Sevginar Sali

Öz ve söz

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Pazartesi günü Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından gruplara söz vermeden evvel Başkan Bey, önümüzdeki yerel seçimlere işaret ederek aday adaylarına başarı diledi. ‘Bu kadar mı?' derken, Melih Yıldız'a ayrı bir parantez açtı, hatta ve hatta AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan ancak meclise o gün katılmayan Sami Barlas'a da (Grup Başkanları olarak sayıp) başarı dilediğini belirtti.
Oldukça klas bir hareket olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. İçinde kopma ihtimali bulunan fırtınalardan bağımsız olarak bunu söylüyorum.
Ne kadar okursak okuyalım, ne çok şey öğrenirsek öğrenelim, her insanın içinde zapt eylemekte yetersiz kaldığı ego vardır. Tam olarak da bu noktada kimsenin bizden daha başarılı, parlak ve ön planda olmasını istemeyen yönümüz, bunun olabilme ihtimali karşısında kalbimizi kasar, yüreğimizin ortasına sert bir yumruk indirir. Saldırı dışarıdan gelse korunmak daha kolay, kendi kendine olunca dizginlemenin daha zor olduğu anlardan biri işte.
Dere taşkının ardından aslında artık alışmış olmamız gereken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından afet durumunda ortaya konan ilgisizliğin, Genel Sekreter ve yardımcıları düzeyine kadar sirayet etmiş olması kendisine %62 oranında destek veren kitleyi etkiler pek tabi. Birileri de çıkıp bunu konu eder haliyle…
Bu etkileyici bilgiyi de Yılmaz, ustalıkla kamuoyunun takdirine bırakıp, Melih Yıldız'ın “O sizi aramıyorsa siz onu arasaydınız” deyişlerini, hatta “Size mi soracağız İBB meclis Üyeleri olarak nereye gidip nereye gitmeyeceğimizi” şutlarını da ustalıkla göğsünde yumuşatıp, kalesine gol olarak girmemesi için sükûnetini ustalıkla korudu. Güç sizin elinizdeyken onu kullanmamak, güçsüz olmaktan daha fena bir şeye dönüşüyor ya işte bu da o anlardan biriydi…
Yılmaz, dibine kadar haklı olduğu dere ıslahı konusundaki uyarılar, İBB'nin taşkına yol açan sorumsuzluğunu, afet sonrası ortaya çıkan olumsuzlukların ortadan kaldırılması konusunda destek yetersizlik ve ilgisizliğini kuşanarak, haklı çıkmak, görevini yerine getirmiş olmanın huzuru içinde meclisi kapattı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın eleştirilerine kulak vermeli… Dile getirdiği eleştirilerin İBB yönetimini iyileştirmek amacını taşıdığı bir kez daha kanıtlandı.
Siyasette de hayatta da en büyük başarı ve sermaye öz ve sözün birliğinden oluşur.
Unutmayın!

CHP'DE YEREL SEÇİM
BİLANÇOSU; 75 MECLİS ÜYESİ,
9 BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, “5 Aralık Salı günü saat 17.00 itibarı ile Belediye Başkan Aday Adaylığı ve Meclis Üyesi Aday Adaylığı için dosya alma ve verme işlemleri resmi olarak bitmiştir.
21 Kasım 2023 tarihinde başlayan ve 5 Aralık 2023 tarihinde sona eren aday adaylığı başvuruları neticesinde; ilçe başkanlığımıza 75 kişi meclis üyesi aday adaylığı için ve 9 kişi ise belediye başkan aday adaylığı için dosyasını teslim etmiştir. Partimize ve ilçemize hayırlı olsun. Siz değerli basın mensuplarına duyurur, ilginiz ve alakanız için teşekkür ederiz” açıklamasını paylaştı.

YORUM YAP