Sevginar Sali

İlk meclis heyecanı...

SİLİVRİ Belediyesi yeni dönem ilk meclisini Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Volkan Yılmaz Başkanlığında toplanacak olan mecliste ağırlıklı olarak, komisyon seçimlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Edindiğim bilgiye göre CHP'nin Grup Sözcüsü olarak ilk dönemde Süheyl Kırkıcı'yı görme ihtimalimiz oldukça yüksek. Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız'ın İBB'de yoğun bir mesai geçirmesi beklenirken (Ekrem İmamoğlu'ndan bile daha heyecanlılar; İBB ile ilgili Silivri'ye sunulabilecek hizmetler konusu itibariyle), tecrübe, birikim ve bilgisiyle Kırkıcı'nın ilçede süreci toparlamak adına son derece faydalı olacağı kanaatine katılıyorum.
MHP ve AK Parti grubunun grup sözcülüğü konusunu araştırmadım ama Celallettin Yazıcı veya Mustafa Çolakoğlu çıkarsa sürpriz olmaz.
Silivri için hayırlı olsun…
Geçen günkü yazımda “MHP ve CHP'den seçilen meclis üyeleri” diye bir ibare kullanmışım, benim eksikliğim; listeler bu iki parti adına hazırlandı ama tabi ki içerisinde AK Parti ve İYİ Parti meclis üyesi adayları da yer aldı. Seçilen bütün meclis üyelerimizi kutluyor ve hayırlı hizmetler ve görevler diliyorum… Hatta seçilme şansı bulamayıp büyük bir azimle çalışan, seçilmeyi çokça hak eden bazı ve diğer tüm meclis üyesi adaylarının da emeklerine sağlık.

VAR OLUN!
Emniyet Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla başta Emniyet Müdürümüz Taner Ertürk ve emniyet mensuplarımızı kutluyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum. Ebediyete intikal eden tüm polislerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.

CHP'DE DİSİPLİN SANCISI
CHP'de beklenmeyen seçim mağlubiyetinin ardından disiplin süreci işliyor. Özellikle DSP saflarında boy gösteren ve partiye alenen çalışan isimlerin bu aşamada değerlendirildiği konuşuluyor. Siyasetin sermayesi insan diye bakıldığında çok mantıklı bir adım gelmemesi ile birlikte, pek tabi her yapının kendisini koruma hakkı bulunduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Disiplinler, ihraçlar çözüm mü? Kaybın nedenleri araştırılıp, sağlıklı bir yapıya kavuşmak daha mantıklı geldi dışardan bakan biri olarak. Parti organların yorumunu ise hep birlikte göreceğiz! Yüzde 57'e yakın oy alan bir İBB adayı gerçeği de var CHP'nin Silivri'de!

Geçmişten ders alın,
bedelini ödeyin ve giride bırakın!
“Durmadan koşmak zorunda olduğunuz bu tek yönlü yolda sakın ola arkanıza bakmayın. Geride olan bırakın geride kalsın. Ders alın, bedel ödeyin ya da ödemeye hazır olun ama ardınıza bakmadan koşun.

Kafanızı kaldırın ve koştuğunuz yöne bakın. İleride ne olduğunu tam olarak bilmeseniz de ulaşmaya çalıştığınız yer orası mı? Varmak istediğiniz yer, ileride siz yaklaştıkça berraklaşan o hedef mi? Eğer öyle ise adımlarınızı hızlandırın. Belki hedefinize ulaşamadan gün batar. Hele bir de yanlış hedefe koştuğunuzu fark ederseniz hemen yön değiştirmelisiniz. Bunun için geç oldu bahanesine sığınmamalı, iş işten geçmemesi için kafanızı kaldırıp arada bir koştuğunuz yönü görmelisiniz.

Ama her şeyden önemlisi de önünüze bakmalısınız. Koşmaya odaklanmalı, nefesinizi doğru kullanmalı ve engellere takılmamalısınız. Geriye bakarak ya da gözünüzü hedefinize dikip koşarken engellere takılır düşersiniz. Geçmişten ders alın ve onu bırakın. İleriye ise sadece nereye gittiğinizden emin olmak için bakın. Geriye kalan tüm dikkatinizi şimdiye ve koşmanıza odaklayın. Bu sayede adımlarınız bir araya gelecek ve sizi hedefinize ulaştıran yol olacak.”
*Cem Şen

GÜNÜN SÖZÜ
İnsan kaderiyle SIKLIKLA,
Seçmekten kaçındığı YOLDA karşılaşır.
*Jean de La Fontaine

YORUM YAP