Cemil Kenar

Şampiyonlar geçidi

Bu kadar zorlandığım başka bir maç hatırlamıyorum. Oynasam bu kadar yorulmazdım. Arjantin kazansım diye TV başında defansa geldiğimiz, kafaya çıktığımız taktik verdiğimiz de oldu.

Nefes kesen bir finaldi.
Final böyle olmasa tarihin en silik dünya kupası olarak anılacaktı.
Final maçı organizasyonun prestijini kurtardı.
Arjantin iyi takım olduğunu çok iyi oynadığı için değil Messi için tutulan desteklenen takımdı, Messi de kariyer pastasının üzerine çileği eklemiş oldu.
Ruhunu teslim etmek üzere olan futbolu güzelleştirmek için işin içine yeni istatistikler, bitmeyen uzatmalar, sensörler, cipler, yapay zekalar, yarı otomatik teknolojiler eklendi ama sonucu belirleyen yine Messi, Mbabpe gibi yeteneklerine müdahale edilememiş oyuncular oldu.

Dünyanın en büyük futbol sahnesinde takım olarak yoktuk ama sahne gerisinde kupanın ve tüm katılanların güvenliği bizim ASKERİMİZE, POLİSİMİZE emanetti.
Böyle bir final izlenmesinde katkıları büyüktü.
Fenomen Ahçımız Nusret bile podyumdaydı.
Kupanın üstüne tuz döktü!
Aslında biz sadece futbolda bu kadar kötüyüz, onun dışında her branşta, her platformda varız.
Bakınız dünya kupası devam ederken Folbol Kadın Milli Takımımız Portekiz'de Dünya Şampiyonu oldu.

Daha önce Avrupa Şampiyonluğu, Paralimpik Olimpiyat Şampiyonluğu olan kızlarımız Dünya Şampiyonluğuyla almadık kupa bırakmadı.

2. Dünya Savaşında görme yetilerini kaybeden askerlerin rehabilitasyonu için icat edilen Golbol sonradan oyun haline gelmiş. 1.250 kg ağırlığında ve içinde ziller olan toplarla oynanan bu oyunun en büyüğü BİZİZ…
Katıldığı her turnuvada gol kralı olan 16 kez gol kraliçesi ve dünyanın en iyi Golbol oyuncusu seçilen Sevda Altunoluk bizim kızımız…
Engelli sporları ve engelli gençlere umut olacak bir sevdadır O…

Aynı günlerde Antalya'da Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası yapıldı.
Vakıfbank Dünya 2.'si, Eczacıbaşı Dünya 3.'sü oldu.
Dünya Karate Federasyonunun İtalya'da düzenlediği 58 ülkeden 2566 sporcunun katıldığı VCF Dünya Gençlik Liginde Alara Akbaş +47 kiloda 128 rakibi arasında Dünya İkincisi oldu…

Özel sporcular federasyonunun düzenlediği Türkiye Dovn Sendromlular Binicilik Şampiyonasında Gülay Doğu ilk bayan binici olarak madalya aldı.
Peki, Alara Akbaş'ı tanır mısınız?
Gülay Doğu'yu bilir misiniz?
Alara Akbaş, Silivri Karate Kulübünün sporcusu, Gülay Doğu, Silivri Beyaz Melekler Kulübü Sporcusu yani bizim kızlarımız.
Bilseniz iyi olur…!!!

Gurur vesilesi olabilecek birçok ödül, derece, madalyamız arasında yine futbola kafa yoruyorsanız bakın kulüpler borç batağında, ödeme güçlüğü çekiyor.

Kayseri, Antalya, Göztepe, Altay, Gençlerbirliği başkanları bıraktı.
Amatöre düşüp borçlarından kurtulan Antep 5 yılda yine borç batağında, bir zamanlar borçsuz tek kulübü Gençlerbirliği'ni bile batırdılar.
Borç batağındaki kulüplerimizden birinin yeni seçilen başkanı emekli imammış!!!...
Son dua geliyor demektir.
Yine de siz bilirsiniz…

YORUM YAP