Engin Akın

Stadın Alınması İlçe Sporuna İhanettir

Son günlerde bir dizi hareketliliğin ardından Silivri Stadı metazori bir şekilde Silivrispor’a ve Silivri Kulüpler Birliği’ne çakılmaya çalışılıyor. Mevcut Silivrispor yönetimi giderayak Silivri’nin üstüne bir yük bırakmaya hazırlanıyor. Bana göre dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur Silivri Stadı’nın tüm yükünün Silivrispor’a ve Kulüpler Birliği’nin üstüne yüklenmesi.

Bilinen ya da bilinmeyen gerçekler var Silivrispor’da. Kimi kendince iyi bir iş başardığını anlatabilir lakin bu durum ekstra bir yükten ileriye gidemez. Stadın işletmesini aldığınızda sadece ve sadece maddi bir yük alırsınız. Bu bir iş değildir. Bir hizmet ise asla değildir. Şuan yol yakınken bu çıkmaz yoldan dönülmelidir. Silivri-spor ve diğer tüm takımlarımız mevcuttaki stadı zaten sorunsuz kullanmaktadır. Şimdi ne oldu da stadı alma sevdalısı olduk.

Bugüne kadar hiçbir kulüp şikayetçi değilken bundan sonra gelecek olan şikayetlerden kim sorumlu olacak? Mustafa Saral ve yönetimi bana göre büyük bir kazık atacak giderayak ilçemin sporuna. Başta da belirttiğim gibi bizim ilçe spor kulüplerimiz istediği zaman istediği saatte ücretsiz olarak kullanmakta olduğu tesisi için neden para ödesin, bu kadar zengin mi Silivri acaba? İhale aşamasında olan tesisin işletmesini ise Silivri Kulüpler Birliği’nin üstüne yıkmak da bir başka kazıktır. Hizmet bu değildir. Devletimiz amatör spor kulüplerinin kullanımı için ücretsiz açtığı bir tesisi bizler ihale bittikten sonra Silivrilinin parası ile kullanacağız.

Silivri Kulüpler Birliği’nin bütçesinin tartışıldığı bir ortamda ikinci bir yük ağır gelir Silivrilinin bütçesine. Derdimiz yokken bir dert daha sahibi olacağız yok yere. Sonra da bir eksiklikte ve aksaklıkta ise sallayacak yeri bulmak zor olmayacaktır sanırım. Stadın kullanımı için Silivri-spor’un bir yaptırımı olamayacaktır. Burada ihale bittikten sonra Kulüpler Birliği’ne devredilecek ve işletme birliğin elinde olacak. Olmasın! Bu zamana kadar ne gibi bir eksiğimiz vardı ki stat ile ilgili. Herhangi bir kulübün bir sıkıntısı yok iken durduk yerde bir sıkıntı aramanın olmayan derdimizin üstüne dert eklemenin mantığını biri bana anlatsın isterim.

Haberin devamı 08.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP