XXXXX

Chp Atağa Kalktı


Geç kalındı, fırsat kaçacak eleştirileri CHP’de beklenen etkiyi yaratmışa benziyor. Dört koldan bir çalışma, yoğun bir program son bir hafta içinde dikkat çekmeye başladı. Tabanın da istediği işte buydu. Yöneltilen eleştiriler, paylaşılan sitemler CHP’nin başarısızlığı için değil aksine kazanımlarını sürdürmesi ve daha ileriye taşıması içindi. İstenilen etkiyi, tepkiyi de doğurdu.
Değirmenci ve Işıklar ne zaman iyi bir işbirliği ortaya koysa bazı çevrelerde bu rahatsızlık uyandırıyor kaçınılmaz olarak. Oysa her ikisi de profesyonelliğini konuşturacak kadar önemli bir siyaset tecrübesini omuzlarında taşıyor.
Siyasetin en önemli noktalarından biri de kurulan ittifakların önemi, zamanlamasına ilişkindir. Savaş ilanlarının zamanlaması, koşulları başından sonucuna dair önemli ip uçları verir.
Kazanan olmak için savaşmak kadar, kaybetmesini de kazanmasını da bileceksiniz.
Kaybetmesini bilmeyen insanların kaybı sürer.
Kazanmasını bilmeyenler için kayıplarla yüzleşme daha da ağır bir durumu ortaya çıkartabilir.
Değirmenci, ilçe başkanlığı yarışının, Işıklar yerel seçimlerin galibi.
Kaybedecek o kadar çok şeyleri var ki!? En çok onlar çalışmalı. En ağır kaygılar onların omuzları üzerinde. Kazanan insan her zaman için kaybedenden daha çok yitirecek şeye sahiptir.
Ve kazanmak insanı rahatlatır. Maalesef ki bu da başka bir acı gerçek.
Değirmenci yıllardır Işıklar’ı başkan yardımcısı yapmakla birbirlerini ne denli tamamladıklarını biliyordu. Bugün de siyaset arenasında yan yana geldiklerinde karşılarında duranların dayanması çok zor görünüyor.

BEYAZ GİYME SÖZ OLUR!
Peşin peşin söyleyeyim;
Beyaz gömleğin masumiyeti AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın, “Teşkilat yemeği kesinlikle İBB tarafından karşılanmadı” yalanlamasına inanmak için yetersiz.
Erdoğan Boy’un bu konudaki ifadeleri kimin için ne ifade ediyor bilmem ama benim için işletmecinin müşterisini korumaktan başka bir anlama gelmez söyledikleri.
Son açıklamalar çerçevesinde Boy’un müşterisi, İstanbul’un parasını bir parti için harcarken masum olarak görmek isteyenlere saygı duyarım ama eleştirecek olanların da önüne set çekmek mümkün değil.

ŞARKI SELAMI
AKP’nin Referandum talimatlarını görünce Metin Karakaş’ı bu şarkı ile selamlamak geldi aklıma. Sözlerini bulmaya çalışırken, seslendirenin Hüseyin Turan olduğunu gördüm...
Turan’dan Karakaş’a gelsin o zaman. Cuk diye oturan yerleri oldu, uymayanlara es geçin artık...

“Beyaz giyme söz olur
Siyah giyme toz olur
Gel beraber gezelim
Muradımız tez olur
Salınada salınada gel
Dön dolaş yine bana gel
Beyaz giyme tanırlar
Seni yolcu sanırlar
Zaten bende talih yok
Seni benden alırlar
Salınada salınada gel
Dön dolaş yine bana gel.”

GÜNÜN SÖZÜ
Yediklerimiz değil, hazmettiklerimiz bizi güçlü yapar. Kazandıklarımız değil, biriktirdiklerimiz bizi zengin yapar. Okuduklarimiz değil, hatirladiklarimiz bizi bilgili yapar.
İyi hafta sonları...

YORUM YAP