Ferhan Tezcan

NENAD ''FIRTINA'' ESTİRİR Mİ?

Hırvatistan 3,5 milyonluk küçük bir ülke. Küçük bir ülke ama futbol dünyasında maşallahı var. 2000'lı yıllardan sonra başta Real Madrid'in yıldızı Modriç olmak üzere birçok yıldız yetiştirmiş ve dünya futbolunda (Bir dünya ikinciliği-Bir dünya üçüncülüğü) olan bir futbol arenası.

Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe hoca ararken gündemine 52 yaşındaki Hırvat Nenad Bjelica'da oturmuştu.
Jorge Jesus henüz 'Evet' demeden önce Sarı-lacivertliler Zagreb'de gidip Bjelica ile bir araya geldiler. Ancak Bjelica teklife pek sıcak bakmamış ve Fenerbahçe'de Jesus ile anlaşınca konu kapanmıştı.
Peki, bu Nenad Bjelica kimdi?
1971'de Osıjek'de doğmuştu. Futbola kendi kentinde başlamıştı. Osıek'deki başarıları onu İspanya'ya taşımıştı. Albacete ilk takımıydı. Albacete'de beğenilmiş ve oradan Betis Ssevilla'ya gitmişti.
Nenad artık ismi gittikçe büyüyen bir oyuncu olmuştu. Betis'i bırakıp Las Palmas'a transfer oldu. Las Palmas'daki futbol yaşantısı istediği gibi gitmeyince rotayı Almanya'ya çevirir. Nenad pek istikrarlı değildi. Durduğu yerde pek oturmuyordu. Kaıserslautern'ı bir kasaba takımıydı. Dağlık bölgede idi. ekip bu kez şansını Avusturya'da aradı. Viyana'nın köklü kulüplerinden Admira Wacken Wıen'e gitti. Admira'da da bir-iki yıl oynadıktan sonra bu kez yine bir Avusturya takımı Kaernten'de forma giydi.
Kernten bir köy takımıydı. Dağlık bölgede idi. Onun hoşuna gitti. Orada kaldı.
Futbolu bıraktı.
İki yıl takımın hocalığına soyundu. Avusturya'da akrabaları da vardı. Dedik ya. Ona Osıjek gibi gelmişti. Oradan Lustenau takımına geçti. Lustenau'da büyük bir çıkış yakaladı. Artık büyük Avusturya kulüplerinin radarına girmişti. Nenad Wacker Innsbruck'dan teklif alınca ''Hayır'' demedi.
Wacker Innsbruck'da büyük başarı yakalamıştı. Yani hocalığı da üst düzey olmuştu.
Austrıa Wıen'ın başına geçti. Artık ülkenin 'konuşulan' bir hocasıydı. Daliç'lerin, Biliç'lerin adı geçtiği yerlerde artık o da vardı.
Aniden İtalya'nın gündemine oturdu. İtalya Serıe A'ya çıkan Spezia'ya gitti. Takımı ligde tuttu. Bu kez hedef Lech Poznan'dı. Nenad yine yerinde durmuyordu. Ama Polonya takımı da onu 'tatmin' etmedi.
Dönüş yine Hırvatistan ve Dınamo Zagreb'di. Dinamo Zagreb'ı zirveye taşıdı. Orada da mutlu olmadı. Arkasında ilk kulübü doğduğu yer olan Osıjek'de soluğu aldı.
Şimdi Trabzonspor için ter döküyor.
Ne yapar?
İnanın bana göre Trabzonspor'un ne yönetimi ne futbolcusu ne de bir başkası bilmiyor. Milli takımın hocası Daliç'de 'tavsiye' aldıkları belli. ''Fırtına'' eski gücünde mi? Tabii ki ''Hayır'' Toparlar mı? Bana göre zor.
Nenad kalır mı? O da pek görünür gözükmüyor.
Allah Trabzonlulara 'sabır' versin.
Hoşça kalın…

YORUM YAP