Handan Demirkıran

Ben kimim?

Herkese merhaba. İlk olarak sizlere kim olduğumdan bahsetmek isterim. 27 Nisan 1990, Silivri doğumluyum. Evliyim ve bir oğlum var. Şu anda da Tekirdağ'da ikamet etmekteyim.
2012 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdim. Kısa bir ara verdikten sonra Arel Üniversitesi Genel Psikoloji bölümüyle yüksek lisansımı tamamlayarak uzmanlığımı aldım. Yüksek lisans sürecimde çok değerli deneyimler kazandığım Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde Kurum Müdürü olarak görev aldım. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan bu kurumda engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları birçok sıkıntıya şahit oldum. Özellikle annelerinin içinde bulundukları psikolojik durumu araştırmak üzere uzmanlık tezimi “Engelli Çocuğa Sahip Olan Anneler İle Engelli Çocuğa Sahip Olmayan Annelerin Depresyon Ve Problem Çözme Becerilerinin İncelenmesi” olarak belirledim. Elbette ki babalarda aynı sıkıntılara maruz kalmaktadır. Ancak çocuklarının her türlü bakımını üstlenen anneler için durum daha da zordu.
2015 yılında oğlumun doğumu ile birlikte iş hayatıma kısa bir süre ara verdim. Daha sonra Çorlu Devlet Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde yine Kurum Müdürü unvanıyla görev aldım. Birçok hayırseverin desteğiyle hastanenin bahçesine yapılan kreş, hastane çalışanları için çocuklarını güvenerek bırakabilecekleri bir yer oldu. Çalışmak durumunda olan bireylerin, çocuklarını güvenle bırakabilecekleri yerlerin olması oldukça önemli. Dilerim ki iş hayatına devam eden tüm anne ve babalar için bu tür yerlerin sayılarının çoğalması mümkün hale gelir. Bahsettiğim hayırseverlerden biri olan İbrahim Akçay'a teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Hem maddi hem manevi desteği ile birçok çocuğa sahip oldu. Ayrıca orada özveri ile çalışan tüm arkadaşlarıma da selam olsun.
Bahsettiğim bu süreçte de psikologların danışanını tanımada ve mevcut problemlerinin tespitinde işe yarayan DENVER II Gelişimsel Tarama Testi, Çocuk Değerlendirme Testleri, MMPI ( Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) gibi test eğitimlerine katıldım.
Bundan sonra sizlerle psikolojiye dair bilgi ve deneyimlerimle paylaşımlarda bulunacağım. Gerek güncel konularda gerekse en çok rastladığımız ama önemsemediğimiz psikolojik sorunlar üzerine yazılarımı yazacağım. Unutmayın ki bedenen yaşadığınız sorunlar gibi ruhen de birtakım problemler yaşayabilirsiniz. Bedeninizi ihmal etmediğiniz gibi ruhunuzu da ihmal etmeyin! Sevgiler...

YORUM YAP