Cemil Kenar

Onun arabası var ama ruhu yok!

Lidersiz bir takım dümensiz bir gemiye benzer. Liderlik olabileceklerle ilgili olarak diğer insanlara görüş ve yön vermeyi gerektirir.

Etkili liderler takım sporlarında takım kültürü yaratmada başarılı olanlardır.

Bu kültür sporcuların, yardımcıların ve organizasyona katkıda bulunan herkesin seçimi, motivasyonu, ödüllendirilmesi, korunması ve birleştirilmesini kapsar.

Bazı takımlar aşırı düzeyde yönetilirken, düşük düzeyde liderlik becerileriyle yön verildiği için sorumluların başarısızlıklarını önlemekte zorluk çektiğini görüyoruz.

Bu çoğunlukla etkili ve güçlü bir takım kültürüne sahip olmadıklarından kaynaklanmaktadır.

Meseleye herhangi bir kulüp bir takım üzerinden bakarsak yanılırız…

Bir yerin bir kültür müdürü sportif faaliyetlerden birkaç kupası, plaketleri olan birini tanımıyorsa, teniste yaş grubunda ülkenin en iyilerinden biri olan ve yurt dışından burs eğitim, öğretim teklifleri alan sporcumuzdan haberi yoksa orada gelişmiş bir spor kültüründen söz etmek mümkün mü?

Bir spor felsefesi yaratılmalı, Spor kültürü geliştirilmeli, Spor hafızamız mutlaka korunmalı diye yıllardır yazdık, ama anlatamadık, söyledik dinletemedik…

Tarihten, arşivlerden incelemelerden yaşayan insanlardan uygun kaynaklardan bilgi toplayarak bu yönde bir adım atılmış olsaydı spor işlerimizi koordine etmek için dışarıdan biri atanır mıydı acaba?

Bu vesileyle davet beklemeden tanışmak hayırlı olsun demek için yeni koordinatörümüzü ziyaret edip görüş alışverişinde bulunduk…

Teorik olarak konulara hakim olmakla birlikte pratikte zorlanacağı belli, zira bizde daha çok futbol odaklı unsurları ikna etmek hiç kolay olmayacaktır…

Çok çalışması herkesle iletişime açık olması gerekecek çünkü istişare eden zarar etmez…

YORUM YAP