CHP Silivri İlçe Teşkilatında ihraç krizi yaşanıyor

CHP Silivri İlçe Teşkilatında ihraç krizi yaşanıyor

11.07.2019 12:41:39

CHP'nin emektar isimlerinden olan ve partide çeşitli kademelerde görev yapan Mümin Tuğlu'nun ihraç edilme istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararına eşi Şirin Tuğlu sert tepki gösterdi.

Mümin Tuğlu'nun ihraç edilmesi istemine tepki amacıyla Şirin Tuğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mümin Tuğlu'nun CHP ilkelerine sonuna kadar bağlı kalan fedakâr bir partili olduğu ifade edildi. Tuğlu açıklamasında, “35 yılını Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademesinde görev almış, Cumhuriyet Halk Partisi'ni onur ve gururla temsil etmiş Mümin Tuğlu'nun başarısız İlçe Başkanı tarafından disiplin kuruluna verilerek partiden ihracı istenmektedir. Seninle gurur duyuyorum Mümin Tuğlu” ifadelerini kullandı.

CHP Silivri İlçe Örgütü'nde yaklaşık 50 partili hakkında disiplin süreci başlatılması için düğmeye basıldı. Gerekçe olarak parti yönetimine karşı eylemlerde bulunmak, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Özcan Işıklar'ın aleyhine çalışmak, Suna Göçengil başkanlığındaki yönetime eleştiri yöneltmek işaret ediliyor.

Söz konusu muhalif üyeler arasında Mümin Tuğlu'nun yanı sıra Devrim Uzun, Arzu Yalçınkaya ve Zeynel Yıldız gibi kamuoyunda tanınmış isimlerin de olduğu ileri sürülüyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP