Engin Akın

Siyasetin Arka Bahçesi Spor

Sadece kulüpler ve futbol değil genel itibariyle sporla ilgili kurum, kuruluş, birliklerde kimin başı sıkışsa hemen siyasete müracaat edilir. Siyaset çoğunlukla günah keçisidir… “Spora siyaset girmez, sokmayın, bulaştırmayın” denir ama ikisi de birbirlerinin arka bahçesidir.
Siyaseti besleyen, tetikleyen en önemli faktörlerden biridir spor. Sporun finans kaynağı ise siyasettir.
Uğruna yasalar yapılan ŞİKE operasyonuna bakıp bağlantıları, vetoları, yorumları, tahliyeleri takip edince durum daha net anlaşılıyor.
Futbol uzmanı kral Hakan Şükür’ün konuyla ilgili tavrını fikrini bilen duyan var mı, meclisteki yemin töreninin haricinde?
Önceki dönemde Hamza Yerlikaya da meclisteydi. Avrupa, Dünya, Olimpiyat Şampiyonu ASRIN Güreşçisiydi… Yemin töreni dışında sesini duyan oldu mu?
Anlı şanlı kariyerleriyle girdikleri mecliste sempati ve pazarlama yöntemi olmaktan öteye gidemediklerini görüyoruz…
Dönüyoruz yerel boyutuna… Eski sporcular kulüplere el atmalı yönetimlere girmeli birlikleri yönetmeli deyip duruyoruz… Bunlar hoş ama boş şeyler. Temenniden öteye geçmez. Bu memlekette iyi dilekler samimi görüşler, resmi görüşler zamana mekana göre farklılıklar gösterebiliyor…
Bu konuda belirleyici unsur siyasettir. Konuşturmazlar, karıştırmazlar.
Silivri Stadı’nın kiralanması, işletme, kullanma planları ilçe sporunun yerel yönetime devrini gündeme getiriyor. Bunun getirisi götürüsü çok iyi hesaplanmalı. Geçmişte benzer planların farklı versiyonlarını hatırlıyoruz. Senaryoların merkezinde eski sporcular vardı. Avrupa görmüş spor adamlarımız oldu ama ilçe sporu bir arpa boyu ilerleyemedi ve hezimet faturasını siyaset ödedi.
Birkaç gün sonra 2012’ye giriyoruz. Nostradamus yanılır da kıyamet kopmazsa 2014 yatırımları hızlanacak. İlçe sporunu kontrol altında tutma bakımından son derece önemli sürece girilirken Silivri Stadı ve Müjdat Gürsu Stadı’nı kullanmak için erken rezervasyon dönemi ve ‘bana stadını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ devri başlamış olacak.

Haberin devamı 15.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP