Engin Akın

Psikolojisi Bozuk Abiye Saygılarımla

Herkes bir iş yapar. Bazıları gazetecilik, bazıları ise gazatacılık yapar. Gazeteciler için ‘iyilik’ de ‘kötülük’ de çok kısa ömürlüdür. Uzun süreli komple iyilik veya kötülük ise asla mümkün değildir.

Muhatapları övgüden veya yergiden farklı etkilenebilir, normaldir. Okuyucu durumu farklı algılayabilir. Ancak birebir ilişkilerin böyle yürüdüğü anlamına da gelmez, gelmemelidir de zaten.

Gazeteci kin gütmez. Bugün göklere çıkardığını yarın boşluğa düşürebilir, ertesi gün tekrar el uzatabilir.

Bunları yaparken bazen kişisel kaygılarla hareket etmiş olabilir ama esas olan toplumsal yararlardır. Bunun için bazen çarşıda bazen karşıda olmak gerekir. Her şey enseye tokatla halledilmez arada bir parmak göstermek iyidir.

Son yıllarda hızla değer kaybederek gündemden uzaklaşan abinin biri internet üzerinden bize çift dalmış. Eş dost uyarısıyla haberim oldu ama ben şimdilik bu topa girmeyeceğim. Eski defterleri karıştıran tüccar olmayacağım. Anlaşılan abinin ekonomisi gibi psikolojisi de bozulmuş. Saldırması normaldir. Stadın devri onun için belki de kurtuluş reçetesiydi! Keşke Silivrispor yönetimi de onun kadar istekli olsaydı. İhaleye bile katılmadılar.

Haberin devamı 26.12.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

 


YORUM YAP