Özel: Atamızın adresi MHP olurdu

Özel: Atamızın adresi MHP olurdu

12.05.2023 11:34:48

MHP'nin İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak gerçekleştirdiği seçim çalışmasında fark yaratan ve gönülleri kazanan Mehmet Ali Özel ile son düzlükte 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini konuştuk. İçten, mütevazi, kararlı bir seçim kampanyası yürüten Özel, iddialı bir söylem ile sürece son noktayı koydu.e772e5ed-230b-4f24-b09c-4e2df5ef92c8

MHP'nin İstanbul 3. Bölgeden aday gösterdiği Silivri ikametgâhlı, aslen Adana kökenli 28 yaşındaki genç siyasetçi Mehmet Ali Özel, başarılı bir seçim kampanyasına imza atarak takdir kazandı.
34. sıradan aday gösterilmesine karşın Özel, liste başı isimlerinin performansı ile yarışır bir seçim çalışması gerçekleştirirken, üslup ve yaklaşımı ile de gönülleri kazandı. Özel'e çalışmalarının önemli bir bölümünde eşi Olcay Özel de eşlik ederken, anne Serpil Özel'in de yer alması “Her başarılı siyasetçinin arkasında bir kadın var” sözlerini yoğunlukla anımsattı. Hayatındaki en önemli iki kadının desteği ile Mehmet Ali Özel de MHP adına bölgemizde 14 Mayıs seçim sürecine yönelik çalışmalarda ciddi bir farkındalık yarattı.859a7bda-8091-4e6f-b277-30f5b7447fe7
“MHP 50 MİLLETVEKİLİ İLE SON 5 YILDA ÇOK ŞEY BAŞARDI”
Sevginar SALİ: Seçim sürecinde MHP'nin politikaları ile ilgili karşılaştığınız en olumsuz ve haksız olduğunu düşündüğünüz yargı neydi?
Mehmet Ali ÖZEL: MHP'nin politikaları hakkında çok olumsuz bir durumla karşılaşmadık diyebilirim. Sadece staj mağduru ve af bekleyenlerden talepler aldık. Bunların seçimden hemen sonra çözüleceğini belirttiğimiz zaman karşılık buldu. Çünkü MHP 50 milletvekili ile son 5 yılda çok şey başardı. Halk bunu biliyor.
“MHP, TÜRKİYE'NİN İSTİKRARLI ŞEKİLDE YENİDEN YAPILANMASI VE TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN AYIKLANMASI İÇİN CUMHUR İTTİFAKI'NI KURMUŞTUR”
Sevginar SALİ: MHP'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasının nedenlerini bir de sizden dinleyebilir miyiz? Belki sonuçları üzerine de kısa bir değerlendirmede bulunursunuz?
Mehmet Ali ÖZEL: MHP ve Lideri, 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yeniden yapılanması ve terör örgütlerinden ayıklanması için şartsız ve pazarlıksız Cumhur İttifakı'nı kurmuştur. Sonuçları ise terörün belinin kırılması, Doğu Akdeniz ve Mavi Vatandır. Yerli ve Milli birçok hamle ile Türkiye'nin önümüzdeki yüzyıla hazırlanmasıdır.
“MHP'NİN HÜDAPAR İLE BİR İTTİFAKI YOKTUR”
Sevginar SALİ: Seçim sürecinde Cumhur İttifakı ile ilgili en sık dile getirilen eleştirilerden biri HÜDAPAR'ın bulunması oldu. Buna yönelik sizin yaklaşımınız nedir?
Mehmet Ali ÖZEL: HÜDAPAR, Cumhur İttifakı'nın ilkelerini ve yaptıklarını bilerek, kabul ederek Sayın Cumhurbaşkanı'na destek vermiştir. Demek ki yerli ve milli olma yolunda bir kararı var. Ama partimiz ile ilgili her hangi bir ittifakı yoktur.345566101_1325850844661859_6477153813794811751_n
“ATAMIZ, GÜNÜMÜZDE SİYASET YAPACAK OLSAYDI, ADRES MHP OLURDU”
Sevginar SALİ: MHP'nin kadın politikaları ve Atatürk ilke ile inkılaplarına yönelik düşünceleri neler?
Mehmet Ali ÖZEL: MHP'nin Kadın Politikası açık ve nettir. Onurlu ve eşit bir yaşam biçimini hatta yeri geldiği zaman pozitif ayrımcılığı tüm kadınlarımız için savunur. Atatürk İlke ve İnkilapları konusunda aşırı hassas bir yapıya sahibiz. Bazıları gibi Atatürk'e hakaret edip sonrasında Atatürk'ü kullanarak oy derdine düşme gafleti asla MHP'de olamaz. Atamız, günümüzde siyaset yapacak olsaydı, adres MHP olurdu.345856451_929769261632070_3727476029562203728_n
