Arzu Erdem, Bakanlığın Bütçe görüşmelerinde Silivri’yi sordu

Arzu Erdem, Bakanlığın Bütçe görüşmelerinde Silivri’yi sordu

22.11.2021 14:13:54

MHP, Mimarsinan-Silivri-Kınalı arasında yol bakımı ve Silivri merkez viyadüğüyle alakalı takibini Ankara'da da ısrarlı şekilde sürdürüyor.

MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Arzu Erdem, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde “Mimarsinan-Silivri-Kınalı arasında yol bakımı ve Silivri merkez viyadüğüyle alakalı çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?” diye sordu.

MHP, Mimarsinan-Silivri-Kınalı arasında yol bakımı ve Silivri merkez viyadüğüyle alakalı çalışmaların takibini Silivri Belediyesi olarak olduğu kadar Ankara düzeyinde de ısrarla sürdürüyor.

ERDEM: ÇALIŞMALAR NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi 3. Bölge İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Mimarsinan-Silivri-Kınalı arasında yol bakımı ve Silivri merkez viyadüğüyle alakalı çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?” sorusunu sordu.

Komisyon görüşmesinde söz alan Arzu Erdem, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, “Silivri'mizde gösterdiğiniz hassasiyeti biliyor ve teşekkür ediyoruz. Sizin tarafınızdan prensipte değerlendirmeye alınmış olan D100-Mimarsinan-Silivri-Kınalı arasında yol bakımı ve Silivri merkez viyadüğüyle alakalı çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?” sorusunu yöneltti.

SİLİVRİ'DEKİ ULAŞIM SORUNU MASAYA YATIRILDI

Ekim ayında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki heyete, ilçede yaşanan ulaşım sorunları üzerine bir brifing verdi. Restore edilen Mimar Sinan Köprüsü ve tarihi Kısa Köprü'nün açılışı için Silivri'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yöneticileri, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Silivri Belediyesi Eşref Efendi Toplantı Salonu'nda, ilçedeki ulaşım sorunları ile ilgili toplantı düzenlendi. Bakan Karaismailoğlu, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve katılımcı heyete, Başkan Yılmaz tarafından; D-100 karayolunda yaşanan sorunlar, BP benzinlik önünde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili bir sunum yapıldı ve proje örnekleri sunuldu. Bakan Karaismailoğlu tarafından bakanlık yetkililerine, toplantı gündemindeki konulara ilişkin talimatlar verildi.

YILMAZ, “E-5 PROJESİYLE İLGİLİ MÜJDE GELECEK” DEDİ

Kasım meclisinde gündemi değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri'nin en büyük kronik sorunlarından biri olan ve Silivri'yi ikiye bölen E-5 projesi ile ilgili şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde restorasyon sonrası tarihi köprülerimizin açılışını yaptık. Ulaştırma ve Altyapı Başkanımız Adil Karaismailoğlu'ndan bir talebimiz olmuştu. Silivri büyüyor. Silivri'nin iki yakasını bir araya getirmeye ihtiyaç var. Eski Silivri ile Yeni Mahalle'yi, gerek yaya gerek araçla rahat geçilebilir bir projeyi kendimiz yapıp sunmuştuk. Büyükçekmece- Kınalı arasında 41 km çok kötü bir asfalt var. Buranın da sıcak asfaltının, yan yollarının, köprülü kavşaklarının da içinde olduğu bir projenin değerlendirmeye alındığını, önümüzdeki günlerde de Silivri'ye buradan bir müjdeli haber geleceğini paylaşmak istiyorum. Bu yapımı iki yıl sürebilecek büyük ve kapsamlı bir proje. Silivri'yi çok ciddi bir problemden kurtarıp nefes aldıracak bir proje. Şimdiden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP