Sevginar Sali

Yapmayın bunu!

İstanbul, karla mücadele ediyor, İmamoğlu karşıtları da İBB Başkanı ile! Yapmayın bunu! Nasıl ki yazın ülke yangın yerine döndüğünde Hükümet yetkililerine yöneltilen eleştiri ve suçlamalarda “Önce şu yangını söndürelim de sonra mücadelede ne eksik, ne fazla konuşuruz…” dediysek şimdi de biraz empati yapalım.
Ayrıştırmak, birbirimizi dibe çekmek için olmadık işler değil, en azından böyle zor zamanlarda olması lazım geleni; birlik ve dayanışma içinde kalabilelim.
Her şeyi de yetkililer ve devletten mi bekleyeceğiz!? Eğri oturup, doğru konuşalım…
Günlerdir gerçekleştirilen uyarılara rağmen zinciri bırakın, kış lastiksiz yollara düşen vatandaşın hiç mi suçu, sorumluluğu yok!?
Öyle böyle değil görülmemiş bir kar yağışı ve esareti yaşanırken devlet ile yöneticilerinden insan üstü önlemleri beklerken vatandaş olarak biz üzerimize düşeni yaptık mı? Hep eleştiri olmaz, biraz da özeleştiri gerekmez mi? Başkasını eleştirdiğinizin binde biri kadar özeleştiriye dönülmez mi? Suçu, sorumluluğu hep başkasında aramadan önce kendimize bakmak lazım değil mi?
Mimar Sinan Muhtarı Ertan Civaş paylaşmış; “Şimdi seferberlik zamanı herkes evinin, iş yerinin önünü temizler ise en azıdan kaldırımlar temiz olur. Eskiden öyleydi herkes kendi evinin önünü süpürürdü. Şimdi birlik olma zamanı!”
Eskiden hem öyle santim ile ölçülmezdi yağan karlar. Boyumuzu aşardı…
Bölge bölge belki farklılık gösteriyordur ama Silivri Belediyesi gördüğüm kadarıyla, beklendiği üzere karla mücadelesinde de etkin bir varlık gösterdi. Yetkilileri dinleyen, kişisel önlemlerini de alan kimse ciddi bir mağduriyet yaşamadığı gibi Silivri'de daha çok karın keyfini çıkaranlar dikkat çekti. Hem de sadece çocuklar değil…
Galiba yetkililer fazla yorulunca, vatandaşa da her şartta mutlu olmak kalıyor.
Karla mücadelede A'dan Z'ye, Kaymakamımız Tolga Toğan ve Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın yönetiminde etkin bir çalışma ortaya koyan herkesin, İBB ekiplerinin de emeklerine sağlık…
Teşekkürler…

Meselenin siyasi boyutuna da değinecek olursak…
İmamoğlu'na oy vermiş (kişisel özelliklerinden ziyade karşısında duranların yarattığı olumsuzluklar sebebiyle) 2,5 yıllık yönetim tarzında eleştirecek pek çok konu tespit etmiş bir seçmen olarak; uğradığı orantısız eleştiri, saldırı ve engellemeler sonucunda kendisine sahip çıkma dozunda artıştan öteye gidilmediğini gündemdeki olaylar ışığında belirtmek isterim. 20 Milyonluk bir mega kentte olağan üstü bir kar fırtınası yaşanıyor. İmamoğlu'nun omuzlarına mucize beklentisini yüklemek onu küçültmez, büyütüyor!
Bu sadece İmamoğlu için geçerli de değil… Ortaya konan özverili çalışmaya rağmen, bütün yolların açık olmasına karşın teşekkür etmeyi bırakın sessiz kalmak yerine, fırtınanın sabahında, kaldırımlardaki yer yer buzlanmayı yüksek sesle eleştirebilenler de aynı sonucu doğruyor. Haksız eleştirinin gizli hayranlık olduğu çok konuşulur da yöneldiği kimseye zarardan çok fayda sağladığı siyaseten tescilli belki bilmek istersiniz.
Birine zarar vermekse maksadınız sırf eleştirmek için boş argümanlara sarılmayın hepsi bumerag misali illa da sahibine geri dönüyor… Haa bir de hedeftekine yararı dokunuyor tabi : )

SEÇMEN NE ARIYOR?
58 ilde 5 bin 750 kişiyle yapılan 2022'nin ilk anketinde bu sonuç çıktı. Araştırmayı MAK Danışmanlık, 8-17 Ocak tarihleri arasında yaptı. Neticeler arasında Cumhurbaşkanı adayında aranan 3 önemli özellik tarafsız olmalı (% 38), milli manevi değerlere duyarlı olmalı (% 29) ve dürüst/mütevazi olmalı (% 22) olarak sıralandı.

Bunu yerele döndürün, seçmen aynı seçmen sonuçta : )

YORUM YAP