“Silivri, herkesin gıpta ettiği, mutlu insanların kenti olacak”

“Silivri, herkesin gıpta ettiği, mutlu insanların kenti olacak”

6.10.2023 10:20:28

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Piri Mehmet Paşa İlkokulu velisi kadınlarla bir araya geldiği toplantıda Silivri'ye hizmet etme fırsatı için teşekkür ederken, daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu ifade etti.386641572_881490893338911_8479377790283356728_n

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çarşamba sabahı Piri Mehmet Paşa İlkokuluna çocuklarını bırakan anneler ile buluşarak, Alibey Mahalle Muhtarları Solmaz Tüfekçi ve Fatih Mahalle Muhtarı Sadiye Yönet ile birlikte talepleri dinledi. Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu da programda hazır bulundu.
Dilek Aydın'ın evsahipliği yaptığı mekanda kadınların istek ve önerilerini dinleyen Başkan Bey, gerçekleştirilen çalışmalar, yapılan hizmetler hakkında da bilgi verdi.386653296_881490910005576_6795267536564076720_n
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Piri Mehmet Paşalı kadınlara şu sözlerle seslendi: “Beni burada kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Göreve başladığımızdan beri 4.5 yıl geçti. 6 ay sonra da tekrar sizin huzurunuza çıkıp Allah sağlık verirse, sizlerden destek isteyeceğiz.
Zaman su gibi akıp geçti. Çocuklarımız da büyüdü. Onların büyümesi, gelişmesi, vatana ve milletine hayırlı evlatlar olara yetişmeleri için peşlerindesiniz.
“YÖNETİM ANLAYIŞIM İÇİNDE HANIMEFENDİLER OLACAK DEMİŞTİM”
Göreve talip olurken şunu söylemiştik; yönetim anlayışım içerisinde hanımefendiler olacak. Kadınlara dokunursan 7'den 70'e herkese dokunuyorsunuz. Anaokulundaki çocuktan, yaş almış büyüklerimize kadar herkese dokunmuş oluyoruz. Kadınlarımıza şunu söylemiştim, “Omuzlarınızdaki yükü hafifletmeye geliyorum. Bunun için sizlerden destek istiyorum. Hamasi söylemlerden öte, bu söylemimizin altını doldurmayı hedefledik.
“BELEDİYENİN İMKANLARIYLA ÜCRETSİZ SUNACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK”
8. sınıfı bitiren her çocuğumuzun bir yabancı dil konuşabilmesi, bir müzik aleti çalabilmesi ve lisanslı sporcu olabilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Belediyenin imkânlarıyla ücretsiz bir şekilde sizlere bu imkanı sunacağımızı söylemiştik.
“ÖZEL VE DEVLET OKULLARI ARASINDAKİ MAKASI KAPATMAYI HEDEFLEDİK”
Özel ve devlet okulları arasında açılan makası kapatmayı hedeflediğimizi ve aktör olarak devreye gireceğimizi vaat ettik. Kampanya başlatarak, “Bilgisayar Odası, Tiyatro Salonu, Kütüphanesi olmayan okul kalmayacak” dedik. 12 tane köy okulumuzun çok hızlı bir şekilde tiyatro salonlarını, kütüphanelerini ve bilgisayar odalarının tefrişatlarını yaptık ve çocukların kullanımına sunduk.
Tuvaletlerin hijyen olmadığını, çocuklarımızın fiziki yapılarına uygun olmadığını gördük. Tüm tuvaletlerimizi ECA, Elginkan Holding ve Kütahya Porselen'le tepeden tırnağa yeniledik. Okullarımızın boyalarından tutun fiziki şartlarının tamamını yeniledik.
EĞİTİM YATIRIMLARI
Merkezde Elginkan Holding ile 8 derslikli bir anaokulu inşaatı yaptık ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışladık.
Büyükşehir Belediyesine dört tane arazi tahsis ederek Selimpaşa'da, Yeni Mahalle'de ve Gümüşyaka'da yapımı süren üç tane anaokulunu Silivri'mize kazandırdık.
Geçtiğimiz hafta Çanta'da Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temel atma törenini gerçekleştirdik.
Geçmiş dönem İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun destekleriyle Çeltik'te ilkokulumuzun yapımını tamamladık.
Yeni Mahalle'de Şerife Baldöktü Okulunun arkasında, bir tanesi de Harmanlık Mevkii'nde, Gümüşyaka'da da olmak üzere 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde eğitim hizmetine başlayacak üç tane 12 derslikli anaokulunu MEB ile bitirmek üzereyiz. Bunlar hep fazlasıyla olması gereken yatırımlar.
ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZ VE BİREYLERİMİZE HİZMET, AİLELERE DESTEK
Engelli çocuklarımız var. Tüm çocuklarımızın hayata hazırlanacağı Gulsen-Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezimizi bitirdik. Açılışını yapacağız. Eve hapsolan çocuklarımızın, evdeki gelişimi son derece yetersiz oluyor, hane halkında da bunun üzerinde olumsuz psikolojik baskıyla birlikte mutsuzluk oluşuyor. Biz engelli bireylerinizi alıp eğitimlerini verip, iyi vakit geçirmelerini, ailelerinin de kendilerine zaman ayırmalarını sağlamak için bu kurumumuzu da hayata geçiriyoruz.
GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ
