Selimpaşa sancısı

Selimpaşa sancısı

5.10.2020 12:41:36

Geçtiğimiz dönem büyük çoğunluğu Selimpaşa'da bulunan taşınmazların mahkemenin iptal kararına rağmen satışından doğan hukuki anlaşmazlıkta mahkeme kararını verdi. Başkan Volkan Yılmaz, mevcut durumda belediyenin sahip olduğu bütçe ile oluşan maddi yükümlülüklerin altından kalkmasının imkansız olduğunu ifade ederek çözüm için gruplara ortak hareket çağrısında bulundu. Meclis çözüm için birlikte hareket etme hususunda uzlaştı.

Ekim 2020 meclis toplantısı birinci birleşiminde gündem dışı söz alan Başkan Volkan Yılmaz, geçen dönem büyük kısmı Selimpaşa'da bulunan taşınmazların satışında oluşan hukuk süreci hakkında meclisi bilgilendirdi.

“BELEDİYEMİZ ALTINDAN KALKAMAYACAĞI YÜKLERLE KARŞI KARŞIYA”

Silivri Belediyesi olarak büyük bir yük ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Silivri hemşerilerimizin huzurunda birkaç konuyu paylaşmak istiyorum. Bunlardan birincisi 2010-2019 yılları içerisinde büyük çoğunluğu Selimpaşa Mahallesi'nde belediyemiz tarafından satışı yapılmış taşınmazların mahkeme kararlarıyla meclis kararının iptal edilmesine binaen taşınmazların satış iptali ve bu taşınmazları satın alanları mahkemeye gitmesi sonucunda bütün davalar belediyemizin aleyhine sonuçlanmaya başladı. Belediyemiz altından kalkamayacağı yüklerle karşı karşıya kaldı.

“BELEDİYENİN ŞU ANKİ BÜTÇESİYLE BU İŞİN ALTINDAN KALKMAMIZ İMKANSIZ GİBİ DURUYOR”

Aramızda o dönemde görev yapan arkadaşlarımız var. İşin hukuki tarafı şuan itibariyle beni pek ilgilendirmiyor, devlette devamlılık esastır biliyorum. Borç benim değil mantığıyla ödeyemiyorum deme şansımız da yok. Doğacak tazminatları da belediyemizin içinde bulunduğu imkânlarla ödeme şansının olmadığını da herhalde hepiniz takdir edersiniz. Hal böyle olunca önümüzdeki zaman diliminde onca yapmamız gereken işlerin önüne bir de belediyemizin hesaplarına gelen hacizlerle uğraşmak durumunda kalacağız. Bir iki haczin önüne geçmek için teminat yatırdık. Belediyenin şu anki bütçesiyle bu işin altından kalkmamız imkansız gibi duruyor.

“BİR ARAYA GELİP BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNMANIZI İSTİYORUM”

Şimdi bize düşen görev; CHP, AK Parti; MHP'den aramızda hukukçu arkadaşlarımız var. Bir araya gelip bu sorunun çözümüne katkı sunmanızı istiyorum. Silivri Belediye Başkanlığına Volkan Yılmaz seçildi, bu artık onun sorunudur, nasıl kitleniyorsa kitlensin, kendi çözsün mantığı ile yaklaşırsak çok hakkaniyetli ve insani bir yaklaşım olmaz.

“ARSALARI SATIN ALANLAR MAĞDUR”

Çoğunlukla Selimpaşa'da olan satılan parsellerin, satın alan kişilerin hakkı var. Parasını alıp satın almışlar. 3-4 el değiştiren var. Bu konuda çok ciddi sıkıntılara girenler var. Aldıkları arsaları bankalara teminat gösterip kredi çekenler var. Bu arsaları satıp kredi ödeme şansları yok. Mağdur olan vatandaşlarımız var. Onlara diyecek fazla bir şeyimiz yok.

“KONU HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ”

Bu konuyla ilgili çözüm önerisi olan varsa şu anda da dinlemek isterim. Ortak bir komisyon marifetiyle mi yol alalım, takas yoluyla alternatif üretip mi çözelim? Finans kaynağı oluşturacak bir arkadaşımız varsa onu da dinlemek isterim. Bu konunun hızlı bir şekilde artık ele alınıp ötelenmeden çözülmesi gerekiyor. Aksi takdirde Silivri Belediyesinin hesaplarına hiç hak etmediği şekilde çok ciddi hacizler gelecek.”

KIRKICI: HUKUKİ ÇERÇEVEDE ÇÖZÜMÜ HEP BERABER ZORLAYALIM

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı konuya ilişkin şu çözüm önerilerini sundu; “Sorun hukuki. Teknik de bir konu. Bir komisyon kurulması ve konu üzerinde seçenekleri değerlendirmek bize en mantıklısı gibi geliyor. Elbette ki hepimiz iyi niyetli bir şekilde burada otururken alınan kararlarda bir takım hatalar oluşabiliyor. Bunlar zaten yargıya taşındı. Çözümü konusunda kimsenin ‘beni ilgilendirmez' deme şansı ve hakkı yok. Bu, hepimizin ortak sorunu. Hep beraber hukuki çerçeve içerisinde çözümü zorlayalım.”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, en kısa zamanda grup başkanvekilleriyle bir araya gelip bu konuda adım atmayı önerdi.

YORUM YAP