“CUMHUR İTTİFAKI, KAYITSIZ ŞARTSIZ YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı kazanacak mı? Tayyip Erdoğan güven tazeleyebilecek mi? Nedenleri ile değerlendirir misiniz?
Mehmet Ali ÖZEL: Cumhur İttifakı, kayıtsız şartsız yoluna devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanı, şuan Türkiye için sevk ve idareyi sağlayacak en tecrübeli ve sağlam kişidir. Her gün yeni bir açılış ve reform yapan irade Cumhur İttifakı'dır. Cumhurbaşkanı Adayı ise Recep Tayyip Erdoğan'dır.
“MHP SİLİVRİ GENELİNDE HIZI YÜKSELİŞTE”
Sevginar SALİ: MHP'nin Silivri'de genel seçimlerde alacağı oy merak konusu. Sizin tahmininiz nedir kaçıncı olur?
Mehmet Ali ÖZEL: MHP Silivri genelinde hızla bir yükselişte olduğunu görüyoruz. Bunun en büyük etkisi MHP'nin Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın üstün performansıdır. 2018'de aldığımız oy'un yaklaşık 2 katı bir oy alacağımızı tahmin ediyorum.
“3.BÖLGE'DE HERKES SİLİVRİ'DE MHP'Lİ BELEDİYENİN BAŞARISINI KONUŞUYOR”
Sevginar SALİ: Seçim çalışmalarınızda MHP'nin yerel yönetimine yönelik karşılaştığınız en enteresan yorumlardan bir kaçını paylaşır mısınız?
Mehmet Ali ÖZEL: İstanbul 3. Bölge'de herkes Silivri'de MHP'li belediyenin başarısını konuşuyor ve takdir ediyor. Genelde iyi ve olumlu yorumlar aldık. Önümüzdeki yerel seçimlerde, İstanbul'da yeni MHP'li Belediyeler görebilirsiniz.
“CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖZGÜR DÖNEMİ ŞUAN YAŞANIYOR”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı'na yönelik en önemli eleştiri hususu özgürlükleri kısıtlayıcı, baskıcı olduğu yönünde. En büyük ortağı MHP'de durum nedir?
Mehmet Ali ÖZEL: Cumhur İttifakı ve MHP'de özgürlüklere kısıtlama bir yana dursun Cumhuriyet tarihinin en özgür dönemi şuan yaşanıyor. Bunlar algı oyunları ile halkı yanıltma söylemleridir. İtibar etmiyoruz ve yolumuza devam ediyoruz.
“MİLLET İTTİFAKI, BİR KERE ŞEFFAF DEĞİL…”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı içerisinde yer alan bir parti, MHP'nin milletvekili adayı olarak Millet İttifakı'na sizin en önemli eleştiriniz nedir?
Mehmet Ali ÖZEL: Millet İttifakı, bir kere şeffaf değil. Sürekli masa altından veya kapılar arkasında bir pazarlık ve ali cengiz oyunları söz konusu. PKK'yı kınayamayacak, FETÖ'ye tek söz edemeyecek olmaları ya aciziyetlerini ortaya koyuyor yada bu terör örgütleriyle bir birliktelik söz konusu. Son sözüm biraz dürüst olsunlar.
“ÜRETEN VE ÇABALAYAN BİR TOPLUMA GERİ DÖNMEMİZ GEREKİYOR”
Sevginar SALİ: Birincisi Türkiye, ikincisi Türkiye'deki siyasetinin en önemli sorunları kısaca sizce neler?
Mehmet Ali ÖZEL: Türkiye'nin en büyük sorunu konforlu alanlarımızı biraz terk ederek üreten ve çabalayan bir topluma geri dönmemiz gerekli diye düşünüyorum.
“SİYASET DİLİ HAKARET VE YALAN SÖYLEMLERDEN ACİLEN UZAKLAŞMALI”
Türkiye'deki siyaset dilinin hakaret ve yalan söylemlerden acilen uzaklaşması gerekiyor. Böylece toplum daha sağlıklı ve özgür bir biçimde seçim yapacaktır.
Ayrıca genç adaylar noktasında partimiz bir irade gösterdi. Tüm siyasi partiler bunu uygulamalıdır.
“TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ SAĞLAM BİR ŞEKİLDE BELİRLEMELİYİZ”
Sevginar SALİ: Seçmene 14 Mayıs mesajınız nedir?
Mehmet Ali ÖZEL: İlk olarak 14 Mayıs'a kadar hiçbir kışkırtmaya gelmeden ve sağduyulu bir şekilde sandıklara gidip oylarımızı kullanmalıyız. 1000 yıllık kültürel ve sosyal kardeşliğimiz göz önünde bulundurmalıyız. Son olarak 100 yıllık Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak Türkiye'nin geleceğini sağlam bir şekilde belirlemeliyiz. Bu seçim sürecinde bizlere destek veren ve gönül veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizi ve Milletimizi Allah'a emanet ediyorum.

 

YORUM YAP