezonda tüm takımlar maddi sıkıntı yaşayacak.

Parasını alamayan oyuncuların haberlerini bol bol okuyacağız.

İflasın eşiğine gelmiş kulüplerin haberleri de buna dahil.

Bunca sıkıntı yaşanıyorken bizim daha akıllı davranıp yeni sezonun yapılanmasını bu duruma göre yapmamız lazım.

Önümüzde bir olağanüstü kongre var. Kim başkan olur bilemem. Kim aday olur, kim liste çıkarır bilmiyorum ama ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak bu duruma göre yatırım yapmakta fayda. Yoksa sadece o sezonu kurtarır sonraki sezona borçlar bırakırız.

Borçlar dağ gibi tüm kulüplerde. İflas bayrağını çeken çekene. Küme düşen takımların çoğunluğu maddi sıkıntıların ve borçların fazlalığından düşüyor.

Günü kurtaracak çözümler yerine geleceği planlamakta fayda var.

Belediye yeni sezon için bir yemek organize edecek. Bu yemekten de 2 milyon beklentisi var. 2 milyon toplanır mı bilmem ama bu ve bunun gibi çözümler günü kurtarmak adına yeterli görülebilir ama geleceği kurtarmakta yetersiz kalır.

Yatırımlarımızı iyi planlamalıyız. Yoksa her sezon artan bir borç yükü altında ilçeyi mahkum etmektense küme düşelim ve amatörde mücadele edelim.

YORUM YAP