Engin Akın

Saral Doğrusunu Yaptı


Yıllardır Silivrispor’u takip ederim de bu denli ısrarcı olmamıştım adaylık konusunda. Bir başka aday açıklaması daha var hala bekleniyor. Saral’ı dinledik geçtiğimiz hafta ve sizler de gazetemden açıklamasını okudunuz. Gerçek anlamda elle tutulur vaatlerinin olacağı şimdiden biliniyor ve bekleniyor. Özellikle de Silivrispor’un kendi tescilli markası olacak olan SİLİUM. Uzun zamandır yapılması gereken fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen bir çalışma. Kongreye daha çok zaman olmasına rağmen böyle bir çalışma içine girilmesi bile hayra işarettir. Öyle ya, kaybederse ne olacak? Tasarı rafa mı kalkacak?

Kongre öncesinde yapılan çalışmaları yakinen takip ediyorum. Yolunuz sahile düştüğünde bir bakın kulüp binasına insanlar harıl harıl çalışmakta. Mustafa Saral yatırımlarını yapıyor. Öyle ama Saral ve ekibi ya sandıktan çıkmazsa o zaman ne olacak? İnanıyorum ve umuyorum ki yatırımlar devam eder. Şimdi asıl konu bu değil. Bilindiği üzere Mustafa Saral adaylık açıklamasını yapmak için uzun bir süre bekledi. İlk olarak hali hazırda kulübün başkanlığını yürütmekte olan Serdar Teker tarafından desteklendiğinin açıklaması tüm basının huzurunda yapıldı. Akabinde kulübün ikinci başkanlığını yürüten Mutlu Memiş tarafından yapılan basın açıklamasında da Saral’a açık destek belirlendi. Kulübün iki önemli isminin desteklediği bir isim olarak bunca zaman beklemesindeki mantığı çözmeye çalışıyorum. Aslına bakarsanız bunu ben çok iyi biliyorum.

Hani derler ya kılavuzu karga olanın burnu … kurtulmazmış diye. İşte aynen bu durumu yaşadı Mustafa Saral. İnanıyorum ki kongreden sonra da kendisini yanlış yönlendiren kargalarını dinlemez. Yine de kendi bilir! Biz nasıl bugüne kadar kendisini uyardıysak zamanı geldiğinde de bu kargaları deşifre etmesini biliriz. Amaç Silivrispor’u hedeflerine uygun olan yerlere taşımaksa sonsuz destek bulunur. Fakat burada kargaların amacı Mustafa Saral’ın tanıtımı ve reklamı olacaksa bu durum da söz konusu koşullara uygun değerlendirilir. İyi düşünüp taşınmak ve biraz da kaşınmak gerekebilir. Amaçların karışmaması lazımdır.

Adaylığını hala açıklamayan, Hakan Memiş’tir. Hakan Memiş kimdir? Bunu Silivri’de yaşayan birçok kişi bilir diye genişletmek istemiyorum. Hakan Memiş kısaca şuanda Silivrispor Kulübü İkinci Başkanı Mutlu Memiş’in amca oğludur. Aday olarak ortaya çıkması son derece doğaldır ki bu onun yasal hakkıdır. İşin bir de etik tarafı var. Bu yönü biraz ağır kaçabilir, yapabileceğim bir şey yok. Geçen sezon olağan üstü kongre öncesi kendimi yırttım durdum ‘birileri bizim kulübümüzü devralsın’ diye. O zamanlar sağ olsunlar ortaya çıkanlar aslında hepimizin tanıdığı fakat asla yapamaz dediğimiz isimlerdi. Tecrübeleri olmayan bir avuç genç. Kimisi bu genç yönetim için “Tribünden geldiler, yöneticilik vasıfları yok” falan dediler. İşin aslı ilk günlerinde ben de pek kurtarıcı olarak görmemiştim. Gelinen noktada Serdar Teker ve yönetim kurulundaki isimlerin ne denli başarılı bir sezon geçirdikleri ortaya çıktı. Kabul etsekte etmesekte bu bir gerçek. Yönetim başarılı oldu. Silivrispor, camiasıyla barışık ve borçlarını ödeyebilen bir kulüp. En önemli eksiklikleri altyapılarıydı. Bu sorunu da önümüzdeki sezonda yeni isimlerle çözecekler. Gelmek istediğim nokta ne oldu da birden bire bu kulübün taliplileri çoğaldı. Geçen sene elini taşın altına sokmaya cüret eden bu isimlere karşı rakip çıkma hevesini anlayamıyorum. Bu isimlerin başında da Hakan Memiş geliyor.
Hakan bey, kulübün siyasetten uzak kalmasını desteklerken her ne hikmetse destek aramak için CHP Grup toplantılarına katılma derdine düşüyor. Bu şekilde mi kulüp siyasetten uzak tutulacak acaba? Mustafa Saral için yakıştırılan AKP damgası o zaman da kendisi için yakıştırılmayacak mı? Bir de Mutlu Memiş olayı var. Mutlu Memiş ve Hakan Memiş… Mutlu Memiş’in kulübe katkılarını saymakla bitiremem. Yönetimde olduğu zamanlarda ise Hakan Memiş’in ne gibi yatırımlar içinde olduğunu ben bilemem o zamanlar spor muhabirliği ile uğraşmıyordum. Fakat bir akrabasının herhangi bir liste içinde olması durumunda karşı listede var olmak pek de etik değil gibime geliyor. Hakan Memiş’in Mutlu Memiş’i sonuna kadar desteklemesi gerekir diye düşünüyorum. Bir büyük olarak, hem akrabası hem de küçüğü olanın önünü açması açısından. Ya da Silivrispor’un geleceği için Hakan Memiş’in çekilmesi gerekir. Kendi öz akrabasının elini güçlendirerek desteklemek varken şuan ki durum biraz arkadan vurmak gibi geliyor. Bu da doğal olarak pek hoş görüntü sergilemiyor. Bilgi birikimini ve desteğini ver eğer verdiklerini almıyorsa o zaman karşısına çık derim… 

YORUM YAP