MHK Ali Palabıyık'ı ''Kral'' seçti

Corona virüs yüzünden dünya durdu. Durmakla kalmadı ortalık hastalıklar yüzünden adeta ''kırıma'' uğradı. Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgın sonrası bugün 149'u aşkın ülkede bu hastalık etrafı kırıp-geçiriyor. Tedbirler alınıyor, sokağa çıkma yasakları geliyor. Kısıtlamalar art arda geliyor ama sonuç pek istenen düzeyde olmuyor.

İtalya ve İspanya Avrupa'da bu konuda en çok zarar gören iki ülkesi. Ölüm sayıları gün gün büyük sayılara ulaşıyor. Herkes eve kapanıyor ve birbiri ile temastan kaçıyor. Bu iş nereye varacak onu da bilen yok.

Futbola gelecek olursak. Dünyanın gözde futbolcuları, futbol adamları, hakemleri sosyal ortamdan mesaj gönderip hem kendileri ile ilgili hem de taraftarlarına mutluluk aşılamaya çalışıyorlar. Futbol tam anlamıyla ''kepenk'' kapamış durumda. Türkiye'de futbolcular evlerinde hazırlık yaparken, henüz sahaya inecek durumda gözükmüyorlar. Futbolun tamamen böylesine durduğu bu dönemde konumuz hakemler. MHK'nın ilk yarıda bir hayli eleştirildiği hakem camiasında 26.ıncı haftası biten ligde en çok görev alan iki hakem oldu. Birisi Türkiye'nin en gözde hakemi Cüneyt Çakır, diğeri ise Ali Palabıyık.

234 MAÇA 24 HAKEM

Türkiye Süper ligde bugüne kadar 234 lig maçı oynandı. Bu maçlarda Ali Palabıyık ve Cüneyt Çakır 16'şar maçta görev yaptılar. Onları 15 maçla Ali Şansalan takip etti. Fırat Aydınus, Halil Umut Meler ve Arda Kardeşler 14 maçta kaldı. Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Abdülkadir Bitigen ve Zorbay Küçük 13 maçta sahaya çıktılar.

Diğer hakemler ise şöyle sıralandılar:

Yaşar Kemal Uğurlu (12 ) Halis Özkahya (11), Alper Ulusoy, Ümit Öztürk (10) Atilla Karaoğlan (9) Koray Gençerler, Özgür Yankaya, Serkan Tokat (7), Mustafa Öğretmenoğlu, Volkan Bayarslan (5), Bahattin Şimşek, Suat Arslanboğa (3), Bülent Birincioğlu, Tugay Kaan Numanoğlu (2)…

Bu hakemlerin içinde en çok kırmızı kart gösteren hakem 9 kartla MHK'nin kralı Ali Palabıyık oldu. Onu 8 kırmızı kartla Halil Umut Meler izledi. Onları Abdülkadir Bitigen 6 kartla, Hüseyin Göçek, Ali Şanslan ve Mustafa Öğretmenoğlu 5'er kırmızı kartla listede kaldılar. Bu arada Süper Ligde 5 maç yöneten hakem Mustafa Öğretmenoğlu'nun 5 maçta 5 kırmızı kart çıkartması bir başka göstergeydi. Bahattin Şimşek ise yönettiği 3 maçta 4 kırmızı kartla herkesi şaşırtmıştı. Hakem oyun içinde disiplini eğer futbolcuları oyundan ihraç ederek göstermeye kalkarsa maçlar çığırından çıkar. Kırmızı hakemin ''otorite gösterme'' aracı olmamalıdır.

EVSAHİBİNE YARAYAN HAKEMLER

Penaltı derken yine penaltıdan gidelim. Türkiye Süper ligde en çok penaltıyı Galatasaray kazandı. Hakemler Sar-kırmızılı takıma (9) penaltı verdiler. Fenerbahçe bugüne kadar (7) penaltı kazandı. Beşiktaş ve Trabzonspor (6) Yeni Malatyaspor ve Gaziantep ise (5) penaltı elde ettiler.

Ev sahiplerine ise yararlı gelen hakemlerde şöyle sıralandı;

Özgür Yankaya (7 maç -5 galibiyet) Alper Ulusoy (10 maç 6 galibiyet) Arda Kardeşler (14 maç- 8 galibiyet) Koray Gençerler (7 maç-4 galibiyet) Serkan Tokat (7 maç -4 galibiyet) Ali Palabıyık (16 maç-9 galibiyet ) Atilla Karaoğlan (9 maç- 5 galibiyet)…

Bu sezon en çok faul Gençlerbirliği - Başakşehir maçında oldu. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta tam 43 faul gelişti. Hakem Çakır maçı durdurmaktan oynatamadı bile. Bu arada ligde 64 maçta 30'dan fazla faul oldu. Bu faullü maçların bir kısmını da yöneten Zorbay Küçük'dü. Daha önce Yusuf Namoğlu döneminde görev almayan Zorbay Küçük, Sabri Çelik ile kendine geldi, Zekerıya Alp ile yukarılara çıktı.

SARI KARTTA SERKAN TOKAT

Süper ligde kırmızı kartta Ali Palabıyık nasıl önde gidiyorsa, sarı kartın ustasıda Serkan Tokat oldu. Geçtiğimiz sezon ''VAR'' yönetiminde sık sık yer alan Serkan Tokat şu ana kadar 7 maç yönetti ve tam tamına 43 sarı kart gösterdi. Serkan Tokat'ı 14 maçta 68 kartla Arda Kardeşler izledi. Bu oyuncuların gerisinde Koray Gençerler (7 maç -33 kart) Hüseyin Göçek (13 maç-59 kart), Zorbay Küçük (13 maç -59 kart) Halil Umut Meler (14 maç - 63 kart)…

Bir de deplasman takımlarına yarayan ve biraz da yürekli hakemler var. Bunların başını Volkan Bayarslan çekiyor. Bayarslan'ın yönettiği 5 maçta deplasman takımları 3 galibiyet alıyorlar.

Halis Özkahya'nın 11 maçından deplasmana 4 galibiyet çıkarken 5 maç ise berabere bitiyor. Ligde bu arada kart konusunda en çok gören takım Gençlerbirliği oluyor. Gençlerbirliği 71 sarı, 6 kırmızı kartla ligin bugüne kadar en ''hırçın'' takımı unvanını alıyor.

Evet, ligin sonunun gelmesini bekliyoruz. Hakemlerin bugüne kadar gösterdikleri performansla ortaya koydukları değer bu şekilde. Bakalım lig ne zaman başlayacak ve sonuç nasıl olacak ''sağlıkla'' bekleyelim, görelim.

NOT: Silivri'de oturuyorum. Ancak geçen hafta canlı yayın için İstanbul'a giderken bir yere uğradım. Oradaki tezgâhtar 64 yaşında olmama rağmen hayatımda ilk kez inanılmaz hakaretler etti. Ama B.Çekmece ve Silivri Savcıları dostlarım ve Silivri Emniyeti son derece sıkı destek verdi. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.

YORUM YAP