Çocuklar için ilk maskeler karikatürlü üretildi

Çocuklar için ilk maskeler karikatürlü üretildi

20.05.2020 08:32:19

İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Türkiye genelinde ilk defa çocukların kullanabilecekleri ve üzerinde karikatür figürleri olan maske üretimi yapıldı.

İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde FFP3 standardında çok kullanımlı 60 dereceye kadar yıkanabilir ve ütülenebilir koruyucu maske üretimi yapılmaktaydı. Koronavirüs salgını sürecinde öncelikle erişkinler için maske üretimi yapmaya başlayan okulumuz son bir haftadır ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocukların ihtiyacı olan maskeleri de üretmeye başladı. Böylece Türkiye genelinde ilk defa çocukların kullanabileceği küçük boy ve üzerinde karikatür figürleri olan maske üretimi yapılmış oldu. Maskelerin üzerinde yer alan karikatürler ise animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu'na ait.

Türkiye genelinde ilk olan çocuk maskesi üretimi çocuklar ve veliler tarafından da heyecanla karşılandı. Maskelerin üretiminde herhangi bir ticari bir amaç güdülmemekle beraber üretilen maskelerin kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla çocuklara ulaştırılması hedefleniyor.

İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin grafik ve fotoğrafçılık bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan maskelerin baskısı ise okulun tekstil teknolojisi bölümünden gönüllü öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılıyor. Okulun moda tasarım bölümünden gönüllü öğretmen ve öğrenciler ise maskelerin dikimini ve paketlemesini gerçekleştiriyor. İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde şuan günlük 10 bin adet maske üretilebiliyor.

YORUM YAP