Ferhan Tezcan

Ali Koç bırakıyor mu?

Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırımlı günleriydi. Babam bir Koç grubu çalışanı olduğu için rahmetli Mustafa Koç ile çok sık görüşüyordum. Etiler'in ‘O' ünlü restoranında yemek yiyorduk. Gazeteler her gün manşetlerini bir isme takmıştı.

Ali Koç Fenerbahçe'ye geliyor. Ben de merak ettim Mustafa'ya sordum ''Ne diyorsun. Bunlar gerçek mi? Aile ne diyor” dedim. O zamanki yüzünü hiç unutmadım, “Bize sormadan bu iş olmaz” Mustafa Koç çok kesin konuşmuştu.

Olmayacağı belli idi. Aradan bir ayı aşkın bir zaman geçti. Fenerbahçe'nin yeni yönetimi açıklandı, ‘Aaaaaa Ali Koç' içerde.
Çok şaşırdım.
Kısa bir süre sonra yine Mustafa Koç ile ‘O' ünlü restoranda buluştuk. Yine merak ettim sordum. ‘Ne diyorsun Ali içerde', Mustafa'nın verdiği yanıt Ali Koç'un mizacını anlatır, özetler gibiydi: ''Bizi dinlemedi. Bizi dinlemedi.”

İŞLER YIĞILDI
Ali Koç şu anda Koç Holding başkan vekili.
Ömer Koç ise başkan.
Ancak başta ‘amiral gemisi' TÜPRAŞ olmak üzere sayısız şirket profesyoneller tarafından başarılı bir şekilde yönetiliyor. 100 yıla yaklaşan bir rahmetli Vehbi Koç klasiği var. Rahmi Koç ile devam eden, Mustafa Koç ile zirveye giden Ali Koç'un da büyük katkılarının olduğu bir şirket yönetimi.

Mutafa Koç'un rahmetli olmasından sonra birçoğu işin ve yönetimin Ali Koç'un üstüne yığılması gibi, şimdi bir şirket işleri bir de Fenerbahçe'nin ‘kamikaze' hızıyla aşağı giden durumu.

NEDEN BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜ?
Ali Koç, Batılı bir insandır.
Çocukluğunda da Anadoluhisarı takımında kaleci olarak oynardı.
Futbolu çok sever.
Şirketin kıdemli şoförü ‘Kırkyalan Orhan' tarafından okul çıkışı sürekli Fenerbahçe antrenmanlarına götürülerek bu hale gelmiştir. Orhan abi babama da çok yardım ederdi ama 'hasta' derecesinde Beşiktaşlı olduğunu biliyordum.

Ali Koç göreve geldikten sonra ‘Batılı' olduğu için uzun vadeli programlar yaparak işe koyuldu. Getirdiği Comollı (yakın arkadaşıdır), Cocu tutmadı.

Transfer edilen oyuncular tutmadı.
Hocanın yardımcısı tutmadı.
Tutmadı da tutmadı.
Taraftar da onun hiç istemediği (nedenlerini biliyorum ama yazamam) Ersun Yanal için bastırmaya başlayınca Ali Koç arada kaldı. Ve demeçlerinde şu ifadeyi kullanmaya başladı. “Ersun benim planlarımda yok. Ben seneye bırakırım o zaman getirirler” demeye başladı.

Bunun ne demeye geldiğini anlar gibiyim.
Yük ağır.
Koç Holding gibi bir yükü kaldıran Ali Koç'un ‘pes' edeceğini hiç düşünmüyorum. Ama bu sözleri ve şirketten duyduklarım 'kafamı kemirmiyor' değil.

Hoşça kalın...

YORUM YAP