Cemil Kenar

Meçhule giden bir gemi

Uzun aradan sonra yazılara sahilde yürüyüş yaparken kıyıya vurmuş denizanalarının arasında çırpınan bir denizanasını görüp tuttuğu gibi denize attığında, ‘Baksana yüzlerce var bir tanesini atsan ne fark eder' diyen arkadaşına suda yüzmeye başlayan denizanasını göstererek, ‘Bak onun için fark etti' diyen bir kıssadan hisse hikâyesiyle umarım ‘birileri için fark eder' diyerek başlamıştık.

İlgi alanına giren konularda zaman zaman telefonla arayarak, mesaj atarak veya karşılaştığımızda görüş ve desteklerini ileten arkadaşlarımız oluyor.

Bunlardan biri Silivri gündemini Hürhaber'den takip eden bir okuyucumuz…

Telefonla ulaştı.

İki saate yakın konuştuk.

Tanışıklığımız okuduğu yazılar ve bu telefon konuşmasından ibaret.

Silivri'de yaşıyor. İşi eğitimi dolayısıyla zamanının çoğu Silivri dışında geçen ama Silivri'nin sportif faaliyetleri hakkında yapabileceğimiz bir şey var mı diye soran aynı zamanda hiçbir grupla bağı bağlantısı olmayan Silivrispor kongre üyesi iyi niyetli bir arkadaşımız.

Konuyla alakalı başvuru noktası tabii ki ben değilim.

Ama takip eden insanların bu noktaya gelmesi insanın hoşuna gidiyor.

İki saat boyunca kulübün vizyonu, misyonu, faaliyetleri, iletişim, veri meseleleri hakkında konuştuk. Voleybol Şubesini, Basketbol Şubesini, Güreşi, Golfü, Su Sporlarını, Tenisi, Tenis denince İrem Kurt'u sordu.

Kulübün sadece futbola odaklanarak spor kulübü olmaktan uzaklaştığından bahsetti ve profesyonel futbol takımı ile amatör şubeleri ayırarak amatör branşları Silivrispor çatısı altında birleştirecek bir eylem planı projesi düşünülmesi halinde katkı vermeye hazır olduğunu belirterek çok ilginç bir şey daha sordu.

“Ben kulübün yapısını pek bilmiyorum mesela bir danışma kurulu var mı? dedi.”

Atanmış bir koordinatörümüz var ve bir de kulübe giden cadde üzerinde ‘Danışman Dede' Türbemiz var.

Sahile giderken her gün önünden geçiyorum ne zaman danıştıysam o gün tavlada hiçbir kere yenilmedim diyebilirim…!!!

Çünkü bizde sorunun çözümü kimsenin işine gelmiyor.

Çözülürse kendilerine ihtiyaç kalmayacağına inanıyorlar.

Onun için sorunları çekiştirip uzatıyorlar, lastik gibi..

Çek çek bırak etsin şırak!!!...

Kronik vaka halini alan bu bakış açısını değiştiremediğimiz için her sezon düşer mi kalır mı diye papatya falı açıyoruz.

Ancak büyük ihtimalle takım kurtulur ama Silivri kurtulur mu?

İşte orası meçhul…

YORUM YAP