Sevginar Sali

SİLİVRİ İTTİFAKI!

Tarihi köprülerin açılış vesilesi ile oldukça geniş bir devlet erkanı misafir ettik dün.
Törenin ve sürecin ayrıntılarından ziyade satır araları hakkında birkaç kelam etmek isterim…
Bana öyle geliyor ki bu Cumhur İttifakı sayesinde Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkanlığında MHP kendini ispat ederken, AK Parti bir bakıma ‘temize çekiyor'…
MHP yıllardır Silivri'de iktidar iddiasına fazlaca asılmadı. Teşkilat hep vardı, sayısal olarak azdı-çoktu ama kilit konumundaydı.
Yerel seçimler Silivri'de AK Parti'yi İttifak ortaklığında MHP'ye tercih edilecek noktaya taşıma sonucu değil süreciydi. Genel iktidar temsilcisi açısından git gide kendi içine kapanan yapıda ihtiyaç duyulan sıçrayış, dışarı açılma kendi iç dinamikleri değil ittifak ortaklığında baş gösterebildi.
Dünkü açılışta AK Partili Meclis Üyeleri Celalettin Yazıcı, Sami Barlas ve Salim Çavdar'ın gelenleri hoş geldiniz diye selamlaması, dolaşması, CHP'li Meclis üyelerine yönelik bu jesti özellikle çok hoştu, genel iktidarın yerel temsilcilerine yakışandı, yerel iktidarın noksanlığını ortaya koydu. İttifak ortağı ittifak ortağının eksiğini kapatır, gediğini giderir derseniz bilemem!
Evsahipliği demişken; ben MHP İl Başkanı Birol Gür'ün siyasi sorumluluğunu da takdir ettim. Partili Belediye Başkanının programını ayakta takip etme olgunluğu her siyasi bünyede kolay kolay barınmaz.
İki köprü restorasyonu yatırım mıdır? Öyledir kuşkusuz. Hele Silivri gibi hizmete ve yatırıma susamışlığı ile bilinen bir yer için azımsanmayacak bir değer kente katılan.
Bakanından, Valisine, Milletvekilinden, üst bürokratına kadar aslında dünkü program bir hizmet organizasyon şemasının Silivri özelinde örgütlenmesi ve sonuç vermesinin gövde gösterisi gibi de algılanabilir bir yanı ile.
Volkan Yılmaz, adaylık ve belediye başkanlığı sürecinde ‘Silivri'de asla bir araya gelmeyen insanların ilçe çıkarları çevresinde el ele tutuşmasını sağlama' sözünü verdi ve bu iddiasını bıkıp, usanmadan her fırsatta yeniledi. Yeri geldi bu hedefe uygun hareket edenlere teşekkür etti, kimi vakit uymayanlara tepkisini dile getirdi.
Silivri çıkarları etrafında birlik oluşturma çabasının ilçe sınırlarını aşmış, il ve ülke yönetiminde söz sahibi olan kurum ve kuruluş temsilcilerinin resmiydi dünkü tören bir anlamıyla da.
TBMM Başkanvekili Celal Adan ve özellikle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Başkan Yılmaz'ın çabasına yönelik zarif takdirleri ziyadesiyle anlamlı ve kıymetliydi. Bu kişilerin birilerine yaranma çabası olmaksızın hareket etiğini ayrıca belirtmeye gerek yok sanıyorum.
8 yıllık sevimsiz bir restorasyon sürecini bu kadar keyifli bir şeye dönüştürmek, dönüştüğünü görmek güzeldi, iyiydi, hoştu.
Biz bugüne kadar Volkan Yılmaz'ın MHP Grup Başkan Vekilliği sayesinde İBB'de Silivri'nin daha bilinir, görünür, dikkate alınıp hizmet ile yatırımlar hususunda fayda gördüğünden söz ederdik.
Dün bu etkinin de İstanbul Valiliği, Hükümet ile Ankara nazarında ne denli yükseliş kaydettiğine şahitlik etmiş olduk. Silivri olarak gözden uzak olmanın gönülden ırak olma kaderini aşmış olup farklı bir çizgide yol alıyoruz.
MHP, Cumhur İttifakı ortaklığı derken Volkan Yılmaz'ın kişisel becerikliliğini de kattığımızda Silivri'nin fayda görme çıtası her geçen gün artış kaydediyor.
Allah bozmasın da bence tüm bu gelişmeler ışığında asıl Silivri İttifakı kurulmakta olup, bütün dertlerimize ilaç niteliğinde!
Hayırlı olsun Silivri!

YORUM YAP