Cemil Kenar

Sayenizde efendim

Üreten toplamdan tüketen topluma dönüşmenin etkilerini günlük hayatımızda görüyoruz. Gıda erişilemez, enerji kullanılamaz hale geliyor.

Futbolda da durum farklı değil.

Halı gibi sahalar, 5 yıldızlı tesisler yapıldı ancak üretime yönelik kullanılmıyor.

Öz Kaynaklarımızı o kadar hızlı tüketiyoruz ki iflas eden kapanma noktasına gelen kulüplerimiz var artık.

Ligimizin kalitesini değerini anlatmaya gerek yok, biliyorsunuz bu kadar büyük potansiyelin geldiği noktayı görüyorsunuz.

650 milyon euroluk ürün 150 milyona alıcı bulamıyor!!!

Organizasyonun bu noktaya gelmesinde etkisi katkısı olanlar hala yerlerinde duruyor, istifa yerine, istifade ediliyor!!!...

Bakınız Arda Güler diye bir çocuk çıktı. Fenerbahçe'nin durumu futbolun geleceği milli takımın konuları onun üzerinden tartışılıyor.

Görüntülerden dudak okuma yöntemiyle malzeme çıkarmaya çalışıyorlar. Arda Fenerbahçe gibi bir takımda çok iyi bir başlangıç yaptı. Yetenekli becerikli ilerde sembol olabilecek önemli bir değer ancak henüz 17 yaşında lise öğrencisi. Bu yaştaki çocuklar hevesli meraklı olurlar. Hakkında yapılan haberleri yorumları takip eder etmese bile çevresi ona ulaştırır.

Fiziksel mental kapasiteleri kişisel gelişimleri tamamlanmadan kurtlar sofrasına oturan bu çocukların havaya girmesi de kolaydır ve normaldir. Oynadığı maçlar ulusal basında yer alan eskiler hatırlayacaktır biz gündüz maçı oynar akşam Bakırköy Tren İstasyonunda yarınki gazeteleri alır, kim ne yazmış, kaç yıldız vermiş diye bakardık. Dolayısıyla dost acı söyler diye pişmesi lazım diye yaktığımız o kadar çok genç var ki…

Fenerbahçe'de Gökay İravul vardı şampiyon takımda Aleks ile oynuyordu, Arda'yla aynı yaşlardaydı şimdi nerede biliyor musunuz? Velimeşe'de…

Ömer Faruk Beyaz vardı, yaş grubunda dünyanın en iyi 100 futbolcusu arasındaydı, gören duyan nerede olduğunu bilen var mı?

Kayserisporlu Emre Demir 17 yaşında Barselona'ya imza atmış serbest kalma bedeli 400 milyon euroydu ne oldu neden oynamıyor haberiniz var mı?

Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bu çocukların keşkelerini merak eden var mı?

Son derece provakatif bir soru olabilir ama Arda'nın milli takıma neden alınmadığı sorusuna Stefan Kurtz'un cevabını gördünüz mü?

Henüz kendi takımında bir tane 90 dakikası yok diyor.

Önce kendi kategorisinde Avrupa kupaları, Dünya Şampiyonalarına katılması finaller oynaması lazım diyor.!!!

Kriterlere bakar mısınız, bir anlığına Arda olun. Ne hissediyorsunuz???Futbol aslında basit bir oyun onu zorlaştıran kendi beceriksizliklerini, basiretsizliklerini dış transferlerle özellikle yabancı takviyelerle kapatmaya çalışanların arasından sıyrılmak.

Yani zor şeydir kendi memleketinde Türk olmak…

Birkaç gün önce Sağlık Bakanı açıkladı.

Sekiz bin civarında atama bekleyen sağlıkçımız varken dört bin Suriyeli sağlıkçıyı devlet kadrolarına yerleştirmişler.!!!

Vah benim dev memesinden yabancıları emziren acayip memleketim.

Bu arada iki hafta önce 13 hakem uzaklaştırılmıştı ya tahkim o hakemleri göreve iade etti!!!!!!!

Mizansen nasıl ama?

Artık iyi olanların değil iyi oynayanların dünyası burası.

Onları da unutmayalım, Dünya Tiyatrolar Gününüz kutlu olsun efendiler…

YORUM YAP