Neslihan Soydaş

Bir seçimden diğerine...

Bir seçimden diğerine hızlı bir geçişle gündem değiştirdik. Yaşadığımız coğrafya itibariyle gündemin her gün değişiyor olmasına alışığız ama, değil mi sevgili okur?
Partiler ve siyasiler çalışmalar için startı verdi. Çalışmalar bu ay itibariyle hız kazanacak. Adaylık sürecinde aday adaylığını açıklayan isimlerden ilki, Selami Değirmenci oldu. Ve görünen o ki beklenen ilgiyi uyandırmadı. Silivri için heyecan uyandıracak bir isim, bilhassa genç ve dinamik, yenilgisini büyütmekten öteye geçebilecek isimlere ihtiyaç var. Tüm partilerin öncelikli hedefi ve gözetmesi gereken nokta budur.
Yenilgiyi büyütmek meselesini açalım: 90'lar zihniyetiyle siyaset yapıp- politikalar üreten (üretmeyen) vizyonunu bir adım öteye taşımayan ve her gelişmeyi ancak partisinden bekleyerek yapacak kimselere, özellikle ismini yüzünü eskitmiş ve halkta ‘denenmiş olanı denemek' huzursuzluğu oluşturmayacak gerçek anlamda genç ve dinamik isimlere ihtiyaç var. Aslında bir anlamda ‘şahs-ı  manevisi' sağlıklı isimleri işaret ediyoruz. Şahs-ı manevi nedir, onu da araştırmalarınıza bırakıyoruz.
Tabii bu kimseler elbette siyasetin içinden isimler. Fakat çoğu siyasetçinin handikapı, içinde bulunduğu ortamın etkisi ve bazen çok başka niyetlerle kendilerini öven yücelten kişilere aldanma temayülü göstermeleri. İyi bir siyasetçinin en başat özelliği etrafını gözlemek olduğu kadar, aynada gördüğü yüzü de çok iyi tanımak. Güçlü ve eksik yanlarını bilmek. Talip  bulunduğu işin yükünü sırtlanabilecek bir omza sahip olmak.
Özellikle belediyecilik meselesi bazen ana gündemin kenarında kalacak ama halkın, ilçenin esas gündem maddesi, konuştuğu, tartıştığı mesele olacaktır şüphe yok ki. Bu gibi durumlarda ekibin önemi büyük önem arz eder. Fakat hizmet bekleyen halk, yalnız başkanı tanır. Başkan, usanmadan, yorgunluk emaresi göstermeden halkın ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek zorundadır.
Ne yazık ki Silivri için, vatandaşın bir muhatap bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadığını görüyorum. Seçim zamanı hatırlanan bir halk ve alelade tutturulmaya çalışılan dikişler. Hatta CHP kanadında Silivri'yi ‘kale' bellemenin yol açtığı bir rehavet ve özgüven söz konusu. Ama bu özgüvenin bu seçimde CHP için büyük kayıplara sebep olacağını öngörmek mümkün. Öngörünün ötesinde oldukça radikal ve köklü değişikliklere sahne olacak, epey çekişmeli bir seçim yaşanacağı kanısındayım. Biz de uzunca bir süre daha bu konuda yazacağız gibi görünüyor.

YORUM YAP