Engin Akın

Sertan’ın uykularını santraforlar kaçırır

Silivrispor ikinci hazırlık maçında Ergene Velimeşe takımının misafiri oldu. Heyecan dozu az vasatı geçmeyen bir maçta.

İlk yarı kısır bir orta saha mücadelesi, ikinci yarı ise daha fazla ofansif yönü ağır bir futbol vardı sahada. Her iki takım da hazır değildi.

Velimeşe idmanlara başlayalı bir hafta olmamışken, Silivri takımı ikinci kamp dönemini bitirmek üzere ve son kampı için bolu yolcusu olmak üzere.

Bana göre Sertan hoca maçın ilk yarısına ideale yakın bir 11 ile başladı. Sadece kalede Burak dinlendirildi defans dörtlüsü ise yoldan geçen birinin bile sayacağı isimlerden kuruluydu.

Oğuz sağ bekte, Bülent ve Mehmet stoperler, sol bekte Enes, sağ açıkta Emin oynadı, sol açıktaysa Şakar vardı. Orta alanda Barış, Tolgahan oynarken hücum hattında Emrah ve Gökhan oynadı.

Bu isimlerle başlayan hazırlık maçında aksayan yerler vardı. Ağır idmanların belli sorunu olan yorgunluk ve konsantre eksikliği gözlendi. Orta alanda daha önce hiç birlikte oynamamış isimlerin olması aksamalara neden oldu.

Hücum hattıysa tam bir felaketti. Emrah ve Gökhan aynı anda aynı dakikalarda sahada olmamalı. Anlaşmaları kesinlikle mümkün değil. Emrah oldukça agresif, süratli ve istekli bir görüntü sahnelerken, Gökhan ise tam tersi bir görüntü çizdi. Gökhan, Emrah'ın hızına ayak uyduramadı.

Emrah ve Gökhan bana göre anca takım galipken birlikte oynayabilir. Gökhan ayağında top tutabilen ve rakibi oyalayabilen bir yapısı var. Emrah ise skor ne olursa olsun aklı fikri golde. Gol de gecikince hırsı daha da artıyor.

Defansta Oğuz bildiğimizden farklıydı Velimeşe karşısında. Daha etkili, daha istekli ve daha saldırgan. Geçmiş sezonlardaki mazlum ve sakin tavrını atmış görüntü verdi. Ayrıca hücuma katkısı da göze çarptı. Onun önünde oynayan Emin ise hala kendini sağ bek gibi görüyor. Açık özelliklerini bir an evvel hatırlaması lazım.

Sol kanatta ise Enes ve Şakar ikilisi ileride iş yapar gibi gözüküyorsa da her ikisinin de hazır olmadığını söyleyebilirim.

Orta alanda Barış ve Tolgahan ikilisi birbirlerinin ayaklarına dolandılar diyebilirim. İkisi de birlikte daha fazla oynadığında etkili olabilirler. Ama topu yana ve geriye değil hep ileriyi düşünmeleri gerekli. Futbolda en basit kuraldır golü anca ileri oynarsanız bulunsunuz.

Hep yana, hep geriye oynandığında oyun basitleşiyor ve izlemesi de çekilmez oluyor. Yine söylüyorum Tolgahan ile bu sezonun farkını göreceğiz. Dilerim beni yanıltmaz. Barış ise geçen seneki performansını yakaladığında ve ileriyi düşündüğünde etkisini gösterecektir. İkinci yarı oyuna giren orta saha oyuncular da etkiliydiler.

Ama hücuma dönük bir orta saha oyun kurucu özelliklerini tam olarak ortaya çıkarabilen formayı kapacaktır.

Forvet hattı Sertan hocanın uykularını kaçıran tek bölge olacaktır. Emrah Bedir oturdu ama onu topla buluşturacak bir oyun planı lazım. Hava toplarını indirebilecek veya Emrah'ın kanatlardan yaptığı bindirmelerde ceza alanına koşacak bir pivot bir santrafor lazım.

YORUM YAP