Kadın Girişimciler’den 2016 değerlendirmesi

Kadın Girişimciler’den 2016 değerlendirmesi

14.01.2017 12:43:29

Silivri Kadın Girişimciler Derneği üyeleri Aynur Süleymanoğlu Başkanlığında 11 Ocak 2017 Çarşamba akşamı dernek merkezinde gerçekleştirdikleri genel toplantıda 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirdi, yeni yıl ile ilgili süreci masaya yatırdı.

Aynur Süleymanoğlu'nun Başkanlık ettiği toplantıya Çilli Anaokulu Sahibi Gülgün Narinç, UTK Dış Ticaret ortaklarından Dilek Dönmez, Süslü Dizayn'ın sahibi Nursel Erel, Eczacı İlknur Sönmez, Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezinin sahibi Seda Şahin, Avukatlar Ender Unutan, Gizem Özkanlı, Belma Bulut Keleş, Mali Müşavirler Bahar Acay, Saadet Gencoğlu ve Simge Kandemir Kesen, Kutay Mobilya'nın ortaklarından Tülay Sinkil, Jasmin Restaurantın ortaklarından Yasemin İçer, Dişçi Piraye Mutlu, Genç Harita Mühendisliğin ortaklarından Nurten Genç, DEMKO GRUP ortağı Eda Ziko ve Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali katılanlar arasındaydı.

SÜLEYMANOĞLU: KENDİMİZİ NEREDE GÜVENDE HİSSEDECEĞİMİZİ BİLEMEDİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜM
Toplantıda söz alan Dernek Başkanı Aynur Süleymanoğlu, 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirirken şu şekilde konuştu: “Bugün buraya 2016 yılını değerlendirmek için bir araya geldik. Aslında bu değerlendirmeyi Aralık sonu yapacaktık, Ocak başı yaparız diye erteledik… Ne yazık ki, daha ilk saatlerinde kanlı baskın yaşanan, 2017 yılında bulduk kendimizi. Üzgünüm, arkadaşlar… Bir araya gelip neşeli bir kutlama ortamımız olamadığı için üzgünüm… Statlarda ölüyoruz diye üzgünüm… Havaalanlarında ölüyoruz diye üzgünüm… Meydanlarda ölüyoruz diye üzgünüm… Gece kulübünde ölüyoruz diye üzgünüm… Kendimizi nerede güvende hissedeceğimizi bilemediğimiz için üzgünüm. Galiba bundan sonra çok daha az dışarı çıkmaya başlayacağız, yemeğe eğlenceye gitmek yerine evlerimize kapanacağız. Üzgünüm, bu kadar karamsar olduğum için.

“2017 ÇOK ZOR GEÇECEĞE BENZİYOR”
2017 yılının çok zor geçeceğe benziyor. Saldırılar ve çatışmalarda şehit olanlara rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Terör, her zaman olduğu gibi toplumumuzun huzurunu, güven duygusunu ve özgürlüğünü hedef almıştır. Bu saldırıların bizleri yıldırmasına, ayrıştırmasına veyahut ötekileştirmesine asla geçit vermemeliyiz. İçinden geçtiğimiz zor ve çetin bu dönemde, iş dünyası olarak duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak, birlik ve beraberliğimizi geliştirip kenetlenmiş bir şekilde, ülkemize yönelen şiddet sarmalını atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Ancak, böylesi bir ortamda işlerimiz ve ekonomik sonuçlar iyi olabilir mi, bilmiyorum. Yaşayacağız ve göreceğiz.”