Her çocuk bir enstrüman çalabilecek demiştik. Selimpaşa'da Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte Güzel Sanatlar Akademisi kurduk. Piyano'dan bağlamaya, şan dersinden tiyatroya kadar birçok etkinliğin yapıldığı ücretsiz bir okulumuz var.
LGS VE YKS'YE ÜCRETSİZ HAZIRLIK KURSLARI
Yine LGS ve YKS çağındaki gençlerimize Kadir Has Üniversitesi ile ücretsiz hazırlık kursumuz var. Yemeklerini Belediyemizin karşıladığı, çay ve kahveyi çocuklarımızın ücretsiz içebilecekleri ama en önemlisi en düşük ücreti 60 bin lira olan kursu ücretsiz sunduk. Silivri'deki tüm dershaneler arasında başarı oranı en yüksek olan bizimki oldu. Bu yıl da devam ediyoruz.
Geçtiğimiz günlerde çocuklarımızla bir etkinlik yaptık. Açılışını da gerçekleştirdik. Bu noktada hizmet etmeye devam edeceğiz.
ÜCRETSİZ YABANCI DİL KURSU
Ücretsiz Yabancı Dil kursumuz devam ediyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize ne kadar dokunabilirsek işlerinizi o kadar kolaylaştırıyoruz.
1. SINIFLARA ÇANTA VE KIRTASİYE MALZEMESİ DESTEĞİ
İlkokul 1. Sınıfa başlayan her çocuğumuzun bir yıllık kırtasiye malzemesi ve çantasını hediye ediyoruz. Bunları alabilecek gücü olmayan ailelerin çocuklarının tamamının kıyafetini, okul çantasını, kırtasiye malzemelerine kadar biz karşılıyoruz.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS
Üniversiteye giden bütün çocuklarımıza burs veriyoruz. Milli Savunma Üniversitesi sınav ücretini biz ödüyoruz. Üniversiteyi kazanan her çocuğumuza 750 liralık “Üniversiteye hoş geldin” bursu veriyoruz. Şeffaf kriterlerle de 500 çocuğumuza her ay 750 lira destek sunuyoruz.
ÇOCUKLARA AYLIK BESLENME PAKETİ
Geçtiğimiz yıl başladığımız bir projeyi çok önemsiyoruz. Bazı ailelerin çocuklarının beslenme çantasını hazırlamakta sıkıntı yaşadığının farkındayız. Geçtiğimiz yıl başlattığımız kampanya ile bugün 1000 çocuğumuzun aylık süt, meyve suyu, peynir, bal gibi kahvaltılık beslenme ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Anne ay başında Sosyal Marketimize geliyor, çocuğunun bir aylık beslenme paketini alıyor. 1000 çocuğumuza dokunuyor, sağlığına özen gösteriyoruz.
Tabi ki bunlardan mutlu olmalıyız ama daha fazla artırmanın, okuyan evlatlarımıza nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz'in derdindeyiz. Silivri'de bir şeye ihtiyacı olan garip guraba, düşkün varsa ve buna ulaşılamıyorsa, yardım edilemiyorsa bütün sorumluluk benim. Bu tip ailelerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız varsa lütfen bize ulaşın. Allah'a şükür elimiz her yere yetiyor.
5000 AİLEYE HER AY DÜZENLİ YARDIM
Silivri Belediyesi Bizden Size Sosyal Market, 5000 aileye her ay düzenli yardım yapıyor. Daha fazlasını yapabilecek gücü ve iradeyi kendimizde buluyoruz. Dokunamadığımız kim varsa bu bizim eksikliğimiz. Bunlara dokunmak görevimiz.
KADINLARIMIZA AYRI PASAJ AÇTIK
Kadınlarımıza ayrı bir pasaj açmıştık. Mahalle Evlerimiz, meslek edinme kurslarımız, kadınların tarıma dahil edilmesi, fide ve tohum desteği, kadın çiftçilerimize pozitif ayrımcılık, bunların hepsine devam edeceğiz.
“BU TUTTUĞUNUZ EL 4.5 YIL SİZİ BIRAKMADI, BIRAKMAYACAK”
4.5 yıl önce göreve talip olduğumuzda, verdiğiniz desteği unutmam mümkün değil. Sizlerle beraber yol yürümek istediğimi söylemiştim. Size elimi uzattım, havada kalmasın elimi tutun diye adeta yalvardım. O günlerde o el havada kalmadı ve tutuldu ki ben bugün burada Belediye Başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. Sizler sayesinde Belediye Başkanıyım. Bunu her yerde bütün açık yüreklilikle söylüyorum. Şunu da bilin, bu tuttuğunuz el 4.5 yıl sizi hiç bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacak.
“DAHA İYİSİNİ, GÜZELİNİ VE FAZLASINI YAPARAK HİZMETKÂR OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Önümüzdeki günlerde de inşallah söylediklerimizin üzerine koyarak, yaptıklarımızla yetinmeyerek, çıtayı daha ileriye koyarak, ufuk çizgimizi biraz daha ileriye taşıyarak, daha iyisini, daha güzelini, daha fazlasını yaparak, size, bu şehre ve çocuklarınıza hizmetkâr olmaya devam edeceğim.
“İYİ Kİ VARSINIZ, İYİ Kİ BENİMLESİNİZ”
Benimle beraber olduğunuz için, her gittiğim yerde gülümsemenizle, duruşunuzla, bakışlarınızla bana destek verdiğiniz ve o desteği bana hissettirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki benimlesiniz.
“İNŞALLAH SİLİVRİ, HERKESİN GIPTA ETTİĞİ, MUTLU İNSANLARIN KENTİ OLACAK”
İnşallah Silivri, herkesin parmakla göstereceği, herkesin gıpta ettiği, mutlu insanların yaşadığı marka bir kent olacak. Daha güzel günlerde beraber olmak dileğiyle…”

Sevginar Sali

  1. Etem İlker yilmaz Etem İlker yilmaz

    Bu devletin bu milletin sizin gibi çalışkan insanlara ihtiyacı var yolun açık olsun ayağına taş değmesin tutugun Altun opsun saygilar

YORUM YAP