Sevginar Sali

Muhalefette birlik, iktidarda bölünmüşlük!

Son dönem düzenlenen programları takip edenlerin dikkatini çekmiştir, iktidar ortakları AK Parti ve MHP ne kadar ‘yalnız' ise CHP, İYİ Parti o kadar geniş biçimde saflarda yer alıyor…
Silivri'de iktidarı kaybeden CHP'nin başkanı neredeyse ‘ordu' diyebileceğimiz bir kalabalıkla, her daim gülen bir yüzle dolaşıyor, hatta İYİ Parti'nin iki aylık ilçe başkanı aynı durumda ama AK Parti ancak ara ara ortaya çıkıyor, MHP İlçe Başkanı giderek bir yalnızlığa sürüklenmişlik duygusu veriyor.
CHP'de de işler güllük gülistanlık değil… Ama ‘çocuk' diye horlanan İlçe Başkanı hiç değilse dışarıya karşı, görevinde yeni olması asabiyle herkesin gözü üzerindeyken, partinin gardını dik tutuyor.
İYİ Parti ne yerelde ne de İBB'de iktidar, imkânsızlıklar içinde dur durak bilmeden faaliyet üretiyor üstüne üstük de kongre hazırlığı devam ediyor.
Cenaze saflarında Berker Esen ile Refik Bek dışında son dönemde siyasilerden görünen yok! Çok mu önemli? Değil tabi. Daha önemli şeyler ile gündeme gelebilseler bu tarz konulara kim takılır…
Evet, zor bir dönem kimsenin de elinde sihirli değnek yok. Hizmet ve yatırım imkânı bir yere kadar da; en azından yakın çevrenizi toparlayın da kontrolü kaybettiğiniz, düzeni sağlayamadığınızdan kuşku duymayalım.
Bazı konuların muhalefette çok işe yaramasına karşın iktidarda insanın başına nasıl bela olduğu gerçeği yeni bir durum değil. Daha öncekiler yaptıysa çözümsüz bir mesele olmadığı da ortada.
Beklentinin yüksek olduğu alanlarda hayal kırıklıkları kaçınılmaz olduğu kadar telafi ve tolere edilebilirdir.
Olması ve yapılması gerekenleri üç aşağı beş yukarı hepimiz biliriz. Temelde insanlar arasında ayrım bunu başarma oranlarında ortaya çıkar; yapabilenler ve yapamayanlar şeklinde.
Size yöneltilen en haksız eleştiriden bile öğreneceğiniz çok kıymetli bilgiler varken, haksız bir övgü, bırakın bir şey öğretmeyi, bildiklerinizi bile unutturur.

HER YERDE OLAMAZSINIZ AMA
ÖZELLİKLE OLMANIZ GEREKEN
ZAMANLARDA YERLER VAR
Ezelden beridir Silivri Belediye Başkanlarının Silivrispor yaklaşımındaki dengesizliği eleştirmişimdir. Çok sevmek, büyük maraz doğuruyor işin sonunda kaçınılmaz olarak. Eski defterleri açmayacağım ama Kulüp Başkanı Taylan Güraslan'ın son basın toplantısından sonra özellikle hafta sonu Silivrispor'un oynadığı maçı izlemeye gelerek destek olanlar arasında kimler kimler vardı da Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın olmaması dikkat çekti. Her zaman her yerde değil ama tam da o gün ve o karşılaşmada olmalıydı… Belediye Başkanını ilgilendirdiği için nedenini de Volkan Yılmaz bulsun bırakalım…

YORUM YAP