Sevginar Sali

“Eğitime yapılan hizmet ibadettir”

‘Darbe girişimi günlükleri' arasında farklı ve tabi ki güzel haberlere nasıl da ihtiyacımız varmış… Şerife ve Nurullah Baldöktü yine hayırseverliklerinin hakkını vererek daha önce yaptırdıkları liseye dün inşa ettirecekleri Uygulama Anaokulu ve 16 ek derslik için ilk harcı protokol üyeleriyle birlikte attı.
Hayırseverlerimizin iyi niyetini destekleyen bürokrat ve yerel yönetimimizin katkılarını da unutmamak lazım. Ve tabi en iyi şekilde ve koşullarda eğitim almaya hakkı olan gençlere yapılan her yatırımın geleceğimize yönelik gerçekleştirildiği önemli gerçeğimiz.
Bir anda, durduk yere o kadar çok vatana ihanet gördük ki bu son 13 günde, ülke sevgisinin ne kadar kıymetli bir şey olduğuna dair inancımızı tazeleyen bu gelişme iyi geldi.
Baldöktüler gibi bir tuğlanın üstüne bir tane daha koyma gayreti içindeki insanların anlayışı yüzü suyu hürmetine Allah bizleri vatandaşı koruması için eline verilen silahları sivil halkına doğrultanlara karşı koruyor ve bu ülkeyi ayakta tutuyor.
Nurullah Baldöktü'nün baştan beri söylediği bir söz var: “Eğitime yapılan hizmet ibadettir” diyor… Bence herkes yaptığı işe böyle bakmalı… Mesleğinin bir önemi de yok her konuda aynı yaklaşım sergilenebilir… Baldöktü bunu ifade ederken ben inanıyorum ki içine çok yaşamışlık, bolca tecrübe yüklüyor. İnsanların başarısına karşıdan bakarak içeriğine dair, hiç bir şey demeyelim de, çok az şey anlarsınız. Hani bir söz var “Beni yargılamak için benim ayakkabılarımla geçtiğim yolu yürüyeceksin!” diyen… En basit anlatımı bu… Anaokulu, lise, ilk ve ortaokulu, sağlık ocağı, yurtlarla yetinmeyip emniyette yapılan sürekli destekler ve daha niceleri. Kazandığınız para daha da çok bereketlensin inşallah.
Bir Silivrili ve Türkiye vatandaşı olarak Baldöktü Ailesine gelenek haline getirdikleri hayır işleri dolayısıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. Silivri eğitim gönüllüleri, hayırseverleri hususunda çok şanslı… Bu anlayışın önünü açan yöneticiler hususunda da artılarımız her daim var.
Temeli atılan yatırımların en kısa sürede hayırlısıyla hayat bulması dileklerimle…

EMEK
Gazete merkezimizin olduğu sokakta alt yapı ile ilgili ciddi bir sıkıntımız var. Yoğunluk olduğunda bir şekilde atık kanaldan taşma meydana geliyor ve bina bodrumlarımızı basıyor. Sokağımızda kot farkından dolayı olduğu söylenen bu sorun sebebiyle bodrumu bulunan bütün binalarda aynı sorun ve sıklıkla yaşanıyor. Yüzyılın alt yapı yatırımından nasibimizi alamayıp bir şekilde bu sokakta yeniden bir çalışma yapılmasını, yatırım planı dahilinde kuzu kuzu beklerken sık sık İSKİ'nin vidanjörleri ve kanal açma araçlarına işimiz düşüyor. Kişisel sorunumuzla sizi meşgul etmek için yazmadım tabi bunu; kaldı ki kişisel de değil Silivri'nin merkezinde yaşanan rezil bir durum. İSKİ'nin ballı müteahhitleri bu yarım aksak işlerden parayı götürürken dün müdahaleye gelen genç çocuğun ve ekibin çabalamasını seyrettim de dakikalarca yazmadan geçemedim. Sevgili İSKİ yetkilileri çalıştırdığınız insanlar ve vatandaşın eziyet çekmemesi için Allah aşkına verdiğiniz alt yapı işlerini gerçekleştiren müteahhitlerin işini ciddiyetle takip edin. Her arızada bu elemanlar, kalıcı bir çözüm üretmek ellerinde olmadan, koşmak ve vatandaşın öfkesini çekmek zorunda mı? Savaş Bey, kimi yönlendirdiğinizi biliyorsunuz inip adını sormadım ama uğraş ve çabalarına hayran kaldım. Şerafettin Bey'e de teşekkür ederim. Anlayışınıza teşekkürler...

YORUM YAP