Sevginar Sali

CHP için ortak strateji


CHP Silivri’de
hummalı bir hazırlık var. Bir yandan 10 Kasım öncesi Anıtkabir ziyaret programı ile ilgili diğer yönden Mustafa Sarıgül için Genel Merkez’de gerçekleştirilecek dönüş töreni ile alakalı. CHP Silivri’nin, hafta sonu Ankara programı iki yönlü anlayacağınız.
Tabi tüm gelişmeler ve kararlar bir tarafıyla da yerel seçimlere yoruluyor. Sebebi gayet açık. Hüseyin Şahin ve Abdullah Yıldırım projeleri ile düşüncelerini ortaya koyduktan sonra kenara çekilirken, Selami Değirmenci’nin ‘aday benim’ iddiası tüm hararetiyle siyasi kulisleri ve kamuoyunu kasıp kavurmaya devam ediyor. Malum daha önce de belirttiğim için çok yenileme ihtiyacı hissetmiyorum ama benim tahminim CHP’nin mevcut Başkanla yoluna devam edeceği yönünde. Bu olasılık dışındakiler sürpriz olur. Hani şu siyasetimizin çokça ve derin dozajda kaldırdığı cinsinden.
Hafta sonu Gürsel Tekin de CHP’den İBB Başkan Adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Tekin’in, CHP’yi önemsediğini hissediyorum. Her şeyden önemlisi kendi siyasi emeğine saygısından parti disiplinini aşmayacaktır. Sarıgül ile gireceği her türlü çatışma ve takışmanın partisine vereceği zarar, kan kaybettirme olasılığını ciddiye aldığını ortaya koyuyor.
Sarıgül artı Tekin’in aday adaylığı CHP’nin İstanbul şansını arttırmak üzere kurulan stratejidir. İkili arasında koltuk sevdasından doğan kavgaya izin verilmeyecek kadar hassas bir süreçte partilerinin bulunduğu bilinci hâkim.
Sarıgül ile yıllardır yakın bildiğimiz Değirmenci, Tekin’e doğru kayarken Silivri düzeyinde, İstanbul noktasında sağlanacak ortaklığa dair umut ne yazık ki zayıf… Sarıgül ile Tekin’i Işıklar ile Değirmenci iyi örnek almalı. Sözde değil özde yani…

NEDEN AK PARTİ’NİN ANKETLERİNİ YAYINLAMIYORUZ!?

Dün bir eleştiri aldım, manşetimiz sebebiyle çok da doğal karşıladım; "Hep CHP’nin anketlerini yayınlıyorsunuz. AK Parti de bir sürü yaptırıyor onlara da yer verin” tarzında. İşin aslı şu ki Özcan Işıklar’ın yaptırdığı, Silivri Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili kamuoyunun nabzını ölçmeye yönelik anketlere ulaşmamız kolayken, AK Parti’ninkiler devlet sırrı gibi saklanıyor. Malum genel iktidar partisi Silivri temsilciliğinde işler o kadar şeffaf gitmiyor. İstediğiniz bilgiyi alamıyorsunuz, onların açıkladığı kadarıyla, kaynağı belli olmayan ve açıklanmak istenmeyen iletiler üzerinden yorum ile haberler yapıyoruz. Sağlıklı bilgi akışının olmadığı bir ortamda iyi bir bilgi aktarımı beklemek mümkün değil. Ama inatla ve ısrarla buna mahkûmmuşuz gibi hareket ediliyor.
Yani uzun lafın kısası; AK Parti yaptırdığı anketi bize verdi veya kamuoyuna açıkladı da biz mi haber yapmadık!? Yaparız… Açıkladıkları her şeyi haber yaparız, açıklamadıklarını bile yapıyoruz! Düşünün artık… Bağcıyı dövmeden önce neden üzüm yeme imkânımızın engellendiğini doğru tahlil edelim. Hepimiz için çok daha doğru yol ve sonuçlar ortaya çıkacaktır, emin olun… AK Parti’ye bir garezimiz yok. Hatta Silivri halkının seçtiği hatta seçmediği her şeye saygı duyarız. Çünkü başta o saygıyı kendimiz için bekliyoruz!
Sitemleriniz de, yorumlarınız da övgüleriniz kadar bizim için değerlidir. Siz düşüncelerinizi bize rahat aktarmaya devam edin; sıkıntı yok.

KASIM MECLİSİ İKİNCİ OTURUMU BUGÜN

Silivri Belediyesi Kasım ayı meclisi bugün ikinci oturumunu saat 14.30’da Özcan Işıklar Başkanlığında gerçekleştirecek. Pazartesi günü komisyonlara havale edilen iki gündem maddesinin kararlaştırılması bekleniyor.

YORUM YAP