Sevginar Sali

Düşmanlıkları körüklemek bizi iyi bir yere götürmez...

Uzun ve yorucu kışın ardından yazı da güneşi de gördük. İnşallah bahar yorgunluğunu çabuk atlatıp, güzel günler görelim. Hastalık ve mutsuzlukların pençesinden kurtularak hayata, geleceğe umutla bakacağımız gelişmelere epeydir hasret yaşıyoruz. Gerçi insanoğlu güzel şeylere sevinci anlık, kötülere üzüntüsü sonsuz…
Sosyal paylaşım sitelerini gündemi yakalamak açısından takip zorunlu hale geldi malum. Rum Ortodoksların, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini görmek ve ilçedeki tarihi eserleri dolaşmak üzere Silivri’ye son ziyaretlerinin ardından kimi paylaşımlar dikkatimi çekti. Hani derler ya; "Bir lafa bakarım laf mı diye bir söyleyene bakarım adam mı diye…” Söz böyle de aynı şekilde, tam olarak ifade edildiği anlamıyla yorumlamayın lütfen; kastım o değil… Ben sarf ettikleri sözler, sergiledikleri davranışlar ile toplumumuzda itibar görmeyi hak ettiğini düşündüğüm insanların dinler arası hoşgörü ile alakalı tahammülsüzlüklerine hayret ediyorum. Beyler sizi örnek alan gençleri düşünün, bir konu üzerinde yazıp çizerken. Düşmanlık bizi hiçbir yere götürmez; yerimizde sayarız, geri gideriz…Biz başkalarını anlamaya, dinlemeye çalışmazsak kimseden de bunu beklemeye hakkımız olmaz. Kaldı ki yanlış onu yapanı bağlar. Kimseyi cezalandırmak, yargılamak doğru yolda gittiğine inanan ve iddia edenin işi değil. Farklılıklarımızı kabul edelim, onları zenginliğimize dönüştürelim… Allah hepimizin aynı olmasını istese zaten yaradılışımızı bu şekle sokmanın bir yolunu bulurdu.

NE ALT YAPIYMIŞ
Dün telefona sarılan sarılana; Kumluk mevkiinde denizin turuncuya dönen kirli görüntüsü hakkında ihbarda bulunuyorlar. "Silivri’de deniz kirli” artık haber konusu değil. Eks kaza temiz bir görüntü ile karşılaşırsak manşetlerden haber değeri taşıyacak; durumumuz bu denli vahim. Artık alt yapı mı, üst yapı mı yatırımı yaparsınız; keyfiniz bilir.

DOKTORLAR MESLEKTAŞINI ANACAK, ARTAN ŞİDDETİ PROTESTO EDECEK
İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliği,17 Nisan 2015 bugün saat 12.30’da Silivri Devlet Hastanesi Acili önünde Gaziantep’te hasta yakını tarafından öldürülen Dr.Ersin Arslan’ın üçüncü ölüm yıl dönümün anmak ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dur demek için bir basın açıklaması yapılacak.

PROJE KAPANIŞI
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Silivri Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin yürüttüğü "Bağımlılığa karşı sosyal gençlik” projesinin kapanış toplantısı 17 Nisan 2015 bugün saat 14.30’da Yaşar Kemal Salonunda gerçekleştirilecek.

GÜNÜN SÖZÜ
"Bir peygamberin âsâsında görünür dünyanın sırrı. Güve yemiş âsâsına dayanan ölü Süleymanlar, yerinde yeller esen saltanatlar var. Eceli bir saniye bile ertelenememiş nice kavimler, ses olup, rüzgâr olup gelen ölümler var.
 ...Gerçek yok gölge var. Asıl var suret var. Nakış var Nakkaş var..."
Nazan Bekiroğlu/Mimoza Sürgünü

YORUM YAP