Sevginar Sali

Ortaköy’ün beklentisi...

AK Parti’nin ilçe başkanlığı yarışı üzerine, zamana yayılarak artan belirsizlikte, yazmaktan sıkıldım. Siz meraktasınız biliyorum ama ben artık resmi açıklamayı beklemekten yanayım. Evet, bir ismin belirlediği konuşuluyor ama siyasetin bin türlü huyu suyu çıktığı için son dönemde, emin olmak ne mümkün? İktidar mı, dosya savaşı mı verilen? Belli değil. Bulut Banazılı’ya tıp fakültesi diplomasının sahte olup olmadığı bile sorulmuş, siyasi görevlere talip oluşundan sonra. Valla neme lazım yarın öbür gün bize de sorarlar peşin söyleyeyim; sahte değil ama bugüne kadar hiçbir yerde de varlığının şartı ile karşılaşmadım. 13 sene sonra adetler değişir mi, inşallah yasalar değişir. Berber çırağından örneğin bir meslek belgesi isteniyor medya sektörünün hali içler acısı...
Neyse konumuz bu değil… Kendi mesleki sorunlarımızla sizi oyalamayayım; çözülecek gibi değiller zaten. Herkes bize dert yanıyor nasıl bir güç var bizde sanıyorlarsa? Bilmiyorlar ki sihirli değnekle sorunları çözmemiz beklentisi altında ezim ezim eziliyoruz… Ben eziliyorum daha doğrusu başka aynı akıbeti paylaşan var mı bilmem!?
CHP’nin ne kadar çok çalıştığını yazmak da çok doğru gelmiyor. Hiçbir siyasi partide faaliyet olmadığı için CHP’nin ‘nefes alıp verişi’ bile ‘aktif’ çalışma olarak algılanıyor.
AK Parti malumunuz. Ümidinizi kesersiniz ya bir işten, kaçınılmaz sonu bekleyiş hakim. Bu atmosferde nasıl bir kongre hazırlığı yapılır aklım almıyor. AK Parti’de Demiral’dan sonra gelecek ilçe başkanı belli olmasına belli de bir şeyler eksik, tam yerine oturmuyor. Zaman geçtikçe de toparlanma şansı azalıyor.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir tek basın bürosu çalışıyor galiba.
İlçede doğal olarak en aktif kurum belediye. İlginç olan imkanlar dahilinde kıyaslandığında Ülkü Ocakları’nın onlarla yarışır duruma gelmiş olması. SİAD, KAGİDER, Alevi ve Hacı Bektaş derneklerini de unutmayalım… Onlar da ses vermese arada sırada; sivil toplum ve meslek temsilcilerinin varlığından kuşkuya düşeceğiz.
Bu meseleleri uzatmadan Silivri Belediye CHP Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu ile yaptığımız sohbete değinmek istiyorum…
Çeşmecioğlu’nu bilen bilir; heyecanlı, tezcanlı… Sürekli fikir modunda. Biraz yorucu oluyor dinlemek ama söylediklerini yapmak kârlı bence. Ortaköy’deki düğün salonunun kaba inşaatı bitti. Biraz fazla uzadı çalışma sanki. Tamam güzel bir şey yapılıyor, tamam hayır işi ama bu denli gecikmesi de işin tadını kaçırıyor. Silivri Belediyesi konuyla ilgili gerekeni bir an önce yapmalı. "Seçim bitti acelemiz yok” demeyin. Geçen gün Ortaköy’den geçerek başka bir yere gittim. Meydanı o kadar şirin ki... İnsana arabasını bir kenara çekip durma duygusunu veriyor. Ama nedene ihtiyaç var… Çarşıda mahallenin ünlü böreğini görsek iştahımız açılacak. Yöresel tatların satışını yapan kadınlar ilişse gözümüze bir şey almak için uğrayıp, üç beş bir şey almadan geçemeyeceğiz. Belki bir hafta sonu pekmeziydi, kurutulmuş domatesi, patlıcanı, taze sütüydü, ev yapımı eriştesi, makarnasıydı bir bahane bulup gideceğiz ama birinin bize mahallede üretilen doğallıkları göstermesi lazım. Çeşmecioğlu, meydanda köy kadınları için doğal ürünlerini satışa sunacakları küçük yerler yapılması önerisini dile getirdi. New Center yerinde daha önce olan doğal, yerel ürünlerin satışa sunulduğu iş yerlerini özleyen Silivrililerin sayısı bile ne kadar çok düşünün.
Ortaköy mübadele tarihini günümüzde de tüm canlılığıyla yaşayan bir yer. Evlerde korunan tarihi eşyaların sergilendiği ufak bir müze hiç fena olmaz tabi ki…
Koru, meydan genişlemesi mahalle için konuşulacak, uygulanacak güzel projeler olabilir.
Ve Çeşmecioğlu’nun sitemi ki bence çok da haklı; "Selimpaşa ve Gümüşyaka’ya yapılanların çeyreği Orkatöy’e yapılsa ihya oluruz…”
İşin garip tarafı yapılan yerlerde siyasi iktidarın sandıktan beklediği neticeyi alamaması. Ortaköy’de ise açık farkla siyaseten ödüllendirilmesi…
Evet, "Silivri Belediyesi siyasi ayrım gözetmeksizin yatırım yapıyor” denebilir… Bence biraz ayrım yapmasında hiçbir zarar olmaz, sonuçta onu ayakta tutan siyasi dinamitlerdir… Ortaköy ilgi bekliyor Başkan bey, haberiniz vardır zaten de gereğini yapın da olsun bitsin : )

YORUM YAP