Sevginar Sali

Zor seçim…

Hala belli bir ideolojiye bağlı kalanlar dışındaki seçmen için zor bir seçim.
Hatta her seçimde sonucu belirleyen ‘kararsızlar'ın en zor seçimi…
Acayip bir dezenformasyonun, bunun ötesinde ciddi bir karalamanın etkisinde karar vermeye çalışmak meseleyi daha da güçleştiriyor.
Kaderin garip bir cilvesi olsa gerek; sosyal medya ortaya çıktığında AK Parti Hükümeti bütün kurmaylarına, bakanlar, milletvekilleri, ilçe başkanlarına bütün açıklama ve faaliyetlerini özellikle Twitter üzerinden duyurmaları yönünde talimat vermişti. Herkesi bu mecraya çektiler.
Burada yapılan paylaşımların milyonda birini yazılı basında ya da yüzde birini internette yapsanız anında yakanıza hukuk ve adalet gerekçesiyle yapışırlar, şimdi belli odaklar AK Parti'yi açık hedef tahtasına dönüştürmüşken, bunu yapanların yanına bile yaklaşılamıyor.
“Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar…” diye boşuna dememiş atalarımız.
Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı Adaylığından çekilmesi ile seçimin ilk turda bitme olasılığı güçlendi. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında ciddi bir fark olduğunu düşünmemizi gerektirecek hiçbir veri yok ortada. Varsa bile bunun Silivri'den hissedilme olasılığı hiç yok zaten.
Başa baş giden bir Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yarışının sonucunu 14 Mayıs'ta seçmen belirleyecek. Demokratik bir ortamda, şeffaf bir biçimde sürecin tamamlanması sadece yarışa girenler değil hepimiz için önem arz ediyor.
Kemal Kılıçdaroğlu beklentimin üstünde bir performans ortaya koydu. Muhalefet, iktidardan daha etkin bir seçim kampanyası gerçekleştirdi. Futbol maçlarının sonucunu iyi oynayan değil, bunu skora yansıtmayı başaran kazanıyor bunun için netice için hakemin düdüğünü bekleyeceğiz.
Genel seçimlerin yansıması olarak yakından izlediğimiz milletvekili adaylarımızdan CHP'li Doruk Bulut, siyasi hayatının açılımını yaptı. Belde Örgüt Başkanlığı, ilçe ve İBB meclis üyeleri hikaye kaldı milletvekili adaylık performansı yanında. CHP'nin sevimli, kimilerine göre ukala serserisinden derli toplu, sempatik bir milletvekili adayı çıktı. Bulut da kendini buldu, inşallah Silivri de Ankara'da ihtiyacı olan bağlantıyı kurmayı başardı. CHP'den Avukat Ender Unutan Ersözlü Silivri ve İstanbul 3. Bölgenin tamamında aktif olarak çalışmalarda yer aldı.
MHP'den Mehmet Ali Özel, BBP'den Sinan Abdullah Azder partileri açısından farkındalık oluşturdu.
Hayati Arkaz zaten hali hazırdaki milletvekilimiz, ikinci dönem için 3. Bölgede ciddi bir performans ortaya koydu.
Yeni olarak Zafer Partisi adına Uğur Türkyılmaz'ın gayretleri inkar edilemez.
AK Parti İlçe Başkanlığı görevinin ardından Milletvekili Adaylığında Mutlu Bozoğlu da sahadaydı.
Biz yerel seçim gibi bir şey yaşadık neredeyse 6 milletvekili adayımız ile…
Silivri'nin toplumsal iklimi ve siyasi hoşgörüsüne yakışan bir kampanya döneminden sonra seçim günü ve sonrasında da milletin iradesini kabul ederek yolumuza devam etmek dileğiyle…
14 Mayıs, Pazar günü mutlaka sandık başına giderek özgür iradenizle kararınızı pusulanıza yansıtın. Seçiminizi yaptıktan sonra ülkemiz için hayırlısını dilemeyi unutmayın. Kişiler olarak istediklerimizin olmasını tercih ederiz ancak bizim için neyin iyi, neyin kötü olacağını zamanla, yaşadıkça görebiliriz. Kaldı ki 14 Mayıs süreci daha büyük bir amaca hizmet ediyor bu da ülkemizin geleceği. Vatandaşlar olarak biz bazı isteklerimizin olmamasıyla baş edebiliriz ama ülkemizin olmaması üstesinden gelinmesi imkansız bir durum. Bunun için seçiminizi yapın ve ardından ülkemiz için hayırlı olanı dileyin.

YORUM YAP