Şahin Dirik

Silivri’de araç sürmek eziyettir

Viyadük yapımı yüzünden şehrin iki yakası arasındaki geçişler iyice kangren olmuş bir yaraya döndü. Beş dakikada gidilebilecek yollar bir anda yarım saatlik oluverdi, ancak bu zaten beklenen bir şeydi, herkesin gerekli sabrı da gösterdiğini düşünüyorum.
Ancak anlayış gösteremeyeceğimiz noktalar da yok değil. Bu noktaların başında terminalin oradaki geçiş noktası geliyor. Bu noktayı insanlar Yenimahalle'ye geçmek için sıklıkla kullanırlardı. Ancak viyadük projesinin başlamasıyla birlikte buraya zabıtalar dikildi ve geçiş noktasında kafalarına göre bariyer koyup insanları taa Kavaklı köprüsünden dönmeye zorlamaya başladılar. Sebebi bu noktada çok trafik sıkışıklığı olmasıymış. Tamam, buna da eyvallah. Başlarda bu bariyer koyup Kavaklı köprüsüne yönlendirme işi sadece trafiğin çok yoğun olduğu belli başlı saatlerde yapılıyordu (işe gidiş-dönüş saatlerinde) ancak zaman geçtikçe uygulama iyice keyfi bir hal aldı. Artık kafalarına estikçe geçişi kapatıyorlar. Hafta içiymiş, hafta sonuymuş, gün, saat falan fark etmiyor. Piyango gibi, oraya gidiyorsunuz açıksa geçiyorsunuz, kapalıysa taa Kavaklı'dan dolaşıp hem vaktinizden hem de benzininizden oluyorsunuz.
Kardeşim, bu iş böyle mi yapılır? Yazarsın bir yere “şu saat aralıklarında geçişler Kavaklı köprüsünden yapılacaktır” diye ona göre insanlar çıkacağı saati değiştirir veya güzergâhını değiştirir, Çağrıbey Ortaokulu'nun oradaki geçiş noktasını kullanırlar. Bunları da ben mi öğreteyim size? Cidden hayret bir şey. Resmen gerim, gerim geriliyoruz terminalin oraya çıkarken, “acaba yine kapattılar mı” diye düşünmekten stres içinde kalıyoruz.
Bölgede görevlendirilen zabıta modelleri de ayrı bir yazı konusu zaten. Beyefendiler birkaç aylığına da olsa trafik polisçiliği oynayacak olma işini fazla ciddiye almışlar. Yolu keyiflerine göre kapatıyor keyiflerine göre açıyorlar. Tanıdıklarının arabalarının geçmesine müsaade ediyorlar. Kimi zaman tanıdık olmasa bile eğer arabayı süren genç, güzel bir bayansa ona da müsaade ediyorlar. Bu resmen suiistimaldir. Bölgede sanki bilerek en suratsız, en iletişim özürlüsü zabıtları seçerek görevlendirmişler. 17 Eylül Pazar günü saat 16.30'da yol yine ortalıktaki trafik seviyesi sıfıra yakınken kapatılmıştı. Görevli zabıtaya bu saatte neden kapalı olduğunu sorduğumda suratıma sadece öylece uzun, uzun baktı. “Hangi saatler arasında kapalı oluyor, ona göre geleyim bir dahakine” diye soru soruyorum bana sadece “Devam et” diyor. Pardon da sen kimsin? Vatandaşa cevap vermeye tenezzül etmemek nedir? Senin maaşın vatandaşın vergisiyle ödenirken vatandaşa böyle afra tafra yapma cüretini nereden alıyorsun?
Velhasılıkelam bölgede görev yapan arkadaşların ciddi bir uyarıya ihtiyacı var. Bu konuyu kime açsam herkesin aynı konudan şikâyetçi olduğunu öğreniyorum. Yolun kapatılması uygulaması belli bir saat dilimiyle sınırlandırılmalı ve bu saatler vatandaşa duyurulmalı. Ayrıca zabıtlar da vatandaşa yaklaşım konusunda ciddi şekilde uyarılmalılar.
Sayın Volkan Başkan, bu projeyle ilgili iyi niyetinizden zerre şüphem yok, sonucunun da güzel olacağını biliyorum. Ancak bu projeyle ilgili halk şu an sabrının sonunda. Bu keyfi uygulamalar ve vatandaşa karşı yanlış yaklaşımlar ise konuyla ilgili hiç yardımcı olmuyor. Özellikle yerel seçimlere bu kadar az vakit kalmışken bu akışına bırakılacak bir konu değil. Belediyenin acilen gerekli aksiyonları almasını tavsiye ederim.

YORUM YAP