Ersaraç: Kazanacağımızdan eminiz

Ersaraç: Kazanacağımızdan eminiz

1.02.2019 10:22:23

İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Ozan Ersaraç, yerel seçim işbirliği şartlarında destekleyecekleri CHP Silivri Belediye Başkan Adayının farklı kazanacağına dair öngörülerini paylaştı.

Yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde destekleyecekleri CHP Silivri Belediye Başkan Adayının kesinleşmesini bekleyen İYİ Parti'nin İlçe Başkanı Av.Ozan Ersaraç, yerel seçim hazırlık ve beklentilerini Hürhaber'e değerlendirdi.

“SİLİVRİ'DE REKOR OY ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Sevginar SALİ: İşbirliği çerçevesinde İYİ Parti'nin Silivri'de aday çıkarmayarak, CHP'nin Belediye Başkan Adayını desteklemesi doğrultusunda bir karar çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ozan ERSARAÇ: Genel Merkezimizin aldığı kararla işbirliği çerçevesinde CHP'nin Belediye Başkan Adayını destekleyeceğiz. O noktada Belediye Meclis Üyesi adaylarımız olacak. Şu anda ayrı bir liste düşünülmüyor. Genel Merkezden henüz kesin bir talimat gelmedi. Muhtemelen CHP ile ortak bir liste oluşturacağız.
İYİ Parti'nin kuruluş felsefesi; Cumhuriyet'in değerlerini, Parlamenter Demokrasiyi, Atatürk'ü, Türk Milletini savunmak. Biz hep bunları gözettik. Gelinen noktada önümüzde bir yerel seçim var. Savunduğumuz değerlerin karşısında olduğunu düşündüğümüz tarafa herhangi bir paye vermemek, kendi cephemiz için ayrı bir alternatif oluşturup karşı tarafa bir kazanç sağlamamak, aynı tarafta olanların kurmuş olduğu bir işbirliği içindeyiz. Yerelden genele bir yansıma düşünülüp yapılan bir hareket. CHP ile bir işbirliği seçimi sağlanmış oldu. Hayırlısı olsun. Kazanacağımıza eminiz. CHP'nin adayını, kendi partimizin adayını çıkarmışçasına destekleyeceğiz. Her zaman yanında olacağız. Seçim çalışmalarında da bunu göreceksiniz. Güzel bir seçim yaşayacağız ve Silivri'de rekor oy alacağımıza inanıyorum.

“İYİ ÇALIŞIP ARADAKİ FARKI KAPATABİLİRİZ”
Sevginar SALİ: Seçim sonucu konusunda iddialı konuşuyorsunuz ama henüz bir adayınız yok. Aday belirleme süreciniz biraz fazla sancılı ilerlemedi mi?
Ozan ERSARAÇ: CHP, kendi içerisinde demokratik mekanizmaları çalıştıran, adaylarını demokratik yöntemlerle belirleyen bir parti. Belki biraz hızlı hareket edilmesi gerekirdi. Parti Meclisi, daha sık aralıklarla toplanabilirdi. Kendi tüzüklerinde geçerli olan şeyler var. O sebeple onlar düşünüldüğünde önümüzde de çok kısa bir süre yok. Çalışmalarımızı yapabiliriz. İnşallah bu Cumartesi günü adayımızın belirlenmesiyle hızlıca ve iyi çalışıp aradaki farkı kapatabiliriz.

“PARTİ OLARAK BİR TERCİHİMİZ YOK, HEPSİ ÇOK DEĞERLİ”
Sevginar SALİ: İYİ Partililerin, CHP'li Belediye Başkan Aday Adayları arasında bir tercihleri, daha sıcak baktıkları bir isim var mı?
Ozan ERSARAÇ: İsim olarak değil, anlayış olarak bakmak lazım. Belki her insanın, her partilinin kendisine daha sıcak gelen aday adayı vardır. Parti olarak öne çıkan bir tercihimiz yok.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN EŞİT ORTAKLIK HALİNDE BİR İŞBİRLİĞİ SAĞLAMAK”
Bizim için önemli olan eşit ortaklık halinde bir işbirliği sağlamak.
CHP'nin her belediye başkan aday adayları bizim için değerli, toplumda takdir kazanmış isimlerdir. CHP Genel Merkezi tarafından hangisi belirlenirse, destekçisi olacağız. Çekincemiz, değerlerimizle, partimizin ana unsurlarıyla çelişen bir aday adayı olsaydı şerh koyardık. Şu anda öyle biri yok. Hayırlısı olsun.

“ANLAŞABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
Sevginar SALİ: Ortak meclis listesiyle yol alınacaksa Meclis Üyesi Adaylarının kıstasları da bu şekilde mi belirlenecek? Yoksa CHP daha mı belirleyici olacak? Varsayalım ki Meclis Üyesi listesinde anlaşamadınız, ne olacak?
Ozan ERSARAÇ: Kesinleşmemekle beraber, tek liste gözüküyor. Meclis Üyesi Adaylarımız konusunda anlaşacağımızı düşünüyorum. CHP'nin Belediye Başkan Adayı belli olduğunda beraber oturacağız, bizler taleplerimizi ileteceğiz. Burada önemli olan bizim de etki alanımızın oluşacağı bir şekilde işbirliğinin sağlanması. Onun sağlanacağına inanıyorum, çünkü CHP'li arkadaşlar sağduyuludur. Neyin nasıl yapılması gerektiğinin farkındalar.

“CHP VE İYİ PARTİ BELEDİYEYİ BİRLİKTE YÖNETECEK”
Sevginar SALİ: 31 Mart 2019 tarihine kadar Silivri halkına vermek istediğiniz mesaj nedir?
Ozan ERSARAÇ: Burada oluşturduğumuz bir kent kültürü var. İstanbul'un geneline nazaran görünmez duvarlarımız var. İstanbul'daki keşmekeş burada yok. Oradan kaçıp buraya gelen insanlar var. Burası bir vaha gibi. Bunu bozmamak adına, rantiyecilik üzerinden belediyecilik yapmış iktidara bir set çekmeye devam edilmesi gerekiyor. Halkımız CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayını desteklesin, gözleri arkada kalmasın. Mevcut belediye yönetimine küsmüş olan veya ideoloji olarak CHP'ye oy vermemiş olan insanlarımız var. Şunu bilsinler ki bu işbirliğinde artık İYİ Parti de var. CHP'ye verilen oy sadece CHP'ye gitmeyecek. Artık İYİ Partili adaylarımız da orada bulunacak. Belediye Meclisinde yer alacaklar.

“ALGI OYUNLARI YAPILIYOR”
Cumhur İttifakı tarafından ‘Sus payı olarak İYİ Parti'ye orada bir iki sandalye verirler, etkileri olmaz' algısı yaratılıyor, böyle bir oy devşirmeye çalışılıyor. İYİ Partililer, CHP'lilerle eşit ortak olarak Belediye içerisinde yer alacaklar, belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Çekinceleri olan vatandaşlarımızın bunu göz ardı etmeden oylarını kullanmalarını talep ediyoruz.

“HALKA DOKUNMAYAN ÇALIŞMALAR”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı'nın Silivri'deki seçim çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ozan ERSARAÇ: Gördüğüm kadarıyla çok halka dokunmayan çalışmalar yapılıyor. Yemek saatlerinde fabrika ziyaretleriyle değil de daha halkın içinde olarak propaganda yapmak gerekir. Görülecek tepkilerden çekiniliyorsa tabi ki halkın içine çıkılamaz. Orası ayrı bir mevzu. Bunu neden tercih ediyorlar bilmiyorum.
Mesela Ekrem İmamoğlu, her gün AK Parti'nin ağırlığı olan bir ilçeyi geziyor. Binalı Yıldırım'ı daha bir yerde göremedik. O da halkın içine çıkamıyor. Belki Büyük Millet Meclis Başkanlığı görev yoğunluğundan da gelemiyor. Bizim çalışmalarımız o şekilde olmayacak.

