Anıl Akıncıoğlu

NBA'de bir sezonun ardından...

NBA'de belki de en kısa, en yoğun, en kafalarda soru işareti içeren sezonu geride bıraktık.

Bu yoğun tempoyu mutlu sonla taçlandıran ekip ise Milwaukee Bucks oldu.

Sert savunmaları ve durdurulamaz süper starı ile gerçekten sonuna kadar hak ettikleri bir şampiyonluk aldılar.

Tabii ki finalin diğer takımı Suns için de ayrı tebrik lazım. İki Los Angeles takımı Lakers ve Clippers'ı da eleyerek finale çıktılar, hatta finalde 2-0 da öne geçtiler ancak son gülen Bucks oldu.

Bu sezonun belki de en büyük hikayesi sakatlıklar oldu.

Hiçbir takımın başarısına gölge düşürmek gibi bir niyetim yok ancak eğer takımlar sezonu tam kadro sürdürebilseydi çok yüksek ihtimal bambaşka bir senaryo izleyecektik.

Burada finale çıkan iki takımı bu konuda da tebrik etmek lazım.

Bu kadar yoğun ve yorucu bir sezonu olabildiğince sağlıklı geçirmeyi başardılar.

Tabii sezonun belli başlı hayal kırıklıkları da vardı.

Örneğin Kawhi ve Davis'in sakatlıkları Batı Konferansı'nı sene başındaki iddiasından uzaklaştırdı.

Nets'te de Kyrie sakatlığı, Harden'ın mecburen iyileşmeden oynaması Harris'in seride ortalamasının çok altında oynaması da Bucks'ın şansını artıran durumlar oldu.

Şu da atlanmamalı ki serinin son maçında Durant'in maçı uzatmaya götürdüğü şutta ayağı 1 cm geride olsa şu anda belki Nets şampiyonluğu konuşuyor olabilirdik.

Sixers da kendi açısından çok büyük hayal kırıklığı içeren bir sezonu geride bıraktı.

Koç tercihleri, Green'in Atlanta serisini kapaması, Embiid'in 2 dizinin de sakat olması, Avusturalyalı'nın mental ve teknik anlamda aşırı derecede yetersiz kalışı sezonun Phila ekibi açısından sonunu getirdi ancak offseason içinde büyük hareketlilik beklentilerini doğurdu.

Portland'ın yıldızı Lillard Sixers için artık çok net bir hedef.

Sezonun lideri Jazz içinse normal sezon takımlığından contender bir takım olmak için seviye atlamanın zamanı gelmiş olmalı.

Oldukça kaotik bir sezonda sağlıklı ve konsantre kalarak şampiyonluğa ulaşan Bucks'ı ve özellikle talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden efsane Kobe Bryant'ın kendisinden son isteği olan şampiyonluğu muazzam bir performansla takımına kazandıran Antetokounmpo'ya sonsuz tebrikler.

Önümüzde muhtemelen çok hareketli, major hamlelerin çok olası olduğu, bunu sene beklediğini alamayan takımların seneye hedeflerine ulaşmak için çok büyük bir çaba harcayacağı bir offseason olacak.

Ayrıca lige son yılların en yetenekli draft sınıfı denen oyuncu grubu dahil olacak.

Draftlar da bu yüzden belki de takas dönemi kadar merak uyandırıcı şekilde geçecek.

Ayrıca bu seneki draftlarda ülkemizi muhtemel ilk 20 (hatta kimine göre ilk 10) sıra adayı Alperen Şengün temsil edecek.

Dileriz kendisi için doğru takım tarafından seçilip ülkemizi uzun yıllar dünyanın en büyük basketbol organizasyonunda temsil eder.

YORUM YAP