Ali Kemal Demir

Biz, çürümüş ceset gibi kokan odalarda giyiniyoruz!

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, mesaj sistemindeki Kulüplere, bir SMS gönderdi. Bakınız ASKF neler söylüyor. (olduğu gibi yayınlıyorum)

KULÜPLERIMIZE ÖNEMLI DUYURU!

Bilindigi üzere tüm dünyada etkili olan ve son dönemlerde Türkiye'dede vuku bulan corona virüsü salgini insan sagligini ölümcül derecede tehdit eden oldukca bulasici bir hastalik türüdür. Bu ciddi saglik sorununa istinaden oynadiginiz müsabakalarda temizlik ve dezenfekteye önem vermenizi, sporcularinizin seremonilerde el temasi yerine isaret ile selamlasmasi gibi önlemler almanizi sizlerin ve sporcularinizin sagligi acisindan  önemle rica ederiz.

 

İyi güzel, tavsiyelerinizi dinledik, peki siz insanların ilk kez mi ölümcül derece bulaşıcı bir hastalık ile karşı, karşıya sanıyorsunuz. Amatör futbolcular her zaman bu risk ile karşı karşıya...

Şimdi biz ne yapalım? Seremonide rakibin ve Hakemlerin elini sıkmayalım mı?

Soyunma odalarını kullanmayalım mı?

Müsabakaya eldiven ile mi çıkalım, yoksa maske mi takalım

Rakibe yakın markaj yapmayalım mı, bırakalım gol mü atsınlar?

Sahaya elimizde kolonya şişesi ile mi çıkalım, şortlarda cep bulunmuyor, konçlara ıslak mendil mi zula yapalım?

Siz sahaları en son ne zaman denetlediniz?

En iyisi takımlar sahaya çıkmasınlar, hem o zaman sorunsuz bir maç programı daha geride kalmış olur.

 

Siz sahaların ne halde olduğunu bilmez misiniz?

Çok kıymetli İstanbul ASKF yöneticileri ve “TFF'den geliyorum, maçın yetkilisiyim” diyen beyler; Kupa verirken "size falancanın selamını getirdim" derken kasılan beyler; Bu virüs salgınından önce biz sahalarda ölmedik ya, bir daha da ecelimiz gelene kadar Allah gecinden versin ölmeyiz. Siz sahaların ne halde olduğunu bilmez misiniz? Affedersiniz o soyunma odaları idrar kokuyor, hayvan ölüsü kokuyor. Akmayan sular, girilmeyen tuvaletler. Deplasman takımının soyunma odalarını hiç anlatmayayım. Ben Hakemlik yaparken bize çay ikram eden tesis görevlisi hayvan oğlu hayvan, takımları yenildi diye gönderdiği çayın içine tükürmüştü. Şimdi böyle insanlar kalmadı, çok şükür herkes çok dürüst :-) Futbolcular bir an önce sahaya çıkmak için can atıyor. Siz sahaları en son ne zaman denetlediniz? Bu kimin görevi? İstanbul'da hangi stat Türkiye Futbol Federasyonu'nun talep ettiği kriterlere uyar, ben bilirim, sizde bilirsiniz ancak hangi stadın soyunma odasına girip de eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş gibi “nedir bu rezillik, kim bu stadının sorumlusu” diye tepki verdiniz… Siz, Statlardaki ortak kullanım alanları ne halde bilmez misiniz? Çoğu stadın lavabosuna girilmiyor, bunu görmez misiniz? Sadece futbolcular değil, Hakemler de aynı pis odalarda soyunuyor, bunu neden görmezsiniz? Takımlar soyunma odalarında nasıl saldırıya maruz kalıyor, nasıl dayak yiyor bunları geçtim sizler, futbolcuların, minik sporcuların çürümüş bir ceset kadar ağır kokan daracık soyunma odalarında giyindiğinden haberdar mısınız? Yok değilseniz yazık, haberiniz var ise neden müdahale etmiyorsunuz?

 

YORUM YAP