Engin Akın

İyi Yolda


Geçtiğimiz hafta Esenyurt maçının ardından yazdığım bir yazı ile takımı biraz eleştirmiştim. Takımı derken oyuncuların bir kaçını vurdumduymazlık ile suçlayıp yazımı öyle devam ettirmiştim. O gün yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım. Gerçi bu zamana kadar yazdıklarımın hepsinin arkasındayım ya neyse…

Hafta sonu Silivrispor, Galata karşısında bana göre iyi bir mücadele sergiledi. Maça yine Serkan ve Feyyaz damgasını vurdu. Defansa bir lafım yok. Görevlerini harfiyen yerine getirdiler.  Orta alanda zaman zaman boşluklar olsa da iyi mücadele ileri hatlarda gole yakın olmalarını sağladı. Hazırlık maçlarının geneli lig için asla ölçü olamaz. Yönetimin bin bir zorluklarla kurduğu takım Kadir Akbulut nezaretinde yaklaşık iki aydır full performans çalışıyor. Böyle olunca da takımdaki yorgunluğu idmanları izlemeyenler bilmez. Özellikle kamptan sonra bu takımı kimse tutamaz. Yorgunluktan hazırlık maçlarında beyin ayaklara fazla hükmedemiyor. Onun için takımın gidişatını lig maçlarında daha iyi anlayacağımızı söyleyebilirim.

Ali Yavuz şeytanın bacağını kırdı. Bundan sonra da açılacağına eminim. Maç içersindeki hırsı ve performansı iyiydi. Orta alanda Serkan bana göre yalnız kaldı. Diğer oyuncularda iyi mücadele etti ama istenilen düzeyde değildi. İlerlen haftalarda daha da iyi olacaklarına eminim. Sözün özü takım iyi yolda. Ligler başladıktan sonra daha çok konuşulacaktır. Şuana kadar ki tek sorun rakibe göre oyun oynamaları. Rakip iyiyse Silivrispor’da zevk veriyor, rakip kötüyse bizimkilerde onlara uyuyor. Kamp sonrasını beklemekte fayda var.

A takım tıkır tıkır işliyor da alt yapı bana göre hala eksiklikler içinde. Hala bir koordinatör bulamadılar. Alt yapıdaki düzensizlik göze çarpıyor. Son Galata maçı öncesi alt yapının idmanı vardı sahada. Mevcut gençlerin üzerlerindeki formalar dikkatlerden kaçmadı. Silivrispor alt yapısının resmi sponsoru acaba yabancı bir takım mı? Bari renklerini tuttursalardı da tepki çekmeselerdi. Tribünlere hazırlık maçını izlemeye gelenler sahada çalışan altyapının hangi takım olduğunu birbirlerine sorduğunu duydum. Bu büyük bir çarpıklık. Bu oyunculara birisi kendi cebinden forma yaptırmış ya da almış. Masraf aynı masraf da formaların renklerinde bir sorun var gibi bence. Yönetimin burada büyük bir zaafı var kanımca.

Geleceğine farklı renklerden bakan bir yönetim hatalıdır. Altyapılarda takım bilincinin yerleşebilmesi için çok çalışmak ve çalıştırmak gerekir. Şimdilik kesin olmamakla birlikte Silivrispor’un alt yapısı yok diyebilirim. Yönetim A takımı kurmakla iyi ettiler de alt yapıdaki zaafları ortaya çıkıyor. Düzensizlik bir yere kadar, birilerinin bu gidişata dur demeleri gerekir ki gelecekleri sağlama alınsın. Hocalara da bir iki lafım olurdu ama şimdilik kendime saklıyorum. Herkes iyine baksın ve elinden gelenin en iyisini yapsın. Bana laf yetiştireceklerine neyse…  

YORUM YAP