“SİLİVRİ, SAĞLIKLI BÜYÜMELİ”
Sevginar SALİ: 31 Mart 2019 sonrasındaki süreçte Silivri'nin 2019-2023 dönemi arasında neye ihtiyacı var?
Ozan ERSARAÇ: Silivri'nin büyümesi kaçınılmaz. Gelişecek, farklı merkezleri oluşacak. Bunu engelleme yolunda değiliz, fakat büyürken sağlıklı büyümesini sağlayacağız. Yeni merkezler oluşacaksa, yeşil ve spor alanlarıyla, düzenli yapılaşmalarıyla olmalı. Her taraf beton kaplanmamalı. Silivri, turizm alanında yeni atılımlarla, tarım alanları korunarak büyümeli. Eğitim kenti olarak büyüyecek. Bir üniversitemiz var, ikincisi de geliyor. Daha da gelişmeli. Devlet üniversiteleri de kampüsler kurabilir. Yerlerimiz uygun. Silivri'nin gelişmesi ve büyümesi her alanda açık. Bu büyümeyi de sağlıklı yapmamız lazım. Bu günden 2023 yılına baktığımızda belki üç katına çıkmış bir Silivri'yi göreceğiz. Büyükşehir Belediyesini de almamızla birlikte, CHP ve İYİ Parti işbirliğinde hedeflenen ilerlemeyi çok daha hızlı ve sağlıklı kaydedeceğiz.

“DERDİMİZ PARTİLER, İSİMLER DEĞİL, MEMLEKET VE MİLLETİMİZDİR”
Sevginar SALİ: İYİ Parti ile Silivri'yi çıkarları ters düştü diyelim. Silivri için faydalı olan farklı bir adım, İYİ Parti için farklı. İlçe Başkanı olarak hangisini seçersiniz?
Ozan ERSARAÇ: Biz evvela ülkemizi, milletimizi düşünürüz. Yerelde de baktığımız zaman önce ilçemizi ve ilçe halkımızı düşünürüz.
Zaten Silivri'nin zararına olacak bir iş varsa İYİ Parti yok olsun gitsin. Derdimiz partiler, isimler v.s. değil, memleket ve milletimizdir. Onlara en ufak zarar getirecek bir hadise varsa kesin ve tartışılmaz olarak karşısında dururuz.

“MİLLİ İRADENİN BEKÇİLİĞİNİ YAPACAĞIZ”
Sevginar SALİ: Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Ozan ERSARAÇ: Sandık kurullarımızı oluşturuyoruz. Her sandık için müşahit ve iki görevli bulunduracağız. Vatandaşlarımız hangi partiye oy verirse versin, biz o oy'un bekçisiyiz. Milli iradenin bekçiliğini yapacağız.
Bu noktada da çok hassas çalışmalarımız var. Vatandaşlarımız gelip görev alsınlar, Milli iradeye sahip çıksınlar.
Herkes gidip mutlaka oy'unu kullansın. Küskünlükle, ‘değişen bir şey olmayacak' düşüncesiyle oy vermekten kaçınmasınlar.
İYİ Parti özelinde, destek istemek babında söylemek gerekirse Meclis Üyesi aday adaylarına baktığımızda titri ve teknik donanımı en nitelikli olan aday adayları İYİ Parti arasından çıkacak.
Listemize vatandaşlarımızdan destek istiyorum. Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“SİLİVRİ BAZINDA ÇOK BÜYÜK DEĞİL, AMA TÜRKİYE GENELİNDE ÇOK CİDDİ TAŞIMALAR OLDU”
Sevginar SALİ: Sahte seçmenlerle ilgili bir çalışmanız oldu. Bununla ilgili kamuoyuyla paylaşmak istediğiniz bir gelişme var mı?
Ozan ERSARAÇ: Evet, 470 tane adres taşıması yapılmış. Beyan ettikleri adreste bulunmayan seçmenler var. Silivri içinden de, dışından da var.
Bazıları merkezden köye taşımış adresi, ama köyde oturmuyor. Kimisi İstanbul'un başka ilçelerinden buraya taşımış adresini. Bu 470 seçmeninin büyük çoğunluğu değerlendirilmeden, sadece 41 tanesinin seçmen kaydı donduruldu. Tekrardan itirazlarımızı yaptık. Türkiye'de hukuk artık çok zedelendi. Maalesef sonuç alamadık.
İnşallah iktidar değişmesi ve bizim iktidarımızın oluşması halinde, bu işlerin hukuki şekilde nasıl yapılması gerektiğini uygulamalarımızla göstereceğiz.
Şu anda sadece elimizden gelenleri yapabiliyoruz. Silivri bazında çok büyük değil, ama Türkiye genelinde çok ciddi taşımalar oldu. İktidar ve muhalefet partiler arasındaki makasın daraldığı yerde örneğin Üsküdar'da Kirazlıtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşümle yıkılmış olan bazı evlerde enkazlara 80-100'er tane seçmen yazıldı.

YORUM YAP