Cemil Kenar

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur

Yaşam mücadelesinde zaman zaman öyle bir şeyler yapsam da şöyle uzanıp yatsam her şey ayağıma gelse hiç yorulmasam dediğimiz olmuştur.

Konforlu bir hayat hepimizin hayaliydi.

Teknoloji o kadar ilerledi ki günümüzde istediğimiz her şeye bir tuşla, iki tıkla ulaşabiliyoruz. Birazda pandemi etkisiyle evden çalışma modeline geçildi.

İşe gitmek için bile oturduğunuz yerden kalkmaya gerek kalmıyor.

Tuşla gitsin.

Tıkla gelsin.

Güzel ama bu tip bir yaşam tarzı metabolizmayı ve kemik yapısını bozuyor. Zamanla fazla kilolar, obezite, kas ağrıları, eklem rahatsızlıkları başlıyor. Çünkü insan kullanmadığı şeyini kaybediyor.

Bilim adamları bu durumu konfor insanı çürütür diye açıklıyor.

Oysa vücudumuz kendi yarattığımız bir eser ve en değerli varlığımızdır. İyi bakmak ve korumak zorundayız.

Sağlıklı bir yaşam tarzı ile okul hayatında, iş hayatında, aile hayatında çok daha başarılı olmak mümkün.

Bunun için uygun beslenme tipleri, egzersiz sistemleri var. Harekete geçmek yeterli.

Bu konuda yardım alabileceğiniz yeni trend işletmeler açılıyor. Diyetisyen, restoran, spor merkezi koordineli hizmet veriyorlar.

Bu yeni trendin öncülerinden Beslenme Uzmanı Diyetisyen Merve Gözlü, Çatalca merkezli ve Silivri ofislerinde testler, tahliller, ölçümler yaparak diyet programları uyguluyor, “Ölçüyü, dozu, kıvamı tutturamıyorum” diyenlere FİT RESTO'da programa bire bir uyumlu menüler sunuyor ve egzersiz programlarıyla destekliyor.

Klasik spor salonlarından farklı olarak birebir kişiye özel egzersiz programları uygulayan JUSTPT SPOR Merkezi ile FİT RESTO işbirliği çok başarılı sonuçlar elde ediyor.

Sağlık Bakanı geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki antideprasan kullanım rakamlarını açıkladı. Anksiyete ve depresyonda Avrupa birincisi olmuşuz. Bu grafiği tersine döndürmenin yolu sağlıklı beslenme tipleri ve uygun egzersiz programlarıdır.

Diyetisyen ve spor hocası kontrolünde nabzınızı, tansiyonunuzu normale döndürebilir, ilaç tüketiminizi azaltabilir, temponuzu arttırarak fazla kilolardan kurtulup fiziksel ve mental durumunuzu düzeltebilirsiniz.

Bu işler hep yarına bırakılır ama yarın tahayyüldür.

Olabilir de olmayabilir de.

Geç kalmış olmayalım…

YORUM YAP