DERNEĞİN 2016 YILI FAALİYETLERİ
Süleymanoğlu açıklamalarını 2016 yılında Silivri Kadın Girişimciler Derneğinde çalışma komisyonlarının emekleriyle gerçekleştirilen faaliyetlerini aktararak devam etti. Faaliyet kalemleri şu şekilde aktarıldı:
• Yılbaşında Olağan Genel Kurul sonrası, seçilen yeni yönetim kurulu çalışma programı gerçekleştirildi
• TÜRKONFED, TRAKYASİFED ve Trakya Kalkınma Ajansının hazırladığı Tekirdağ Tanıtım Raporunun Toplantısı, Dernek Başkanı Aynur Süleymanoğlu'nun o dönemki Federasyon Başkanlığında gerçekleştirildi.
• Özkan Kandemir'in yönettiği “Yollarda Engel Yok” Projesine destek vererek, ortak olundu.
• Emniyet Müdürlüğünün organize ettiği özel çocuklarla FİDE Projesine destek amaçlı ağaç dikimi etkinliğine katılarak destek verildi.
• Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kadınların mücadelesi anılırken, günümüz kadınına uygulanan şiddete tepki ortaya kondu. Girişimci kadınların iş hayatındaki başarısı ve emek mücadelesi onurlandırmasında; 2015 yılı “Emekçi Kadın Ödülü” Nazan Öztürk'e, 2015 yılı “Girişimci Kadın Ödülü” Sevginar Sali'ye ve 2015 yılı “Başarılı İş Kadını ödülü Yeşim Eroğlu Göçer'e taktim edildi. Yönetim Kurulunda ayrılan üyelere “Teşekkür Belgesi” verildi.
• Mesleki Eğitim Komisyonu'nun düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu eğitim semineri Komisyon Üyesi Eda Ziko tarafından gerçekleştirildi.
• Üye geliştirme Komisyonu tarafından aday üyeler ziyaretleri gerçekleştirildi ve yıl içerisinde 5 yeni üye Dernek bünyesine dahil oldu.
• Yönetim ve Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri Silivri/Seymen'de bulunan Abdullah Bingüloğlu Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Okuluna ziyaret gerçekleştirdi.
• Silivri Teknik Meslek Lisesi'nde Kız öğrencilere yönelik “Girişimcilik” konulu panel gerçekleştirildi. Öncelikle Dernek ve üyeleri hakkında bilgilendirme yapıldı, devamında Cemre Mertöz, Gülgün Narinç, Nazan Öztürk ve Sevil Dalgıç öğrencilerle girişimcilik serüvenlerini paylaştılar.
• Silivri SİAD ve Silivri Belediyesi işbirliği ile 2.si düzenlenen Silivri EXPO 2016 Fuarında Derneğin Tanıtım Standı ile katılım sağlanarak, bilgilendirmeler yapıldı.
• Sosyal ve Kültür Faaliyetler Komisyonunun düzenlediği “Yaza Merhaba” kahvaltı toplantısı gerçekleştirildi. Bu etkinlikte Silivri'den beş girişimci bayan standlar açarak, kendilerini ve yaptıkları ürünleri tanıttılar ve satış gerçekleştirdiler. Ayrıca, yapılan satışlardan LÖSEV için bağış ayrıldı.
• Sağlık Komisyonunun organizasyonunda, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Uzman Psikolog İlkay Soykan'ın “Çocuk İstismarı” ile ilgili eğitim semineri gerçekleştirdi. Ayrıca Silivri Baro Temsilcisi Avukat Nuran Özmen Erol istismar olayı ile karşılaşıldığında yapılması gerekenler,
başvurulacak merciler ve izlenmesi gereken yol hakkında bilgilendirmeleri Dernek üyeleri ile paylaştı.
• Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen “Lavanta Hasat Şenliği” programına katılım sağlandı.
• Yıl içerisinde Dernek üyelerinden Belma Bulut Keleş ve Eda Ziko'nun bebekleri doğdu. Evlerinde ziyaret ile tebrik ettik edildiler.
• Yıl içerisinde Yönetim Kurulu Başkanının yeni kuruluş olan Color World Kimya Firmasına ziyaret ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Derya Demirdağ'nın Silivri/Yataş Mağazasının açılışına katılım sağlandı.
• Dernek üyelerinden Saadet Gencoğlu'nun öncülüğünde İSMMMO ve TESMER işbirliği ile gerçekleştirilen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun Uygulamasına Yönelik” olan seminere katılım sağlandı.
• Sağlık ce Çevre Komisyonun “Çiğ Beslenme-Detoks-Sağlıklı beslenmeyi etkileyen faktörler” konulu semineri Çisem Çakır Sülüşoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdi.
• Dernek üyesi olmayan Silivrili Girişimci kadınlar yerinde ziyaret edildi; Brera İç Giyim Firma Sahibi 74 yaşındaki Perihan Çelik ve Ay Işığı Çiftlik Sahibi Sayın Aysun Sökmen. Kendilerinden yönettikleri işleri hakkında bilgiler alındı.
• Türkiye “Anne Meclisi” Derneği ile ortak toplantılar gerçekleştirerek, ortaklaşa proje gerçekleştirme planlamaları yapıldı.
• Basın Yayın Komisyonu yıl boyunca özel günler hakkında bilgilendirme ve basın bültenleri hazırlamanın dışında, Sevginar Sali'nin desteği ve emekleriyle, dernek üyeleri iş yerinde ziyaret edip, söyleşiler gerçekleştirerek, sahibi olduğu Hürhaber Gazetesinde tam sayfa Dernek ve üyelerin bilgileri yayınlandı. Bu bilgilerin dizini gerçekleştirilip, Dergi olarak baskıya hazırlığı yapılmakta.”

“HUZURLU VE BARIŞ GETİREN BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM”
Süleymanoğlu 2016 yılı faaliyetleri bilgilendirmesinden sonra “2017 yılında Çalışma Komisyonlarımız Üyelerinin daha aktif katılım ve katkılarıyla, daha başarılı ve topluma yararlı projelerle Derneğimizi temsil edeceğimize inanıyorum.
2016 hepimiz için zor bir yıldı. Başta saymaya çalıştığım ve sayamadıklarım nedenlerden dolayı bedeller ödedik. Zor olduğunu biliyorum ama yine de herkese sağlıklı, insan olmaktan utanmayacağımız, huzuru ve barışı getiren bir yıl olmasını diliyorum.”

KOMİSYON REVİZYONLARI GÖZDEN GEÇİRİLDİ
Toplantıda çalışma komisyonlarına ilişkin yapılan revizyonlar da gözden geçirildi.

KESEN'E ÜYELİK BELGESİ TAKTİM EDİLDİ
Genel toplantı dernek ailesine katılan Simge Kandemir Kesen'e, Başkan Aynur Süleymanoğlu tarafından belge ve rozetinin takdimi sonrasında tamamlandı.


Haber Merkezi

YORUM YAP