Engin Akın

Lig bizim için yeni başlasın

Silivrispor'un ligde kalabilmesi için oldukça yoğun bir mesaiye ihtiyaç var. Öyle ki yapılan transferlerin çoğu mevcut hocanın eski talebeleri olması bir ihtimal sürece katkısı olabilir.

Lige başlarken kurulan takım ile devre arasında yapılan transferlerle yepyeni bir takım hayat buluyor. Yeni takım ile birlikte bir çıkış yakalanabilir. Bunun için de bir bütünlük ve birliktelik şarttır.

Her zaman yeni takımın büyük tehlikelerini de görmezden gelmek hayati hatalardan olur. Yeni takım yeni hataları da beraberinde getirebilir. Mevcut kurulu düzenin değişiyor olması da sıkıntılıdır.

Gelgelelim yeni takımın artıları da olacaktır. Lakin uyum sürecinin çok çabuk atlatılması gerekmektedir. Uyum sürecinin çabucak atlatılması ilerleyen haftalar için şarttır. Bir takımdaşlık söz konusu olduğunda uyum ve ahenk ayrılmaz bir parçadır.

Takım içindeki uyum, ahenk ve takımdaşlık hayata geçirildiğinde saha içinde fazla sorun yaşamayız diye umudum var.

Akıllarda hep ayrı soru var.
Ligde kalabilecek miyiz?
Bilmem ki!
Ligde kalmayı en çok isteyenlerin başında gelirim.

Silivrispor ligde kalması için mucizeler gerekse de bu durum matematik olarak mümkündür. Gruplarında 8 puan alan takımların ligden düştüğüne kesin gözüyle bakılsa da ligde kalma adına bunun örnekleri mevcuttur.

Ligin ikinci yarısı için yepyeni bir takım oluşturuldu Akgün Duru tarafından. Bu o kadar da kolay bir durum da değildir. İkinci yarı için kurulan yeni takımın birbirine adapte olmaları önemli ve bunun da hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi büyük önem taşır. Yeni ve eski oyuncuların birbirine olan alışma süreci atlatıldığında ki bu süreç çok önemlidir birbiri ardına alınacak olan puanlarla lig maratonunda küme düşmeden uzaklaşılabilir.

Samimi bir itiraf olmalı ki ligin ilk yarısında oynanan oyundan zerre mutlu olmadım.
Yine ligin ilk yarısında sahaya yansıtılan oyundan zerre keyif almadım.
Silivrispor'un maçının olduğu gün bir başka maçı takip etme imkânım olsa yine Silivrispor'un maçını takip ederdim bu da ayrı bir gerçek.

Ligden düşeceksek bile sahadaki oyundan zevk alarak düşelim.
Ligden düşeceksek bile sahada savaşarak düşelim.
Ligden düşeceksek bile adımıza yakışır bir şekilde düşelim.
Düşeceksek bile onurumuzu ayaklar altına almadan başımız dik düşelim.
Bu gururu bize yaşatsınlar.

Belki bir mucize gerekse bile bu mucizeyi gerçekleştirecek oyunculara sahibiz. Ligde kalma adına umudum var.

Ligin ikinci yarısında ilk hafta maçımızı Bandırmaspor ile oynayacağız. Bu maçtan en az bir puan çıkarırız. Bunu da bir kenara yazın. Akabindeki hafta ise evde Karşıyaka takımını ağırlayacak ve üç puanımızı alıp geri göndereceğiz.
İlk iki hafta çok önemli.
İki hafta 4 puan lig bizim için yeni başlar.
Hadi bakalım başlasın bizim için yeni bir sezon da maç izleyelim.

Hoca konusuna fazla girmek istemiyorum. Hala aynı fikirdeyim. Umarım ve inşallah yanılırım kendisi hakkında.

YORUM YAP