Sevginar Sali

Ses getirdi!

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu genelde sözleri ile ses getirirdi son Silivri ziyareti nazik üslubuna rağmen siyasi kulislerde dalgalanma yaratması için varlığı dahi yeterli oldu. AK Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı gelir gider tek ses çıkmaz. CHP İl Başkanının gelişleri ile oluşan yankı etkinlik ve gücünün de bir simgesi esasen.
Düşünün denize küçük bir taş attığınızda yarattığı dalgalanma ve daha büyünün meydana çıkardığını? CHP İl Başkanını severiz, sevmeyiz meydana getirdiği sonuçlar itibariyle konumunun hakkını vermiyor diyebilmek mümkün görünmüyor. Daha iyisini başkası yapana kadar bu!
Kaftancıoğlu'nun İBB ve iştiraklerine bağlı çalışmalar ile oy devşirmeye çalışmaması ayrıca dikkat çekiciydi. Seçmenin zekâsına güvenmek o kadar da kötü bir seçenek değil sanki!

AK PARTİ'DEN İKİNCİ BİR UYGULAMA YENİLİĞİ
Tesadüfen denk geldim AK Parti'nin Haziran meclisi ile başlattığı videolu değerlendirmeye. Bir şey yapmanız yeterli olmuyor bazen bunu duyurmanız ve görünür kılmanız da gerekli. Karanlıkta birine göz kırparsanız ne olur bir de aydınlıkta; böyle düşünün : ) Salim Çavdar'ın anlatımını da çok başarılı buldum. Sadece kararları yansıtması değil, partisinin yorumu ve bunu yapma şeklini de beğendim. Silivri siyaseti adına bir yenilik ve hoş da bir nüans oluşturmuş işin doğrusu. Kim düşündüyse bravo. Ama başarılı olmasında ilk konuşmacının ve değerlendirmelerinin payı da büyük, hakkını teslim edelim.

ÖLÜMSÜZ AĞAÇ!
Silivri Belediyesinin son dönemde gerçekleştirdiği bütün düzenlemeleri yeşil takviyesi ile tamamlanması acayip hoşuma gidiyor. Pırlantadan kaldırım yapılsa, bırakılan bir avuç toprak alana can verilen bitki hele ki ağaçlar ile ölçülemez bile. Sanki yıllardır, arşınladığımız Silivri sokaklarında hayatta kalabilecek kadar nefes çekmişiz ciğerlerimize de bundan sonra doya doya oksijen ile dolduracak gibi! Hele bu son dönem sağlık felaketinde yaşadıklarımızdan sonra…

KÖŞEM İÇİN
Silivri Belediyesinin hayat verdiği tüm bitki ve özellikle ağaçları önemsiyorum da, zeytin ağacının güzellik ve asaletini ayrı bir yere koyuyorum; ölümsüz ağaç. Her bir zeytin ağacının zamanla nasıl bir şahesere dönüşebileceğini görebilecek ömrümüz olsun inşallah. İnsanların daha iyi yaşaması için, eğitimden salığa yapılan edilen her şey için tabi ki çok teşekkürler ama bunların yanında çevreye duyarlı, yeşile saygılı yerel yönetim anlayışı için bu dönemin mimarlarına ayrıca minnettar olmamız gerektiğine inanıyorum. Hatta bundan sonraki üç yılda yapılacakları görmeden iki senede ortaya konan ile olağan üstü bir iş çıkardılar. Silivri için harcadığınız yoğun mesai için teşekkürler, en esaslısı ağaçlar, hele ki o güzelim zeytin ağaçları için…

***
“Yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile zeytin dikeceksin mesela, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yanı ağır bastığı için.”
*Nazım Hikmet Ran

YORUM YAP