Engin Akın

Takım kazanmayı öğrendi

Son haftalarda Silivrispor'da iyi bir grafik hem bizleri hem de izleyenleri memnun etmekte. Öyle ya daha önceki maçlara baktığınızda ve son haftaki maçları izlediğinizde gözle görülür bir farklılık var.

 

Oyun olarak pek tatmin etmese de takım içinde artan arkadaşlık seviyesi sonuçlara olumlu etki etmekte. Her alanın puanla birlikte takım da kazanma isteği ve kazanmaya dair inanç da artıyor.

 

Aslında hepsi birbiriyle paralel ilerliyor.

Takım galip gelince mutluluk artar.

Takım puan alınca arkadaşlık artar.

Takım galip gelince kazanma hırsı artar.

Takım galip gelince cepler para görür.

 

Takım galipçe diye başlayan sıralama böyle artarak devam eder. Asıl önemli olan bunun sürekliliğidir. Sürekliliği sağladığınızda ise farkı hep birlikte görmüş oluyoruz.

 

Sıkıntılar hiç mi yok?

Sıkıntılar aslında daha yeni başlıyor.

Takımsal sıkıntılar büyük ölçüde çözülmüş gibi gözüküyor ama yönetimsel sıkıntılar ilerleyen haftalarda kendini gösterebilir.

 

Benim ki küçük bir hatırlatmadır ki ister dinlersiniz ister kulak arkası edersiniz. Bu sizlerin bileceği bir iş.

 

Yaklaşan en büyük sıkıntı maddi sıkıntı olacaktır. Öyle ya kulüplerde para varsa huzur devam eder. Para yoksa da sıkıntılar hiç bitmez. Tıpkı evlilik gibi.

 

Para konusunun küçük bir bölümünü forma sponsorluğu ile Kulüp Başkanı Taylan Güraslan çözmüş durumda. Fakat bu gelen sponsorluk kısa vadeli çözüm sağlar. Uzun vadede ise daha fazla çalışarak sponsorlukların sayısını arttırmak zorundasınız.

 

Yönetim olarak bu sorunu çözecek olanların rahatlığı beni düşündürüyor. Takım saha içinde galip geliyor, istenilen seviyeye geliyor ama yönetimde kıpırtı sadece birkaç isimde. Abartmayayım ve ithamda bulunmayayım ama puan kaybına sevinen yönetici bile var gibi geliyor bana.

 

Şahsi düşüncemdir sadece beni bağlar. Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan sezon başından bu zamana kadar geçen süreçte hangi yönetici kaç lira destekte bulundu bunu isim isim belirtsin.

 

Borçlar ne durumda?

Bunlardan da haberdar etsin delegeleri.

Belediyenin yardımları ne durumda.

Hatta belediyenin nakit desteği ne kadar oldu?

Destek yemeğinde ne kadar para toplandı?

Takım devre arası ne yapacak?

Kampa gidecek mi?

Transfer olacak mı?

 

Ligin ilk yarısı tamamlanmak üzere benim aklımdaki puan toplandı. Kalan maçlarda da alınacak olan puanlar var ve bunlarda bizim için artı hanesine yazılacak puanlardır.

 

Son olarak bu takım düşmez.

YORUM YAP